Poll

POLL: Beste film in het MonsterVerse met Godzilla en King Kong?

Er verschenen al drie delen in dit grootse filmuniversum.

door Bram de Groot om 10:37 in Poll
In 2014 verscheen Godzilla en deze film bleek de opstap naar een filmuniversum met heel veel grote monsters. In 2020 moet het vierde deel Godzilla vs. Kong de zalen voor laten lopen. De vraag die we nu stellen: welke van de drie verschenen films vind jij het beste?

Na de losstaande films Godzilla uit 1998 van Roland Emmerich en King Kong uit 2005 van Peter Jackson startten Legendary Entertainment en Warner Bros. in 2014 het zogenaamde MonsterVerse met het eerder genoemde Godzilla van regisseur Gareth Edwards. De film werd redelijk ontvangen door de critici en iets minder door het publiek. Financieel was de film een succes.

Al twee vervolgen
Na Godzilla was het in 2017 tijd voor Kong: Skull Island van Jordan Vogt-Roberts. De ontvangst en opbrengst waren vergelijkbaar als bij de voorganger. Begin dit jaar verscheen het visueel nog grootsere Godzilla: King of the Monsters van Michael Dougherty. De critici bleken erg verdeeld, al lijkt het publiek iets positiever gestemd. Financieel gezien was het resultaat waarschijnlijk teleurstellend, aangezien de tweede Godzilla-film zo'n $150 miljoen minder ophaalde dan deel een.

In totaal noteerden de drie films gezamenlijk zo'n $1,5 miljard en als alles goed verloopt, brengt Godzilla vs. Kong van Adam Wingard de twee iconische filmmonsters bij elkaar; te zien in maart 2020. Hieronder de poll en geef je onderbouwing op de gebruikelijke plaats!14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Voor mij is dat toch echt wel Godzilla : King of the Monsters.

De film is van begin tot eind een ode aan de originele Godzilla films uit Japan ( vooral San Daikaijū: Chikyū Saidai no Kessen
a.k.a. Ghidorah, the Three-Headed Monster) . Net zoals in die films slaat het menselijk gedeelte nergens op en is het heerlijk over the top. En dat... dat is wat een Godzilla film nodig heeft en moet zijn.

PRIME

Avatar

Godzilla had een paar prachtige shots, maar uiteindelijk te weinig interessante aspecten. Zelfde geldt voor KoM.

Maar Kong: Skull Island vond ik echt top. Daar werden de menselijke factoren tenminste goed ingevuld.

Decepticon

Avatar

Ik kan helemaal niet stemmen, alleen 3 trailers kijken. En nog meer fouten, het zal "grootse filmuniversum" moeten zijn in de kop en Peter Jackson's King Kong komt uit 2005.
Kom op Bram, check je artikel eens beter voordat je hem plaatst.

Maar mijn stem zou ook gaan naar Kong Skull Island, heeft imo ook de betere menselijke factoren en de uitwerking van het verhaal achter Skull Island geeft de film meer spanning dan de 2 Godzilla films en icm met de 70's setting en soundtrack maken het de beste film in dit universum.

Robbepost

Avatar

Godzilla uit 2014 voor mij.
Wellicht had er wat meer Godzilla in gemogen, maar hij maakte wel echt indruk als hij er was.

Kong skull island had erg gave actie maar Brie en Tom waren lege karakters.

In King of the monsters vind ik Rotan vs airforce een geweldige scène. Voor mij wel een overkill aan monsters en een erg onlogisch verhaal.

Coola

Avatar

Het is Rodan.


En als er een film franchise is die geen goed verhaal nodig heeft is het wel Godzilla, de Japanse films van Godzilla zijn juist goed omdat de menselijke kant nergens opslaat en ze alleen dienen om het iets menselijk te geven. Godzilla draait om over the top Kaiju tegen kaiju gevechten te tonen en het liefst zo veel kaiju als mogelijk

Goku32

Avatar

Ik vind skull island wel de goeie film

Rohieth

Avatar

Godzilla (2014) is een film die ze op filmschool moeten laten zien.
Regie is echt briljant en ondergewaardeerd. Eén van mijn favoriete monsterfilms.

Kong: Skull Island vond ik echt niets. Ik keek er wel naar uit, omdat King Kong. Maar dat alles heb ik al een keer veel beter gezien in Peter Jackson's King Kong.

Ook naar Godzilla: King of the Monsters keek ik erg naar uit. Maar het was één grote spettervlek van 'CGI'. Was echt helemaal niet onder de indruk.

Gigan72

Avatar

Lastigik vindt Godzilla 2014 erg goed.
Godzilla king of the monstets is ook goed.. een echte Godzilla film.
Kong skull island is een prima film.

Als ik moet kiezen dan wordt het Godzilla King of the Monsters...
Daar zitten zo veel herkenbare dingen in die je als fan er zo uit haalt
Godzilla theme gaf mij echt kipppenvel.

Kom maar op met Godzilla vs Kong.

Robbepost

Avatar

Coola

Jij bent van mening dat een Godzillafilm geen goed verhaal hoeft te hebben.
Het is iets wat mij wel stoort in King of the monsters. Bijvoorbeeld het karakter van Kyle Chandler slaat echt nergens op.

John Wayne

Avatar

Godzilla uit 2014 was aardig, maar ik vond Kong Skull Island stukken beter.
De laatste Godzillafilm moet ik nog zien, maar verwacht er na de vele vernietigende kritieken niets van .

The Apache

Avatar

Godzilla 2014 was aardig, cranston helaas te weinig in beeld

Kong was goed. Leuke cast

Gozilla 2 vond totaal niet te volgen en het plot zeer ondermaats!! Echt een bagger film, terwijl de cast toch echt goed wás.

Civilian Supreme

Avatar

Kong. Was niet perfect maar vond het een zeer vermakelijke film.

En Coola, het is niet eens zo erg als het menselijke gedeelte onzin is maar de makers willen het wel over laten komen dat het menselijke aspect zo belangrijk is.
Dan had ik nog liever geen mensen gehad in deze film, of gewoon het leger vs deze beesten. Niet zo'n ontzettend dom verhaaltje met nog dommere beweegredenen van de mensen.

Coola

Avatar

^ mja het is wel iets wat bij de Godzilla franchise hoort. Bij de 29 Japanse Godzilla film doen ze ook altijd of dat het menselijk aspect belangrijk is maar in realiteit is het zo dun als wat.

En ja ik heb liever dat ze deze Japanse manier dan dat gezwel dat Godzilla 98 heet of beter gezegd Zilla

Gigan72

Avatar

^
Zilla is uit Godzilla final wars
Dat misbaksel uit 1998 is Gino ( Godzilla in name only )
En het klopt wat je zegt over de japanse films.. alleen in het orgineel uit 1954 en The Return of Godzilla 1984 is het anders dat zijn ook een erg serieuze films (als men die kijk kijk dan de japanse versie de us versie is minder daar is ook iets van 15 min uitgeknipt en en daar zit dan ook Raymond Burr in
Dat hebben ze ook met The Return of Godzilla gedaan ook bij die moet je de japanse versie kijken niet de us versie

NieuwsFilm

meest populair