Waarom Edward Norton een rol in 'Avatar 2' afsloeg

Hij was wel te zien in Alita: Battle Angel.

In 2009 en 2010 was Avatar een ongekend succes aan de bioscoopkassa's. James Cameron wist met zijn Na'vi een enorme hype te creëren, met dank aan de 3D-bril. Al jaren wordt er gewerkt aan meerdere vervolgen en nu blijkt dat er een acteur is die niet staat te trappelen om een rol in deze films te spelen.

Eerder werd duidelijk dat Matt Damon de hoofdrol in de eerste Avatar weigerde. Daarvoor had hij een goede reden, maar het kostte hem wel een bedrag van naar verluidt $250 miljoen. Waarschijnlijk zou dit niet de salarisstrook van Edward Norton worden voor een aandeel in Avatar 2, maar nu blijkt wel dat hij een rol in het vervolg heeft afgeslagen.

Edward Norton wilde Na'vi spelen
Binnenkort is hij te zien in zijn eigen dramafilm Motherless Brooklyn en hij had een kleine, maar opvallende rol in Alita: Battle Angel. Een rol in Avatar 2 ketste hij af. "Ik ben bevriend met Jim [Cameron] en bewonder hem. Dus toen hij wilde dat ik iets zou doen in Avatar 2 vertelde ik hem in feite: 'Als ik geen Na'vi ben, dan doe ik het niet. Ik wil geen onderdeel uitmaken van de industriële wereld die naar Pandora gaat om alles te vernietigen. Ik ben een Na'vi of anders niets,'" aldus Norton tegenover Total Film.

Vooralsnog staat Avatar 2 gepland voor 17 december 2021.

NieuwsFilm

meest populair