Algemeen

Speelduur 'Terminator: Dark Fate' bekend; mogelijk een recordscore!

Later deze maand in de bioscoop!

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het is nog maar zo'n vijf jaar geleden dat de zwak ontvangen vijfde Terminator-film in de bioscoop verscheen. Terminator Genisys bleek een derde film die de franchise geen goed deed, maar nu moet daar verandering in komen. Terminator: Dark Fate grijpt namelijk terug op het grootste succes: Terminator 2: Judgment Day uit 1991.

De zesde film in de reeks wordt de nieuwe derde film in de tijdlijn; Terminator 3: Rise of the Machines uit 2003 en het eerder genoemde Genisys moet je dus gewoon vergeten, inclusief de slechte Terminators in die films, met de T-X, de T-3000 en zelfs de T-5000. De nieuwe film met de Rev-9 lijkt het financieel verhoudingsgewijs sterk te gaan doen.

Meer dan 2 uur
De speelduur van de circa $160 - 200 miljoen kostende zesde film in de franchise bedraagt exact 128 minuten en 3 seconden. Dit is bevestigd door de BBFC. Met 137 minuten duurt alleen T2 langer.

De box office-score in het eerste weekend in de States lijkt boven de $40 miljoen uit te gaan komen en mogelijk meer dan de $44,0 miljoen van T3. In 2015 kwam Genisys niet verder dan een Noord-Amerikaanse weekendscore van $27,0 miljoen. Deze eindige op een winstgevende $440,6 miljoen wereldwijd.24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Persoonlijk verwacht ik nog steeds een grote flop.

GreenHornet

Avatar

200 domestic gaat moeilijk worden in the States

Gigan72

Avatar

Deze sla ik echt over in de bios..kijk het wel een x thuis.

TearsinRain

Avatar

Ik raak maar niet overtuigd...

Genysis heeft zo een grote afbreuk aan de franchise gedaan terwijl toen ook alle trailers en promo materiaal ons lieten geloven dat het goed zou komen.

De koppeling tussen Facebook en Skynet vond ik toen intrigerend en een paralelle tijdlijn had bij StarTrek bewezen dat je een franchise uit het slop kunt trekken maar niets was minder waar, wat een bagger en wat een afgang voor Emilia Clarke.

Ik hoop echt dat dit beter wordt anders ben ik bang dat Arnie echt niet meer terugkomt.

Nitec

Avatar

Valt me op de laatste tijd dat het alleen om dollars gaat, zelfs van tevoren. Jammer........ ben wel benieuwd naar de film maar denk dat het niks wordt.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik verwacht een flop, maar hij lijkt aan te slaan tot mijn verbazing

Civilian Supreme

Avatar

Als er toch nog ergens een goede film in zit weten ze ons tot nu toe goed voor de gek te houden.

KeesjeNL

Avatar

Zin in! Denk dat ik deze film toch lekker weer eens op het grote doek ga zien. Lekker op vrijdagavond, gelijk vanuit het werk Smiley face!

meanrat

Avatar

Volgens mij wordt het geen flop. Maar een goede film geenszins. Waarom het geen flop wordt is omdat Linda Hamilton en Schwarzenegger er in zitten. Vooral vanwege Hamilton komt iedereen naar de bioscoop om toch haar even te zien in de rol die ze zo goed vervulde in de eerste twee films. Daarna zegt iedereen dat het een kutfilm is geweest, komt er wellicht nog 1 vervolg die dan wel flopt en waarna dan de franchise is doodgebloed.

HvLee

Avatar

Niet extreem lang, maar de trailer maakte me niet enthousiast, ik zie nog wel. Gróte kans dat ik hem thuis kijk.

Sunspot

Avatar

@TearsinRain

Idd, werd beloofd dat het weer als T2 zou worden, dikke Terminator gevechten ook in toekomst.

Maar ook die miscasting van Emilia Clarke, dat ze dat ook hebben geflikt na Linda Hamilton haha. Totaal niet geloofwaardig was Emilia Clarke. Maar ja, GOT he.

Was ook veel te schoon allemaal, helemaal niet rauw.

Maar heb in deze aankomende film wel meer vertrouwen. Maar verwacht niet te veel, voroal ook om die karakters die erin zitten, fakkel moeten overnemen. Iets waar niemand om vraagt!

Sunspot

Avatar

Ik denk dat het ook geen flop wordt, zelfs dat die trilogie er komt, maar denk dat ik dan afhaak, wordt dan echt via DVD, streamen.

Zoals gezegd, Arnold en Linda zitten erin, originele John Connor ook, in welke vorm weet ik niet, maar als ze het goed dan...

En is ook harder, in de toekomst, eigenlijk wel vette vijandelijke Terminator Rev9, zag wat shots van Terminators die uit het water kwamen etc.

Gewoon genoeg om dik winst te maken.

Alleen al dat er werkelijk bloed te zien is, dat slicen, alleen dat al.

Maar is sowieso laatste van Linda Hamilton las ik. En als Arnie er ook uit ligt zowat, Edward Furlong maar erbij genomen is om te trekken publiek, dan is het oke, klaar mee.

Had dan ook liever dat het gewoon om dat trio ging, gewoon netjes afsluiten, respect naar de karakters, acteurs.

lamoteg

Avatar

De grootste flops zijn zoals eerder vernoemt, die miscasting!!! Nick stahl—omg. Emelia clarck die andere Jason clarck? . Swat Hun koppen passen niet in de personages... ik heb hoop door Linda... ik ben benieuwd naar edward furlong!!

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

150 miljoen max in states en 350 miljoen max wereldwijd kom je op een mooie 500 miljoen,maar zal wel krap worden met het gezicht verlies van de vorige shity films.

Daanminator

Avatar

Verwacht dat dit de beste word na deel 1 & 2 maar floppen zal deze niet hopelijk.

elpollodiablo

Avatar

Ik verwacht geen flop maar een monsterhit zal het ook wel niet worden.

Ik heb er in ieder geval wel heel veel in. Het ziet er goed uit en ik verwacht eigenlijk wel een waardig vervolg. Beter dan T2? Absoluut niet, onmogelijk maar beter dan T3 en de rest? Ja, dat denk ik wel!

Steve-O

Avatar

Ik wil dit echt heel graag in de bioscoop zien. Met name vooral omdat Linda Hamilton eindelijk terug is.

Master Of Films

Avatar

Ik heb zo'n idee dat Linda Hamilton en Schwarzenegger als Terminator merk wordt neergezet. Logisch ook wel, gezien deze twee al eerder te zien waren in de enige Terminator films die echt meetellen.

Ik hoop van harte dat ze Sarah Conner niet gaan verklooien naar de huidige maatstaven wat ze tegenwoordig als krachtige vrouw zien in Hollywood (Carol Danvers, Rey, Doctor Who enz). De trailers lijken dat niet te bevestigen, maar juist met androgeen Mackenzie Davis gaat het wel die kant op. Ahnuld als Terminator maak ik geen zorgen. Tenzij hij weer die komische en absurde kant op ging zoals in Rise en Geenzins. Waar ik ook mij zorgen over maak, is dat een CGI snozefest gaat worden. Een te makkelijke uitweg voor incompetente filmmakers. Wel zo ideaal voor kijkers die niet op hoeven te letten op het verhaal en alleen glitters op het scherm zo mooi vinden.

Raar, maar waar Terminator 2: Judgment Day zit naast al die actiegedeelte ook nog eens een diepere betekenis in het verhaal.
En dankzij Linda Hamilton, Schwarzenegger, Patrick, de soundtrack & special effects die het verhaal ondersteunen maakt Terminator 2: Judgment Day een instant classic masterpiece.

Sunspot

Avatar

^

Maar dat is tegenwoordig een 'ziekte' vind ik, gooi er veel CGI in, al ziet het er niet uit, puur om zogenaamd hersenloos spektakel.

bij T2 had alles een functie, was ook rauw, je voelde alles.

Maar ook hoe ze het zo 'silver'hebben gemaakt, zag er wat rauwer uit, in Genisys was het te schoon of zo. Gewoon 1 ding.

Terminator is geen fokking vriendje, (tenzij je degene bent die beschermd moet worden, parameters die maken dat je grappen kan maken en zo) maar heeft een missie, het is erop of eronder, mensheid. Emotie, acteurs die dat kunnen.

CGI alleen toepassen wanneer dat werkelijk nodig is voor het v erhaal, paar goeie in zetten, maar vooral verhaal, emotie.

GEWOON EEN GOED VERHAAL. Schijnt te moeilijk te zijn, of meer dat studio's gewoon op veilig spelen.

Dat irriteert me ook aan Disney bijvoorbeeld, altijd op safe spelen.

Ben het daarom ook wel eens met regissseur Scorsese, niet dat het geen cinema is, maar omdat alles zo simpel lijkt te moeten worden gehouden, simpele emotie, makkelijk.

Mr-Monkey

Avatar

Laat maar komen..
Als groot fan van de Terminator en ja er waren wat mindere films gemaakt waren ze nog best vermakelijk om te kijken

En wees blij dat dit zo films nog gemaakt wordt.

Hans43

Avatar

Een Terminator moet een bonk staal zijn met een laagje huid. Nu zie ik een soort zwarte drap wat niet kapot te krijgen is tja niet echt interessant. Ik denk ook niet dat dit een hit gaat worden. Wie weet dat ik hem volgend jaar op bluray een kans geef als hij zwaar is afgeprijsd of op Netflix verschijnt.

Effie

Avatar

@KeesjeNL
Vrijdagavond naar de bioscoop? Ik zou het niet doen. Samen met de zaterdagavond de twee slechtste momenten om uit te kiezen, omdat je dan de grootste kans hebt om met de jeugd en twintigers van tegenwoordig in de zaal te zitten die op z'n minst elke 7 minuten op hun telefoon aan het kijken zijn, wat ontzettend storend is.

Ronin75

Avatar

Die vrouwelijke Terminators blijf ik maar achterlijk vinden. Ik weet niet het komt niet over. Het straalt geen power uit of boezemt geen angst in.

NieuwsFilm

meest populair