Featured

Dit zijn de drie schurken van 'The Batman'!

Bruce Wayne krijgt het nog druk.

door Jim Pedd om 17:58 in Featured
Er zitten, zo lijkt het, drie schurken in Matt Reeves The Batman. Robert Pattinson neemt het in elk geval op tegen Catwoman, gespeeld door Zoe Kravitz en door The Riddler, gespeeld door Paul Dano. De laatste schurk zou The Penguin zijn, waar Jonah Hill op aasde. In dit artikel alles wat je moet weten over deze drie schurken.

The Batman van Matt Reeves is een film waarin het personage van Robert Pattinson nog maar net begonnen is met het bestrijden van de middag. Hij is dan ook, zoals Pattinson vertelde, geen traditionele held, maar een gecompliceerd personage dat soms redelijk dubieuze keuzes maakt. Die zal hij ook moeten maken om succesvol te vechten met maar liefst drie (!) iconische schurken. Deze schurken zetten we hieronder op een rij!

The Penguin
The Penguin is de enige van de drie die nog niet gecast is. We weten dat Jonah Hill in onderhandelingen was voor het personage, maar dat Reeves hem liever had als The Riddler. Dat wilde Hill niet, die daarom besloot te stoppen met onderhandelen. Het personage debuteerde in de comics in december 1941 en is bedacht door Bob Kane en Bill Finger en heet eigenlijk Oswald Chesterfield Cobblepot.


Cobblepot is als kind lang gepest, mede wegens zijn overgewicht, geringe lengte, manier van lopen en apartgevormde gezicht dat net een bek is. Hij verlaat nooit het huis zonder paraplu en zorgde voor de vogels van zijn moeder, die een dierenwinkel had. De vogels waren zijn enige vrienden. In verschillende versies werd Cobblepot een schurk om zijn moeder te helpen en soms omdat hij afgewezen werd juist door diezelfde moeder.

Catwoman
Catwoman debuteerde in de lente van 1940 en werd eveneens bedacht door Bill Finger en Bob Kane. Zij is in de comics afwisselend een held, en soms juist een schurk. Dat komt mede door de redelijk complexe haat/liefde-relatie die ze met Batman heeft, die stiekem wel een zwak voor het personage heeft. De dame wordt nu gespeeld door Zoe Kravitz.


Catwoman werd in Batman #1 The Cat genoemd en was een mysterieuze overvalster en juwelendief. De aantrekkelijke jonge vrouw droeg in eerste instantie nog geen catsuit (dat is tegenwoordig wel anders) en is al sinds ze bedacht werd een heuse femme fatale. De dame vecht al jaren met Batman en zal ook nu weer strijden met Bruce Wayne en hem vermoedelijk ook weer liefhebben.

The Riddler
Dit is de laatbloeier van de drie en werd bedacht door Bill Finger en Dick Sprang. Hij debuteerde in oktober 1948 in de comics en wordt gespeeld door acteur Paul Dano. Riddler is een crimineel meesterbrein en geniet ervan om puzzels en raadsels te verwerken in zijn snode plannen. Dat belooft dus een prima uitdaging voor de Batman van Pattinson, die als detective te werk zal gaan.


Overigens is de echte naam van Riddler Edward Nigma (soms als Nygma geschreven). Hij had altijd al een obsessie met puzzels, raadsels en woordspellen. Dat hij Riddler heet is een verwijzing naar zijn naam (E. Nigma), en werd pas een schurk nadat hij op de middelbare school leerde dat valsspelen hem soms wel dingen kon opleveren. Hij speelde namelijk vals om een puzzel op te lossen op school. Later werd hij de vermomde schurk Riddler omdat hij aannam dat Batman zijn tijd en energie wel waard zou zijn.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Carey was best een toffe Riddler.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Het verleden heeft bewezen dat 2 of meer schurken uitdraaien op een spiderman 3 en the amazing spiderman 2 fiasco.

TwinsA

Avatar

“The Batman van Matt Reeves is een film waarin het personage van Robert Pattinson nog maar net begonnen is met het bestrijden van de middag.”
Ik veronderstel dat het misdaad is????

EmirErdem

Avatar

The dark knight had 2 villains

STYD

Avatar

Jammer dat hij niet tegen Deathstroke zal vechten. Lijkt mij echt een super gevecht.

Catwoman gaat niets worden. Alleen The Riddler heeft potentie.

Mr-Monkey

Avatar

Kom maar op wij zijn er klaar voor

Lord Bono

Avatar

@EmirErdem, de tweede villain kwam pas in beeld toen de Joker afgehandeld was

chefry1983

Avatar

Dit klinkt als overkill aan boeven

Ang3l

Avatar

Klinkt weer als te veel van t goede.
When will they learn?

starbass

Avatar

same old same old, maar hopelijk is het verhaal weer eens goed en weten ze er een goede spin aan te geven. Hopelijk lijkt het niet op de DCEU puinhoop.

HaagseTVJunkie

Avatar

The Riddler zonder Penguin is saai en visa versa. Solo zijn beide villians geen serieuze partij voor Batman. Penguin's onderwereld connecties samen met Riddler's geniale ideeën levert een leuke uitdaging op.

Heb het niet gevolgd behalve headlines maar dacht echt dat Jonah Hill niet de Penguin wilde spelen vanwege type casting en daarom een hoog bedrag van 7 miljoen euro vroeg. Schijnbaar wilde hij zelf graag Penguin spelen volgens dit artikel, zou wel goed passen bij hem.

Arnold_FF7

Avatar

Te veel slechteriken is nooit goed ,en er zouden er nog meer bij komen. Daarnaast tegen race bending van welke aard en deze film heeft er al twee

HaagseTVJunkie

Avatar

Bedacht mij nog net iets...

Voor wie het niet weet dit jaar stond in de Batman comic de haat/liefde verhouding tussen Batman & Catwoman centraal. Het ging zelfs zo ver dat ze op het punt stonden te trouwen.
Anyway... DC zou niet het dark universum zijn als het huwelijk zou doorgaan. Batman staat nu (huidige reeks - City of Babe) voor een zeer grote uitdaging en kan het niet alleen en wat blijkt Catwoman is zijn aanvulling. Zijn wederhelft, de kokkie van Peppie, de Janneke van Jip... (Begrijp me niet verkeerd, het is briljant geschreven en heb er van genoten)

Hopelijk doet The Batman dit niet dunnetjes over dat de Penguin en Riddler alleen kan verslaan met de hulp van Catwoman.
Een film in het westen is niet langer dan 2,5 uur daar kan je Batman & Catwoman's verhaal niet goed overbrengen.

NieuwsFilm

meest populair