POLL: Beste film in het MonsterVerse met Godzilla en King Kong?

POLL: Beste film in het MonsterVerse met Godzilla en King Kong?

Er verschenen al drie delen in dit grootse filmuniversum.

In 2014 verscheen Godzilla en deze film bleek de opstap naar een filmuniversum met heel veel grote monsters. In 2020 moet het vierde deel Godzilla vs. Kong de zalen voor laten lopen. De vraag die we nu stellen: welke van de drie verschenen films vind jij het beste?

Na de losstaande films Godzilla uit 1998 van Roland Emmerich en King Kong uit 2005 van Peter Jackson startten Legendary Entertainment en Warner Bros. in 2014 het zogenaamde MonsterVerse met het eerder genoemde Godzilla van regisseur Gareth Edwards. De film werd redelijk ontvangen door de critici en iets minder door het publiek. Financieel was de film een succes.

Al twee vervolgen
Na Godzilla was het in 2017 tijd voor Kong: Skull Island van Jordan Vogt-Roberts. De ontvangst en opbrengst waren vergelijkbaar als bij de voorganger. Begin dit jaar verscheen het visueel nog grootsere Godzilla: King of the Monsters van Michael Dougherty. De critici bleken erg verdeeld, al lijkt het publiek iets positiever gestemd. Financieel gezien was het resultaat waarschijnlijk teleurstellend, aangezien de tweede Godzilla-film zo'n $150 miljoen minder ophaalde dan deel een.

In totaal noteerden de drie films gezamenlijk zo'n $1,5 miljard en als alles goed verloopt, brengt Godzilla vs. Kong van Adam Wingard de twee iconische filmmonsters bij elkaar; te zien in maart 2020. Hieronder de poll en geef je onderbouwing op de gebruikelijke plaats!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair