Dit zijn de drie schurken van 'The Batman'!

Bruce Wayne krijgt het nog druk.

Er zitten, zo lijkt het, drie schurken in Matt Reeves The Batman. Robert Pattinson neemt het in elk geval op tegen Catwoman, gespeeld door Zoe Kravitz en door The Riddler, gespeeld door Paul Dano. De laatste schurk zou The Penguin zijn, waar Jonah Hill op aasde. In dit artikel alles wat je moet weten over deze drie schurken.

The Batman van Matt Reeves is een film waarin het personage van Robert Pattinson nog maar net begonnen is met het bestrijden van de middag. Hij is dan ook, zoals Pattinson vertelde, geen traditionele held, maar een gecompliceerd personage dat soms redelijk dubieuze keuzes maakt. Die zal hij ook moeten maken om succesvol te vechten met maar liefst drie (!) iconische schurken. Deze schurken zetten we hieronder op een rij!

The Penguin
The Penguin is de enige van de drie die nog niet gecast is. We weten dat Jonah Hill in onderhandelingen was voor het personage, maar dat Reeves hem liever had als The Riddler. Dat wilde Hill niet, die daarom besloot te stoppen met onderhandelen. Het personage debuteerde in de comics in december 1941 en is bedacht door Bob Kane en Bill Finger en heet eigenlijk Oswald Chesterfield Cobblepot.

Bekijk de afbeelding
Cobblepot is als kind lang gepest, mede wegens zijn overgewicht, geringe lengte, manier van lopen en apartgevormde gezicht dat net een bek is. Hij verlaat nooit het huis zonder paraplu en zorgde voor de vogels van zijn moeder, die een dierenwinkel had. De vogels waren zijn enige vrienden. In verschillende versies werd Cobblepot een schurk om zijn moeder te helpen en soms omdat hij afgewezen werd juist door diezelfde moeder.

Catwoman
Catwoman debuteerde in de lente van 1940 en werd eveneens bedacht door Bill Finger en Bob Kane. Zij is in de comics afwisselend een held, en soms juist een schurk. Dat komt mede door de redelijk complexe haat/liefde-relatie die ze met Batman heeft, die stiekem wel een zwak voor het personage heeft. De dame wordt nu gespeeld door Zoe Kravitz.

Bekijk de afbeelding
Catwoman werd in Batman #1 The Cat genoemd en was een mysterieuze overvalster en juwelendief. De aantrekkelijke jonge vrouw droeg in eerste instantie nog geen catsuit (dat is tegenwoordig wel anders) en is al sinds ze bedacht werd een heuse femme fatale. De dame vecht al jaren met Batman en zal ook nu weer strijden met Bruce Wayne en hem vermoedelijk ook weer liefhebben.

The Riddler
Dit is de laatbloeier van de drie en werd bedacht door Bill Finger en Dick Sprang. Hij debuteerde in oktober 1948 in de comics en wordt gespeeld door acteur Paul Dano. Riddler is een crimineel meesterbrein en geniet ervan om puzzels en raadsels te verwerken in zijn snode plannen. Dat belooft dus een prima uitdaging voor de Batman van Pattinson, die als detective te werk zal gaan.

Bekijk de afbeelding
Overigens is de echte naam van Riddler Edward Nigma (soms als Nygma geschreven). Hij had altijd al een obsessie met puzzels, raadsels en woordspellen. Dat hij Riddler heet is een verwijzing naar zijn naam (E. Nigma), en werd pas een schurk nadat hij op de middelbare school leerde dat valsspelen hem soms wel dingen kon opleveren. Hij speelde namelijk vals om een puzzel op te lossen op school. Later werd hij de vermomde schurk Riddler omdat hij aannam dat Batman zijn tijd en energie wel waard zou zijn.

NieuwsFilm

meest populair