Verkeert 'Mulan' (een van de duurste films óóit) in de problemen?

Of is er niks aan de hand? De berichten lopen nogal uiteen..

Er lijkt iets niet lekker te gaan met Disney-film Mulan. Althans, daar vinden we uiteenlopende berichten over. Er zou mogelijk een deel van de film compleet opnieuw opgenomen worden, omdat bepaalde scènes er niet zo goed uitzien als gehoopt werd.

Volgens de site TheDisInsider moeten er maar liefst vier maanden aan heropnames plaatsvinden, wat duurt tot februari. Dat zou opmerkelijk zijn, maar nodig om de vechtscènes naar het gewenste niveau te tillen. Maar Tracking Hollywood stelt juist dat er niets aan de hand is en dat de heropnames hooguit een tot twee weken duren, wat weer gebruikelijk is voor een Hollywood-film.

Niks of iets aan de hand?
De berichten lopen dus heel erg uiteen. Volgens de ene bron is het niet goed gesteld met de film, terwijl die al tegen de 300 miljoen dollar kost en daarmee een van de duurste films ooit zal zijn. Een andere bron schrijft juist dat er nauwelijks iets veranderd tijdens de heropnames en geen volledige scène opnieuw gemaakt wordt.

Wat het ook wordt, gaan we vanzelf merken. De release staat nu gepland voor maart 2020, dus als de heropnames tot februari duren, is de kans groot dat die iets uitgesteld wordt. Daar Disney nog niets heeft bekend gemaakt over een nieuwe releasedatum, nemen we aan dat het toch wel snor zit.

Mulan is een remake van de animatiefilm uit de jaren negentig rond het meisje Mulan. Als de Chinese keizer alle families opdraagt één man af te vaardigen voor het leger, neemt Mulan de plaats van haar zieke vader in. Zo wordt een meisje dat zich voordoet als een man een van de grootste krijgers ooit uit de Chinese geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair