Algemeen

Quentin Tarantino's 'Once Upon A Time... In Hollywood' kansloos in China

Met heel veel "dank" aan Shannon Lee (de dochter van)

door Arjen Rooseboom om 09:07 in Algemeen
Voor een Hollywoodfilm lijkt de Chinese markt steeds belangrijker te worden. Tenslotte is dàt de plek om buiten het thuisland nog wat extra dollars binnen te harken. Voor Once Upon A Time... In Hollywood lijkt dit feest echter definitief niet door te gaan.

De alom bejubelde film staat momenteel op $139 miljoen in de States en $366 miljoen wereldwijd. In China hadden er waarschijnlijk best nog wat miljoentjes bij kunnen komen, maar de aanstaande releasedatum van 25 oktober is nu voor onbepaalde tijd geannuleerd.

Shannon Lee
Hoewel er geen officiële reden wordt gegeven, melden meerdere anonieme bronnen aan THE HOLLYWOOD REPORTER dat deze beslissing voornamelijk te maken heeft met de dochter van Bruce Lee, Shannon. Zij sprak zich eerder al uit over hoe haar vader door acteur Mike Moh werd neergezet (arrogant, eigenwijs en agressief) en het feit dat hij het onderspit delft in een battle met de stoere stuntman Cliff Booth (Brad Pitt). Nadat eerdere pogingen faalden om die scène positiever te bewerken, gooit ze het ditmaal over een radicaal andere boeg.

Hoe dan ook is dit voor schrijver/regisseur Quentin Tarantino de tweede keer, na Django Unchained (2012), dat hij geweigerd wordt in China. Maar is alle controverse terecht? Want Lee verliest het gevecht niet letterlijk (het eindigt meer in een gelijkspel). Daar komt ook nog eens bij dat Cliff Booth een fictief personage is en Tarantino heeft in interviews aangegeven dat Pitt in het echt grandioos ten onder zou gaan.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Bedankt voor de spoilers maar weer

Centauri

Avatar

Snap dat China een lucratieve markt kan zijn, maar die censuur moet gewoon niet aan meegewerkt worden. Vermijden dat geld uit China. Je zag het in de remake van red dawn tot aan het jasje van Tom Cruise in top gun.

Popcultuurfreak

Avatar

Ach joh, China zelf is kansloos. Eerst maar eens mensenrechten invoeren. Authentieke kunststukken > groot geld.

PRIME

Avatar

Ik las op Instagram commentaar van een Chineze gozer dat die zei dat het komt door de gewelddadige scenes aan het eind en dat ze in China geen rating-systeem hebben, waardoor iedereen naar die film zou kunnen, incl. kinderen.
Dom systeem, maar scheen wel de waarheid te zijn.

NieuwsFilm

meest populair