Algemeen

Ook Scarlett Johansson dringt aan op vrouwelijke Avengers-film

Gaat Kevin Feige inderdaad aan de slag met het passieproject van zijn superheldinnen?

door Jeffrey Kouters om 13:54 in Algemeen
Ook Scarlett Johansson is een groot voorstander van een Marvel-film met alleen maar vrouwelijke Avengers. Dat zegt de Black Widow-actrice in een interview met Variety.

De vrouwen van het Marvel Cinematic Universe doen hun best om een film met louter heldinnen op de planning te krijgen. Brie Larson (Captain Marvel) bevestigde vorige week dat er inderdaad gesprekken gaande zijn met Marvel Studios-baas Kevin Feige over zo'n film.

Nu heeft ook Scarlett Johansson, de eerste vrouwelijke Avenger, zich uitgesproken over het idee. "Ik weet niet hoe mijn toekomst in die wereld eruit gaat zien. Zeker voor mijn personage is dat onduidelijk [refererend aan haar lot in Avengers: Endgame]", vertelt Johansson aan Variety. "Deze actrices zijn zo ontzettend krachtig dat zij explosief en niet te stoppen zullen zijn wanneer zij de handen ineenslaan".

"Dus ja, ik dring daar op aan", zegt ze. "Ik denk dat het publiek zo'n film wil en ik absoluut".

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Is dat geplaatst vanwege t commentaar in de vorige thread, dat iedereen steeds Brie Larson aanhaalt? ;)

PRIME

Avatar

Ik vraag me af of het een succes zou worden.
Waarom niet gewoon een gelijke balans? Ondanks dat er meer mannen zijn is er vanaf moment 1 toch ook niet ALLEEN een mannenteam geweest?

Master Of Films

Avatar

Alleen als het/een team bestaat uit Ruby Thursday, Squirrel Girl, Dani Moonstar, Gwenpool, Dazzler, Magik & Black Cat. Teamleidster is uiteraard Natasha Romanoff (Black Widow).
Ik zou ook graag Netflix Jessica Jones willen hebben, maar deze goed geschreven krachtige vrouw is niet echt teamplayer. Maar als Krysten Ritter een cameo maakt, dan is dat de kers op de taart.

Geen dank Marvel studios.

En (ver)stop ajb Brie Larson in e.o.a. arthouse drama film. Zeg maar echte cinema volgens filmkenner Martin Scorsese.

Malloy de Beer

Avatar

Een Avengers-film vol vrouwen lijkt mij leuker als Brazzers het maakt.

Guyon2002

Avatar

Als ik andere social media zo zie heeft niemand hier zin in, en daar ben ik het volledig mee eens

kokosnoot

Avatar

Tja je hoeft alleen maar de paar mannelijke superhelden die er nog zijn even uit zicht te houden. Spiderman heeft ff geen tijd. Black panther is in een retreat en Falcon is voor prive zaken even afwezig. Dan komt er plots een superschurk en de vrouwelijke avengers redden de wereld. Alleen wie zijn dat dan? Black widow, scarlet witch, captain marvel die vrouw van Asgard hoort er niet bij echt. Zus van Black Panther kan nog voor techno advies en dan heb je het zo een beetje wel gehad. The wasp?

Alles kan maar ik denk dat het een beetje flauw wordt. Daarbij, hoor je niet eerst een rete goed verhaal te hebben, plot en dan pas kijken welke rollen mensen krijgen en man vrouw verdeling. Nu ga je een verhaal schrijven met als doel vrouwen Avenger film. Zijn de Avenger verhalen zo bedacht, of het nu voor de comics was of voor de film. Dus niet van wow ik zie een goed verhaal voor me, nee, meer van het moet om mannen gaan, ok laten we nu een verhaal verzinnen. Zo is dat nooit gegaan.

ik zie er niet zo veel in om die reden. Komt nogal kunstmatig over. Als ik een filmmaker was zou ik eens in al die avengers comics verhaallijnen duiken, misschien zijn er afleveringen waar zo iets wel gedaan is en het verhaal centraal stond. Dan komt het natuurlijk over en dat is altijd leuker. Want Avenger films net als de comics gaan om vermaak.

Vleeshaak

Avatar

Waarom echt? Wat is de toegevoegde waarde van een film met een team van alleen maar vrouwen?

Rutherford

Avatar

Deze film komt er niet jongens.

Rafael11

Avatar

^Sowieso niet in de komende drie jaar als je kijkt naar hoeveel projecten ze al hebben. Feige zal het maar druk hebben.

kokosnoot

Avatar

Tegen de tijd dat marvel er weer ruimte voor heeft is black widow te oud.

Ironheart and captain marvel and scarlet witch and blackpanthers zus. Is allemaal nog zo ver weg lol wie weet wat marvel dan weer op de agenda heeft.

Master Of Films

Avatar

Rafael11 "Sowieso niet in de komende drie jaar als je kijkt naar hoeveel ptojecten ze al hebben."
En daar heb je een goed punt. Zoiets gaat niet over 1 nacht ijs. Het duurt wel even. Soms wel erg lang zoals bij Smith's Gemini Man (22 jaar), of een Man of Steel (ook sinds de jaren 90 in ontwikkeling geweest ). En hoelang was JC toch bezig geweest met manga Battle Angel Alita om dat in film Alita: Battle Angel te veranderen. Sinds 2003.

Zelfs de solo film Black Widow is een lange traject geweest. Om wat preciezer te zijn sinds April 2004 bij Lionsgate. Hetzelfde jaar waarin Halle Berry als Catwoman verscheen.

Uiteindelijk zijn de BW rechten teruggegaan naar Marvel. Zoals we weten, kreeg ze geen eigen solo film. Maar werd ze in Iron Man 2 gepropt alleen maar om Josh Whedon's Avengers te promoten. Gewoon een set-up. Je denkt toch niet dat de machtige Perlmutter (met toen des tijds zijn onderdaan kevin Feige) een film met een vrouwelijke superheldin wilde maken.
Levert niks op mbt film merchandise (Perlmutter's manier van denken). Anyway 16 jaar later verschijnt er alsnog de BW film. Immers weten we ook wel hoeveel macht Kevin Feige heeft bij Disney. Veel meer dan Isaac Perlmutter zo blijkt.

Rutherford "Deze film komt er niet jongens."
Dat weet je niet. Dat weten we eigenlijk allemaal niet. Op een paar mensen na uiteraard.

Het is bekend dat Feige en zijn Marvel crew veel meer plannen hebben en dat vele releasedatums geboekt zijn voorbij 2021.
Veel laten ze daar niet los bij Marvel Studios. Behalve dan de de tig vele Marvel Disney+ series, maar dat is een andere strategie om Disney+ te verkopen.

Rutherford

Avatar

Tuurlijk weet ik dat niet, maar ik geef mijn mening maar. Er is niets zo tenenkrommend als die ene scene in Endgame. Door net zo te hameren op “kijk eens, het zijn allemaal vrouwen waaronder enkele lesbische chicks” wordt het lachwekkend. Het mist zijn effect. Introduceer een personage, ontwikkel een personage, whatever. Is zij/hij homoseksueel, so what. Hoeft niet benadrukt te worden want dit is gewoon normaal in onze samenleving. Net door zo specifiek de nadruk er op te leggen, vind ik dat het zijn doel mist en “die mensen” negatiever in een daglicht plaatst. Inclusief op niets uitdraaiende discussies en meningen.

Begrijp me niet verkeerd: dit kan ergens wel belangrijk zijn. Een superheldin die lesbisch is, kan wel een goede initiator zijn om meisjes die twijfelen over hun geaardheid toch uit de kast te doen komen. Maar ik heb het gevoel dat we nu films moeten ontwikkelen die hieraan moeten voldoen en dat de desbetreffende held er wordt ingepast. En het zou net omgekeerd moeten zijn. Heel het lesbische aspect bv, zou het personage niet mogen bepalen. In feite zou het als een sidenote gezien moeten worden, zodat meisjes weten dat dit perfect kan in de samenleving. Zonder heel dat gedoe er rond.

Uiteraard zijn superheldinnen niet per definitie lesbisch, maar omdat dit laatst aan bod kwam wou ik dit even aanhalen.

Sunspot

Avatar

Ach, is hot toch tegenwoordig, en wel logisch dat Disney het ook zelf wilt, die film gaat er zeker weten komen, is een MCU film ook.

Maar vrees dat er een zwaar dikke SJW sausje overheen gaat

Civilian Supreme

Avatar

Maar waarom dan? Wat is hier de meerwaarde van?

Master Of Films

Avatar

Rutherford "Tuurlijk weet ik dat niet, maar ik geef mijn mening maar."
Dan had je wellicht woorden als "ik denk dat film er niet komt" oid kunnen gaan gebruiken.
Sorry, maar je interpretatie kwam niet eerder over als een mening. Dat is dankzij je uitgebreide nuance post veel beter toegelicht.

Rutherford "Een superheldin die lesbisch is, kan wel een goede initiator zijn om meisjes die twijfelen over hun geaardheid toch uit de kast te doen komen."
Ik ben voor het grootste gedeelte met je eens. Behalve bovenstaande, daar heb ik echt mijn twijfels over. Het is een complexe situatie, omdat er teveel factoren in het leven moeten worden meegewogen.

Rutherford "Maar ik heb het gevoel dat we nu films moeten ontwikkelen die hieraan moeten voldoen en dat de desbetreffende held er wordt ingepast. En het zou net omgekeerd moeten zijn."
Precies, nu lijkt dat Marvel heel maatschappelijk is geworden, althans dat wordt zo overgebracht voor vele consumenten.

De geforceerde A-Force scene is gewoon een bandwagon scene. Niets meer dan een commerciele façade.

Maar we gaan het wel of niet zien of zo'n A-Force film eraan komt Smiley face

Mothercopper

Avatar

Mijn God laat het geen bewaarheid worden. De feminisering van de maatschappij is compleet. De witte man is de risee van de samenleving geworden. Wordt tijd voor #wetoo

NieuwsFilm

meest populair