'Harry Potter' krijgt officiële, betaalde fanclub en nieuwe online-wereld

'Harry Potter' krijgt officiële, betaalde fanclub en nieuwe online-wereld

De Wizarding World pakt uit met een nieuwe digitale vormgeving.

Harry Potter-fans kunnen het zich nog herinneren: het moment waarop Pottermore opende. Die website was jarenlang het 'digitale hart' van de reeks. Daar komt nu een einde aan: Wizarding World Digital is de modernere opvolger.

Wizarding World Digital is duidelijk gericht op de toekomst: de Harry Potter-reeks bestaat immers uit meer dan alleen Potter. Ook de Fantastic Beasts-films en toneelstuk Cursed Child vallen onder de Wizarding World. Daarom lanceerde Warner Bros. een gloednieuwe site, met een aantal opmerkelijke nieuwe elementen.


Bekijk de afbeelding

Fanclub met voordelen
Het meest in het oog springende element is de oprichting van een officiële Harry Potter-fanclub. De fanclub belooft heel wat voordelen, die vooral tot leven komen dankzij de nieuwe app. Die app is vooralsnog niet in Nederland te krijgen. Die fanclub heeft een gratis lidmaatschap, maar er komt ook een betaalde versie.

Met een lidmaatschap kun je een eigen Wizarding Passport creëren, blogposts lezen, een nieuwsbrief ontvangen, quizzen en testjes doen en ledenvoordelen ontvangen. Wat die voordelen zullen zijn, is niet duidelijk, maar gedacht wordt aan kortingen op de pretparken en de Studio Tour. De betaalde variant, die Wizarding World Gold heet, is "een jaarlijks betalend abonnement waarbij je een uniek, jaarlijks cadeau krijgt en vol zit met exclusieve en speciale aanbiedingen." Wat die aanbiedingen mogen zijn, is niet bekend, en de prijs evenmin.


Bekijk de afbeelding

De Sorteerhoed
Oude Pottermore-elementen vinden ook hun weg terug naar Wizarding World Digital. De Sorteertest, die je indeelt in 1 van de 4 Zweinstein-afdelingen, is vernieuwd en werkt nu met augmented reality op je smartphone. De vragen zijn dezelfde als vroeger, en ook het algoritme dat Rowling bedacht is gebleven. Rowlings schrijfsels voor Pottermore zijn ook te vinden, al is het even zoeken.

Die sectie wordt nu "J.K. Rowlings Archief" genoemd, waardoor het duidelijk wordt dat Rowling niet direct van plan is om ons te blijven voorzien van nieuwe stukken tekst op de site. Verder wordt Wizarding World Digital gebruikt als promotieplatform voor een aantal nieuwe smartphone-games. Wie geen zin heeft om zich opnieuw te laten indelen door de Sorteerhoed, kan ook zijn of haar oude Pottermore-gegevens terugvragen.

Fantastic Beasts 3?
Wat de films betreft, moet in november 2021 het derde deel in de Fantastic Beasts-reeks uitkomen. En natuurlijk zijn er allerlei geruchten over die negende Harry Potter-film. Nieuws daarover zal vast wel via Wizarding World Digital bekend worden gemaakt. Zouden de betalende fanclub-leden het nieuws als eerste krijgen?

NieuwsFilm

meest populair