Jared Leto wilde 'Joker' koste wat het kost tegenhouden

De acteur is zelfs weggegaan bij zijn agentschap.

Joker is een grote hit. De film staat al op een opbrengst van 600 miljoen dollar en zal nog veel meer verdienen. Maar The Hollywood Reporter meldt nu dat de film er bijna niet kwam. Er blijkt heel wat achter de schermen gebeurd te zijn.

Warner Bros. voelde zich bepaald niet zeker bij de film van Todd Phillips. Daardoor kreeg de film ook maar een klein budget toegewezen van 50 miljoen dollar. Maar er speelde achter de schermen nog iets: een zeer ontevreden acteur.

Boze Jared Leto
Acteur Jared Leto voelde zich gepasseerd als Joker van Warner Bros., en zijn best deed via zijn agent om de film niet gemaakt te krijgen. Leto vond dat hij gewoon een eigen solofilm verdiend had. De acteur probeerde zijn Joker zo goed mogelijk te maken, maar eindigde met slechts 10 minuten schermtijd in Suicide Squad uit 2016.

Toen klaagde Leto al; hij vond dat zijn personage veel te weinig ruimte had gekregen en er waren veel beelden uit gesneden. Daarom was hij dan ook niet heel blij met de film van Phillips. Maar ook niet met zijn eigen agent, die hem pas laat op de hoogte stelde van het project van Phillips en Joaquin Phoenix. Leto vond dat zijn agent meer had moeten doen om de film te stoppen en dat hij niet goed behandeld werd als Oscarwinnaar.

Leto vertrok overigens onlangs ook bij zijn agentschap, CAA, en is nu lid van WME. Verder schijnt zijn tijd als Joker nu al helemaal voorbij te zijn.

NieuwsFilm

meest populair