Algemeen

James Bond-film 'No Time To Die' heeft krankzinnig budget!

Superheldenfilms zijn doorgaans goedkoper.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Niet vaak gebeurt het dat blockbusters een budget hebben van meer dan $200 miljoen. Uiteraard kostte de laatste Avengers-tweeluik - gezamenlijk ruim $650 miljoen - een smak geld en was ook Justice League erg prijzig met een prijskaartje van $300 miljoen. Aan die bedragen komt No Time To Die niet, maar prijzig is de film wel!

Volgens The Hollywood Reporter kostte de 25e James Bond-film maar liefst $250 miljoen om te maken. De budgetten van de Bond-films zijn de laatste jaren enorm gestegen. Casino Royale kostte "slechts" $150 miljoen, Quantum of Solace en Skyfall kregen budgetten van $200 miljoen en Spectre zou $245 miljoen hebben gekost; al zijn er onbevestigde berichten dat de laatste misschien wel $300 miljoen kostte om te maken. Alle bedragen zijn zonder marketing- en distributiekosten; vaak zo'n $100 miljoen.

Hoeveel moet Bond 25 opbrengen?
Bioscoopfilms moeten vaak ruim het dubbele ophalen om break-even te draaien, aangezien van de wereldwijde opbrengst circa 55 procent terugvloeit naar de investeerders. Hoe hoger de opbrengst in de States, hoe hoger het percentage wordt. Van een opbrengst in China zou slechts een beperkt percentage overblijven voor de investeerders.

Cary Joji Fukunaga's No Time To Die met Daniel Craig, te verschijnen op 2 april, zou dus minimaal $500 tot $550 miljoen moeten opbrengen. Waarschijnlijk is dit geen probleem. Skyfall noteerde $1.108,6 miljoen en Spectre kwam tot een eveneens mooie $880,7 miljoen wereldwijd.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ik zou het kassabonnetje van zo'n film wel eens willen zien.
Voor een film als End Game is het enorme budget voor een groot deel in te vullen als je alleen al de salarissen van de vele acteurs bij elkaar op telt en de special effects studio's telt die met de film bezig zijn geweest.

Wat maakt een Bond film dan zo duur om te maken?

Jeroen Pasman

Avatar

Het valt mij op dat de auteurs van deze artikelen hun eigen mening altijd zo laten doordringen. Dat is geen neutrale berichtgeving.
Zet het budget erbij, dan maakt elke lezer voor zichzelf uit of dit wel of niet krankzinnig is. (Wat een woordkeus trouwens)

ThaBEN

Avatar

Zolang het verhaal maar goed is. Meer geld tegen een film aan smijten betekend niet automatisch dat deze beter zal zijn. Maar dat betekend wel weer dat men sneller gaat spreken dat de film 'geflopt' is indien de film zijn budget niet veelvoudig terugverdiend.
Ik heb het idee dat Holywood de laatste jaren aan de lopende band reboots, sequels en spin-offs uitbrengt met als enige reden zoveel mogelijk geld proberen binnen te halen op naamsbekendheid van deze franchises alleen.
Daadwerkelijk een goed verhaal vertellen en jarenlang opgebouwde lore te respecteren binnen een franchise lijkt geen prioriteit meer te hebben.

GreenHornet

Avatar

Zolang ze maar Awake zijn ik heb geen zin weer in een Terminator.

Rich Art

Avatar

centr1o "...Wat maakt een Bond film dan zo duur om te maken?"

Volgens mij zit 'm dat vooral in de locaties. Dat zijn er een hoop en er komt maar weinig tot niks uit de computer rollen.

Pepej

Avatar

Ach ja krankzinnig...
Het is natuurlijk een topfilm
triple A locaties, acteurs, regisseur? Scenarioschrijver?
Etc..
In perspectief:
Voor dit bedrag koop je net twee triple A status voetballers,
A la Ronaldo, Virgil van Dijk....
Over krankzinnig gesproken

Spider-fan

Avatar

Ik denk dat ze duur zijn omdat ze op veel locaties over de hele wereld worden opgenomen. Al die apparatuur en crew moet daar heen, reiskosten, verblijfskosten e.d.
Aan de films zelf zie ik niet echt dat ze grootser worden. Alleen zo'n openingsscène als van Spectre ziet er wel groots uit, vooral qua extras. Maar ik vond ze in het verleden vaak spectaculairder qua grote gevechten op de basis van de villains. Vanaf Goldfinger zie je ze steeds grootser worden en de 007 stage van Pinewood werd pas gebouwd voor The Spy Who Loved Me, voor de scènes met de tanker.

NieuwsFilm

meest populair