Algemeen

Er gaat een held dood in 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

Maar welke MCU-held moet er straks aan geloven?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Er zal een held doodgaan in Guardians of the Galaxy Vol. 3. Alhoewel regisseur James Gunn op dit moment druk werkt aan DC-film Suicide Squad, ziet hij het ook wel zitten om alvast met fans in gesprek te gaan over de volgende Marvel-film die hij zal maken.

Gunn besloot op Instagram een Q&A te houden met fans. Daar vroeg iemand hem of een van de hoofdpersonen dood zou gaan in Vol. 3. Alhoewel hij niet onthulde wie, vertelde Gunn wel het volgende: "Ik kan me geen comic-film herinneren waarin niet iemand dood is gegaan!"

Iemand gaat dood
Maar wie gaat er dan dood? Dat wilde de regisseur niet vertellen, al weten we dat zijn film bedoeld is als afronding van het verhaal van het oorspronkelijke Guardians-team. Er komt dus iets aan waarbij de personages het nog erg zwaar zullen krijgen.

Geruchten over wie er van hen uiteindelijk het einde niet levend haalt, hebben we nog niet gehoord, dus we kunnen ook nog niet speculeren welke van de Guardians tegen zijn (of haar) grenzen loopt. We moeten ook nog wel even wachten op de film, die naar het schijnt pas in 2022 in de bioscoop te zien zal zijn.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Laat het de huidige Drax zijn. Die voegt echt niks toe vind ik.

ThaBEN

Avatar

@shellghost,
Drax is net een van mijn favorieten karakters! Maar zijn hele story arc ging inderdaad om het vermoorden van Thanos om wraak te nemen op de dood van zijn vrouw en dochter en dat verhaal is klaar. Dus mogelijk dat hij het zal zijn. Het felle protest van Dave Bautista tegen Disney, m.b.t. het ontslaan van James Gunn toentertijd zal ook niet geholpen hebben om zijn rol te behouden. Zolang het karakter maar een waardig einde krijgt en Disney geen 'Luke Hamill' flikt vindt ik het prima. Al moeten we 'dood' met een korreltje zout nemen in het MCU. Zo zijn zowel Groot als Gamora ook al eerder gestorven en teruggekeerd in de films.

Gandolfini

Avatar

Vond de dood van Luke best wel episch. Maar ja, volgens mij ben ik de enige die dat vind op deze planeet.

ThaBEN

Avatar

@Frietgezicht
Klopt. Wraak nemen op Thanos is ook de enige reden waarom Drax zich aansluit bij "The Guardians of the Galaxy". In de films heeft Ronan zijn vrouw en dochter vermoord in opdracht van Thanos, in de comics heeft Thanos ze rechtstreeks vermoord. Drax is in het eerste deel initieel ook als soort bad guy geïntroduceerd die zelfs Gamora probeert te vermoorden in de gevangenis. Hij sluit zich vervolgens aan bij "The Guardians" vanwege het "the enemy of my enemy is my friend" principe. Het komt in de films misschien minder aan bod maar het wordt wel degelijk ook daar besproken.
In de Comics en de game "Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series" wordt dit meer uitgediept inclusief flashback scenes met zijn vrouw en dochter. Daarin zie je o.a. een mooie scene hoe Drax zijn dochter (Kamaria) probeert te laten opgroeien tot een waardige warrior alvorens hij haar en zijn vrouw kwijtraakt. Ik hoop dat ze zijn backstory in de derde film gaan laten zien d.m.v. flashbacks. Of wellicht via een serie op Disney+ ofzo.

Zie ook dit voor meer info:
https://www.youtube.com/watch?v=Ycl_s3Hb3ZM
https://www.youtube.com/watch?v=YbT0prIJII8
https://www.youtube.com/watch?v=dtUOmkrLSnU

Frietgezicht

Avatar

ThaBEN, zijn hele story arc ging over Thanos doden? In Guardians 2 is daar niet (of amper) een woord over gesproken.

Groot is trouwens 2x gestorven(Guardians 1 en Infinity War)


Ben het wel met je eens over Luke’s dood.
Mijn meest memorabele dood(zeker toen in de bios) was Gandalf in LoTR. You shall not pass.
Alleen bleek hij niet dood lol.

DoctorManhattan

Avatar

Hopelijk gaat Drax de pijp uit, en daarna op magische wijze terug als enemy

Goku32

Avatar

Gandolfini, je bent inderdaad de enige op deze aardbol, en waarschijnlijk ook daarbuiten. Want dat van luke was helemaal niet epic. Het is eerder triest dat ze op deze manier een einde maken aan een epic character , de hele film was al verpest, en dan laten ze hem zo dood gaan. Nee nee nee Echt super slecht gedaan dat

Rutherford

Avatar

Ik gok op Star-Lord.

kokosnoot

Avatar

Zou me niet verbazen als het Thor is. Wilde hij er niet meestoppen?

Sunspot

Avatar

Oh jee

Als ik zou moeten kiezen, dan Gamorra, maar zal denk eerder Drax worden.

Rafael11

Avatar

Kokosnoot, Hemsworth wil juist verder met Thor. Sinds Thir Ragnarok heeft er hij er weer plezier in. Hij heeft gezegd dat hij Thor wil spelen zolang Marvel hem dat toelaat.

Sunspot

Avatar

@Gandolfini

Was shit, had juist moeten blijven leven voor deel 3, en totaal geen gevecht van Luke gezien!

En vergeef het Disney niet dat we nog steeds niet 'het trio' samen hebben gezien, had juist in deel 1 moeten gebeuren.

Misschien zien we het nog wel, maar dan is het eigenlijk al te laat, force ghost gedoe

Sunspot

Avatar

@ThaBEN

Kan me wel een comic herinneren waar Drax samen met andere helden Thanos aanvalt en Thanos uiteindelijk dood met zijn mes, zoiets

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Guardians of the galaxy 3:Gomorra and the consequences ot the infinity stones

GreenHornet

Avatar

Star Lord samen met Thor een Buddy movie maken

Sietzet

Avatar

Rocket racoon. Was al bekend

Gandolfini

Avatar

@sunspot en goku, tsja ieder zijn mening en ieder zijn smaak. Wel jammer dat niemand (behalve frietgezicht) op deze aardkloot en blijkbaar ook ver daarbuiten het met me eens is. Filmtotaal zou een kroegavond moeten houden, zodat deze gesprekken (discussies?) verbaal en met een goed drankje uitgevochten kunnen worden.

Jeroen Pasman

Avatar

Jammer dat deze serie stopt na deel 3, Ik had er wel meer van willen zien

Frietgezicht

Avatar

@ Gandolf, maar op die avond mogen we dan niet over celebrity nieuws praten!

Sunspot

Avatar

@GAndolfini

Ja toch, gewoon iedereen naar Frietgezicht's caravan!

NieuwsFilm

meest populair