Algemeen

Jared Leto wilde 'Joker' koste wat het kost tegenhouden

De acteur is zelfs weggegaan bij zijn agentschap.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Joker is een grote hit. De film staat al op een opbrengst van 600 miljoen dollar en zal nog veel meer verdienen. Maar The Hollywood Reporter meldt nu dat de film er bijna niet kwam. Er blijkt heel wat achter de schermen gebeurd te zijn.

Warner Bros. voelde zich bepaald niet zeker bij de film van Todd Phillips. Daardoor kreeg de film ook maar een klein budget toegewezen van 50 miljoen dollar. Maar er speelde achter de schermen nog iets: een zeer ontevreden acteur.

Boze Jared Leto
Acteur Jared Leto voelde zich gepasseerd als Joker van Warner Bros., en zijn best deed via zijn agent om de film niet gemaakt te krijgen. Leto vond dat hij gewoon een eigen solofilm verdiend had. De acteur probeerde zijn Joker zo goed mogelijk te maken, maar eindigde met slechts 10 minuten schermtijd in Suicide Squad uit 2016.

Toen klaagde Leto al; hij vond dat zijn personage veel te weinig ruimte had gekregen en er waren veel beelden uit gesneden. Daarom was hij dan ook niet heel blij met de film van Phillips. Maar ook niet met zijn eigen agent, die hem pas laat op de hoogte stelde van het project van Phillips en Joaquin Phoenix. Leto vond dat zijn agent meer had moeten doen om de film te stoppen en dat hij niet goed behandeld werd als Oscarwinnaar.

Leto vertrok overigens onlangs ook bij zijn agentschap, CAA, en is nu lid van WME. Verder schijnt zijn tijd als Joker nu al helemaal voorbij te zijn.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

deregtx

Avatar

Ja nu ziet hij de Oscar voor beste acteur aan zich voorbij gaan :D

Rutherford

Avatar

De joker-versie van Leto zal eerder een Razzie gekregen hebben. Damn wat slecht was ie.

PRIME

Avatar

Mja, begrijpelijk. Hij krijgt een mooie rol aangeboden, en voor het iets kan worden is hij uit de film geknipt en gaat het hele dceu feest niet door.

ridjieddo

Avatar

Leto moet het bij dramafilms houden, daar kan ie lekker los gaan met zijn overacting.

Sunspot

Avatar

haha, aan 1 kant wel begrijpelijk, maar Phoenix zijn Joker was buiten DCEU.

Hij had gewoon kunnen terug komen, maar dan wat minder overdreven doen haha.

Probleem bij Leto was meer dat hij geen origin story had, zat opeens in SS en kwam gewoon te gemaakt over, niet goed, zwaar overdreven of zo. Vooral in dat wereldje ook, al die kleuren, neon, beetje ongeloofwaardig allemaal, hielp hem ook niet.

Maar vond zelf SS wel leuk, vooral eerste helft, met introducties

McMurphy

Avatar

Zijn Joker versie is sowieso in niets vergelijkbaar met die van Phoenix. De waarheid van dit bericht zal vast ergens in het midden liggen. Kan me niet voorstellen dat hij koste wat kost de film zou willen stoppen. Maar hij zal er vast niet blij mee zijn geweest.

@ ridjieddo: Waar heb jij Leto betrapt op overacting? Toch een behoorlijk gerenommeerd acteur inmiddels met een keurig cv.

chazillionair28

Avatar

nou probeer ik me een joker van heath ledger en phoenix met ong 10 min scherm tijd in te denken en als ik hun performance zie is dat gewoon veel overtuigender.

Leto heeft gewoon niet weten te overtuigen, dat weinige schermtijd is een slap excuus omdat het verhaal niet om hem draait.

Hiss

Avatar

Los van het feit dat Leto echt wel kan acteren, was die Joker-versie van hem echt tenenkrommend. En dat flauwe Marilyn Manson uiterlijk wat hij in Suicide Squad had hielp ook al niet mee. Zijn Joker was voor mij vooral iemand die bewust gek en raar wilde overkomen. Phoenix liet gelukkig zien dat het ook anders kan.

Maikjax

Avatar

@Hiss...

Was het ook niet dat hij tattoos had overgenomen van die gast van.... Die Antwoord uit Zuid Afrika? Daar was ook wat mee, toch?

Ereptile

Avatar

The Joker is een personage waar je veel mee kan doen alleen ik geloof dat Leto het personage niet heeft begrepen. Zijn "pranks" op de set bewijzen dat maar weer eens. Daarnaast is er qua regie en looks ook weinig positiefs over te vertellen.

Monojaxx

Avatar

De slechtste Joker is neergezet door Leto. Waarom zouden we die nog willen zien?

Civilian Supreme

Avatar

Snap best dat het toch wel een beetje als een belediging voelt maar zijn joker was verschrikkelijk. Blijf maar weg.

Eddie Singer

Avatar

Als 'Tussen-Joker' moet je gewoon niet zo veel praatjes hebben.

WB/Phillips wilde hem gewoon niet. Take the pain.

Hiss

Avatar

@Maikjax Ninja van Die Antwoord vond dat Leto zijn stijl kopieerde. Nu maken zowel Marilyn Manson en Die Antwoord betere muziek dan 30 Seconds to Mars, dus ik ben geneigd partij van hen te kiezen. Smiley face

Maikjax

Avatar

^
+1 ben ik helemaal mee eens!!!

Molemanski

Avatar

@sunspot mee eens behalve dat je zegt dat hij geen origin story had, dat gold ook boor Ledgers Joker en die kon het ook zonder Smiley face

Sunspot

Avatar

^

Jawel, maar denk ook dat David Ayer een te ongeloofwaardige wereld had gecreerd, alles voelde nep aan, te veel, leken ook dikke sets, die verlichting, leek ook niet op DCEU wereld.

En dan die paar scenes, belachelijk overdrijven ook op verkeerdemanier, helpt allemaal niet.

Maar zou wel meer willen zien eigenlijk van Leto's versie, met meer scenes. GEwoon om te zien of het beter eruit komt Smiley face

Novarellum

Avatar

Tja, slechte verliezer.

NieuwsFilm

meest populair