Celebrity

Zware celstraf geëist tegen 'method-actrice' Imanuelle Grives voor drugsbezit

Grives reageerde emotioneel in de rechtbank.

door FilmTotaal om 16:25 in Celebrity
Imanuelle Grives, bekend van onder meer Alleen maar nette mensen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationale bekendheid. De actrice werd deze zomer opgepakt in België wegens drugsbezit. Het Openbaar Ministerie maakte gisteren bekend een celstraf van twee jaar tegen haar te eisen.

Imanuelle Grives (34) werd eind juli bij een controle aan de poort van dancefestival Tomorrowland betrapt met diverse drugs in haar pruik. Later trof de politie ook nog eens een grote hoeveelheid verdovende middelen aan op haar logeeradres.

Gisteren sprak het openbaar ministerie van België zijn strafeis van twee jaar cel en een geldboete van 8.000 euro uit.

'Method-actrice'
Kort na haar arrestatie verklaarde Grives tegenover de politie dat ze de drugs had meegenomen om zich voor te kunnen bereiden op haar rol in de gangsterfilm Suriname.

In de rechtbank verklaarde haar advocaat dat ze de drugs nam omdat ze 'worstelde met haar bestaan als actrice'. Grives zou lange werkweken maken en medicatie en drugs gebruiken tegen angst- en paniekaanvallen.

'Het spijt me'
Grives erkent dat ze te ver is gegaan en heeft spijt van haar daden. Ze meent dan ook professionele hulp nodig te hebben. "Ik heb goed na kunnen denken over de inrichting van mijn verdere leven", sloot Grives de zitting af. "Dit is niet wie ik ben".

In België mogen korte celstraffen vaak thuis uitgezeten worden met een enkelband. Grives heeft in ieder geval haar acteercarrière flink beschadigd. Ze verloor bijvoorbeeld haar rollen in Suriname en de jeugdserie Spangas.

NieuwsFilm