Algemeen

Opvallend detail gespot in 'Joker'!

Wat betekent dit voor het plot en de toekomst?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Ben jij fan van de DC-film Joker, of juist niet? Een tussenweg lijkt niet mogelijk bij de film van The Hangover-regisseur Todd Phillips; een duidelijke 'Love it or hate it'-film. Vijf sterren, of geen... Een nieuw detail in de film geeft je misschien een andere blik op het drama.


Let op: SPOILERS!


Voor wie zich een beetje verdiept heeft in de film, of gewoon goed heeft zitten opletten, weet dat de film zich ook deels in het hoofd van Joaquin Phoenix' Arthur Fleck afspeelt. De vraag blijft echter hoeveel van het verhaal zich afspeelt in het brein van het duidelijk wat onevenwichtige personage.

Een klok zich mogelijk meer
Het blijkt nu dat de klok tijdens het gesprek dat Fleck heeft bij zowel de maatschappelijk hulpverleenster aan het begin van de film als de psychiater in Arkham Asylum aan het einde van de film op 11:11 uur staat. Opvallend is dat tijdens het eerste gesprek kort wordt aangegeven dat Fleck eerder is opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis waarbij een shot getoond wordt waarin hij zijn hoofd tegen het glas beukt.

Hiermee lijken er duidelijk een aantal hints in de film te zitten dat zelfs het slot, waarin de 'Joker' de psychiater doodt een verzinsel is van Fleck. Hoe dan ook, het blijft alsnog de vraag of we te maken hebben met de echte Joker. Mocht er een vervolg komen, dan zou Fleck uiteraard alsnog uit kunnen groeien tot de Joker, in de buitenwereld.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lamoteg

Avatar

Met grote dank om het slot onverwacht in het artikel te plaatsen. Bruce Willis is een geest!

Rick de Wit

Avatar

...mmm.... heb het idee dat "Spoiler" er pas later is bijgezet ???? (...of ik heb het echt over het hoofd gezien ????)

Gigan72

Avatar

Of gewoon heel goed lezen er staat heel duidelijk Let op SPOILERS !!

Coola

Avatar

Tja spoilers zijn lullig. Maar er staat met grote letters (zo groot dat iemand die jampot glazen nodig heeft dit zonder glazen kan lezen) let op spoilers.

Dit soort artikelen waar spoilers in verwerkt zitten moeten mogen gewoon gemaakt en gepost worden.

lamoteg

Avatar

Ik kan hier en daar een Spoiler verdragen... maar het einde verklappen ...

thealexander

Avatar

Dat gemopper over spoilers... come on.
Als je de film nog niet gezien hebt en je wil niks weten, klik dan niet op een artikel dat duidelijk over de inhoud van de film gaat.
Bovendien is "OPVALLENDE DETAIL GESPOT" andere bewoording voor: spoiler!
En staat er ook nog eens in koeieletters "Let op: SPOILERS!"

Back on subject:
Aanvankelijk dacht ik heel tof gespot, maar snap ik niet waarom het zou aangeven dat het einde niet werkelijk gebeurd zou zijn....

Maarrrr ik had vorige week ff een cam versie erbij gepakt (film al in bios gezien, maar om de film wat beter te kunnen analyseren kon ik niet wachten op de dvd release)... dus ik heb het begin en einde opgezocht:
- Begin idd een shot uit het Asylum met de klok
- Eind geen klok te zien.

Dus ik zie geen directe link tussen de twee scenes, waardoor ik denk dat het beginshot niet meer wil zeggen dan dat hij eerder is opgenomen, en niet zozeer dat er nog meer is dat in zn hoofd afspeelde.

Wat ik eerder een opvallende link vind is dat hij in het begin bij de maatschappelijk werker ongelukkig is en een flits ziet van zichzelf in het Asylum, en aan het eind zit hij (weer) in het Asylum, lijkt hij gelukkig te zijn en ziet hij een flits van Bruce die nu net als hij geen ouders meer heeft.

Civilian Supreme

Avatar

'Love it or hate it'?
Dat mensen dit geen goede film zouden vinden vind ik al moeilijk te begrijpen maar ook gewoon een hekel hebben aan de film?! Waarom dan? Ze hadden het niet beter kunnen doen, geniale film.
Wat dat betreft hebben ze het hele Arkham Asylum vol zitten met potentieel waardige opvolgers voor nog meer films binnen dat universum.
Eigenlijk zou het best gaaf kunnen zijn om Bruce Wayne op te zien groeien na de gebeurtenissen in Joker. En dan natuurlijk in dezelfde stijl.

Colruiter

Avatar

Na deze film gezien te hebben kan ik definitief zeggen dat critici soms echt geen benul hebben of geld krijgen om positieve reviews te schrijven. Joker krijgt 68% op RT... 68%... Last Jedi kreeg 90+% omdat de film 'anders' durfde zijn... 68%... ik ga niet beginnen met hier een lijst van idiote films op te sommen die meer kregen dan Joker, maar dit zegt iets over critici. Joker is een geweldige film, Phoenix is subliem, en het machtige scenario ligt aan de basis. De film leent van Taxidriver en King of Comedy... so what... het wordt op een perfecte manier gebruikt en dan nog wel in een 'superheldenfilm'... wat een ironie. De film duurt 2 uur en het is 2 uur genieten... de climax van de film is adembenemend maar de opbouw was dan ook ongelooflijk goed. Laat deze scenaristen het vervolg schrijven, laat Phoenix deze rol willen blijven spelen, laat dit de start zijn van een Batman-universe en stop met The Batman.

Filmhead

Avatar

Heb in tijden niet zo’n geweldige film gezien! Taxi Driver meets DC. Een verademing met echte karakteropbouw, ipv cgi opbouw. Hulde!

nooffencetaken

Avatar

Als je de film nog niet gezien hebt en er staat een opvallend detail gespot, moet je niet zo dom zijn om het artikel daarna te lezen. No offence

Darkknight51

Avatar

Ja, precies! En dan staat er ook nog eens 'spoilers!' In koeieletters, best een beetje dom, maar ja.

Sharky13

Avatar

Topfilm met een topacteur

Marconobi

Avatar

"Opvallend is dat tijdens het eerste gesprek kort wordt aangegeven dat Fleck eerder is opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis waarbij een shot getoond wordt waarin hij zijn hoofd tegen het glas beukt."

Tijdens deze scene zie je de klok (rechts van hem) gelijk staan, en dus niet in de scene aan het einde van de film.

Rohieth

Avatar

Taxi Driver: Joker's Total Recall.

SupaFly

Avatar

Tegenwoordig wordt je enkele dagen gebanned van filmtotaal als je een (nette en terechte) opmerking maakt over onaangekondigde spoilers in hun artikel. Daarna wordt direct het bericht aangepast met "let op: spoilers". Moest ik even kwijt. Verder onwijs genoten van de Joker, wat een intense film.

lamoteg

Avatar

beetje dom??? Wat als ik zeg dat het woordje spoilers er nog niet bijstond ( zie Rick de wit ) !!!! Is het dan nog altijd dom?? Dan moet je niets meer bekijken van nieuws...

XxjadexX

Avatar

11:11 is ook wel het gekke getal ook word op 11 november ieder jaar het carnavalsseizoen in het zuiden van ons land gevierd dus misschien heeft het daar wat mee te maken

Onomatope

Avatar

Spoiler:

Op het ogenblik dat Joker zijn ontslag krijgt en een laatste keer de prikklok gebruikt, staat deze klok ook op 11:11!

kokosnoot

Avatar

Hij zet echt een geweldige rol neer. Fantastische film. Zwaar psychologisch drama, echt wel uniek.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Één vervolg lijkt me sterk aangezien Phoenix niet weer 20 kg wil afvallen, maar Money makes Happy.

NieuwsFilm

meest populair