Opvallend detail gespot in 'Joker'!

Opvallend detail gespot in 'Joker'!

Wat betekent dit voor het plot en de toekomst?

Ben jij fan van de DC-film Joker, of juist niet? Een tussenweg lijkt niet mogelijk bij de film van The Hangover-regisseur Todd Phillips; een duidelijke 'Love it or hate it'-film. Vijf sterren, of geen... Een nieuw detail in de film geeft je misschien een andere blik op het drama.


Let op: SPOILERS!


Voor wie zich een beetje verdiept heeft in de film, of gewoon goed heeft zitten opletten, weet dat de film zich ook deels in het hoofd van Joaquin Phoenix' Arthur Fleck afspeelt. De vraag blijft echter hoeveel van het verhaal zich afspeelt in het brein van het duidelijk wat onevenwichtige personage.

Een klok zich mogelijk meer
Het blijkt nu dat de klok tijdens het gesprek dat Fleck heeft bij zowel de maatschappelijk hulpverleenster aan het begin van de film als de psychiater in Arkham Asylum aan het einde van de film op 11:11 uur staat. Opvallend is dat tijdens het eerste gesprek kort wordt aangegeven dat Fleck eerder is opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis waarbij een shot getoond wordt waarin hij zijn hoofd tegen het glas beukt.

Hiermee lijken er duidelijk een aantal hints in de film te zitten dat zelfs het slot, waarin de 'Joker' de psychiater doodt een verzinsel is van Fleck. Hoe dan ook, het blijft alsnog de vraag of we te maken hebben met de echte Joker. Mocht er een vervolg komen, dan zou Fleck uiteraard alsnog uit kunnen groeien tot de Joker, in de buitenwereld.

NieuwsFilm

meest populair