'Terminator: Dark Fate' wil dat we de films na T2 vergeten: 5 andere films die hun voorgangers negeerden

'Terminator: Dark Fate' wil dat we de films na T2 vergeten: 5 andere films die hun voorgangers negeerden

De moordrobots uit de toekomst zijn wederom terug, maar deze keer wordt de geschiedenis van Rise of the Machines, Salvation en Genisys weggelaten.

Men probeerde het met Genisys al eens eerder, maar Terminator: Dark Fate negeert wederom zijn voorgangers en is het definitieve vervolg op de eerste twee klassiekers uit de reeks. In de wereld van cinema is dit geen uitzondering. Hierbij een vijftal films die dit trucje ook uithaalden.




Bekijk de afbeelding
Highlander III: The Sorcerer + Highlander Endgame
Als het uitgangspunt is dat er slechts één onsterfelijke overblijft, zijn vervolgen natuurlijk sowieso lastig. De meeste liefhebbers wilden Highlander II: The Quickening graag zo snel mogelijk vergeten, maar Highlander III: The Sorcerer dééd het gewoon. Geen buitenaardse taferelen meer, maar gewoon terug naar de basis, met twee onsterfelijken die elkaar naar het leven staan. Jaren later verscheen Highlander Endgame die de eerste film en de televisieserie aan elkaar koppelde door Connor en Duncan samen op avontuur te sturen.




Bekijk de afbeelding
Texas Chainsaw 3D
Bij horrorreeksen wordt wel vaker vrijelijk omgegaan met continuiteit. Aangezien de boosaardige entiteiten - ondanks hun eerdere dood - steeds weer opnieuw toeslaan, kun je ze vaak het best als losstaande films zien. Het verhaal van Leatherface kende nog een redelijk succesvol vervolg, maar ging daarna - zoals de meeste reeksen - snel achteruit. Texas Chainsaw 3D liet alle sequels dan ook met rust en nam alleen het origineel als waarheid aan en presenteert zich als rechtstreeks vervolg op die klassieker.




Bekijk de afbeelding
Universal Soldier: Regeneration
Universal Soldier was bij verschijning al een B-film, maar wel eentje die het publiek wist te vermaken. De producenten besloten Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren aan de kant te schuiven voor twee goedkope vervolgen, die dan ook amper uit te zitten waren. Men haalde The Muscles from Brussels nog één keer terug, maar ook dat bleek geen succes. Pas in 2009 keerden beide hoofdrolspelers terug voor Universal Soldier: Regeneration. Deze besloot alle andere sequels te negeren en weer netjes aan te sluiten op het origineel.




Bekijk de afbeelding
Rocky Balboa
Na een afwezigheid van ruim vijftien jaar, keerde Rocky Balboa terug in de boksring. De actie spatte van het scherm en daar lag nu net het probleem. Had onze held in het neergesabelde Rocky V geen hersenbeschadiging opgelopen, waardoor hij nooit meer zou kunnen boksen? Een kleine hindernis voor de creatieve schrijvers, die dit plotpunt maar besloten te negeren. Deze reeks is wat dat betreft uniek, want waar de meeste films uit deze lijst direct aansluiten op het origineel, erkent Rocky wel het bestaan van alle andere delen, tot en met IV.




Bekijk de afbeelding
Halloween + Halloween H20: Twenty Years Later
De Halloween reeks blinkt uit in het negeren van voorgangers. Nadat alle vervolgen het derde deel - dat zonder Michael Myers probeerde een frisse draai aan het verhaal te geven - wilden vergeten, was daar in 1998 plotseling Halloween H20: Twenty Years Later. Deze speelt zich na de eerste twee films af. Na een reboot van Rob Zombie verscheen er in 2018 alweer een nieuwe Halloween, die ditmaal álle vervolgen negeerde en alleen de originele film als canon beschouwt. Duidelijker werd het hiermee allemaal niet, maar de prent had onverwachts goede kritieken en bezoekersaantallen, waardoor de onvermijdelijke sequels reeds groen licht hebben gekregen.

NieuwsFilm

meest populair