Algemeen

Verkeert 'Mulan' (een van de duurste films óóit) in de problemen?

Of is er niks aan de hand? De berichten lopen nogal uiteen..

door Jim Pedd om 14:28 in Algemeen
Er lijkt iets niet lekker te gaan met Disney-film Mulan. Althans, daar vinden we uiteenlopende berichten over. Er zou mogelijk een deel van de film compleet opnieuw opgenomen worden, omdat bepaalde scènes er niet zo goed uitzien als gehoopt werd.

Volgens de site TheDisInsider moeten er maar liefst vier maanden aan heropnames plaatsvinden, wat duurt tot februari. Dat zou opmerkelijk zijn, maar nodig om de vechtscènes naar het gewenste niveau te tillen. Maar Tracking Hollywood stelt juist dat er niets aan de hand is en dat de heropnames hooguit een tot twee weken duren, wat weer gebruikelijk is voor een Hollywood-film.

Niks of iets aan de hand?
De berichten lopen dus heel erg uiteen. Volgens de ene bron is het niet goed gesteld met de film, terwijl die al tegen de 300 miljoen dollar kost en daarmee een van de duurste films ooit zal zijn. Een andere bron schrijft juist dat er nauwelijks iets veranderd tijdens de heropnames en geen volledige scène opnieuw gemaakt wordt.

Wat het ook wordt, gaan we vanzelf merken. De release staat nu gepland voor maart 2020, dus als de heropnames tot februari duren, is de kans groot dat die iets uitgesteld wordt. Daar Disney nog niets heeft bekend gemaakt over een nieuwe releasedatum, nemen we aan dat het toch wel snor zit.

Mulan is een remake van de animatiefilm uit de jaren negentig rond het meisje Mulan. Als de Chinese keizer alle families opdraagt één man af te vaardigen voor het leger, neemt Mulan de plaats van haar zieke vader in. Zo wordt een meisje dat zich voordoet als een man een van de grootste krijgers ooit uit de Chinese geschiedenis.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Popcultuurfreak

Avatar

Je zou maar in een wereld wonen waar het opkomen voor mensenrechten controversieel is. South Park's commentaar over China is nooit relevanter geweest.

Ang3l

Avatar

De samenvatting is raak:

Niks of iets aan de hand?
Wat het ook wordt, gaan we vanzelf merken.

HaagseTVJunkie

Avatar

Popcultuurfreak,
Het is controversieel om je te bemoeien met de binnenlandse politiek van een andere staat.

Maar we leven in een andere tijd blijkbaar.
Bijvoorbeeld, de Marokkanen in Nederland gaan in de nabije toekomst protesteren omdat ze weer het slachtoffertje willen spelen en die protesten worden vervolgens door de Nederlandse wetshandhavers in de kiem smoort. Dan moeten wij tegenwoordig accepteren dat Marokko en de Arabische wereld zich gaat bemoeien met deze Nederlandse aangelegenheid.

Wij bemoeien immers ook met een Chinese of Spaanse binnenlandse aangelegenheden.

Emma__

Avatar

@HaagseTVJunkie Wat heeft dit met de film te maken?

eltorro

Avatar

@HaagseTVJunkie: Misschien eerst South Park kijken voordat je reageert op 'Popcultuurfreak'. De aflevering gaat over dat het westen zijn media aanpast (censuur) om in China te tonen.

Parisan

Avatar

Sommige mensen vinden dat de live-action remakes alleen maar snelle cash grabs zijn, maar dit soort berichten bewijst dat Disney wel degelijk in de 1e plaats kwaliteit wil leveren en er juist geld tegenaan gooit om dat te bereiken. Dit is dus hoe dan ook goed nieuws.

KeesjeNL

Avatar

Mulan had gewoon gespeeld moeten worden door een 60-jarige afro-amerikaan met een baard. Hadden ze maar op tijd geluisterd..

Master Of Films

Avatar

Parisan "Sommige mensen vinden dat de live-action remakes alleen maar snelle cash grabs zijn, maar dit soort berichten bewijst dat Disney wel degelijk in de 1e plaats kwaliteit wil leveren en er juist geld tegenaan gooit om dat te bereiken."
Wat voor partydrug slik je tegenwoordig. Gezien de onzin die je uitkramt, wil ik het ook gaan proberen. Smiley face

Long1

Avatar

Kan iemand me vertellen hoelang Mulan 3 duurt? Ik vind hier nergens info over.

NieuwsFilm

meest populair