James Bond-film 'No Time To Die' heeft krankzinnig budget!

James Bond-film 'No Time To Die' heeft krankzinnig budget!

Superheldenfilms zijn doorgaans goedkoper.

Niet vaak gebeurt het dat blockbusters een budget hebben van meer dan $200 miljoen. Uiteraard kostte de laatste Avengers-tweeluik - gezamenlijk ruim $650 miljoen - een smak geld en was ook Justice League erg prijzig met een prijskaartje van $300 miljoen. Aan die bedragen komt No Time To Die niet, maar prijzig is de film wel!

Volgens The Hollywood Reporter kostte de 25e James Bond-film maar liefst $250 miljoen om te maken. De budgetten van de Bond-films zijn de laatste jaren enorm gestegen. Casino Royale kostte "slechts" $150 miljoen, Quantum of Solace en Skyfall kregen budgetten van $200 miljoen en Spectre zou $245 miljoen hebben gekost; al zijn er onbevestigde berichten dat de laatste misschien wel $300 miljoen kostte om te maken. Alle bedragen zijn zonder marketing- en distributiekosten; vaak zo'n $100 miljoen.

Hoeveel moet Bond 25 opbrengen?
Bioscoopfilms moeten vaak ruim het dubbele ophalen om break-even te draaien, aangezien van de wereldwijde opbrengst circa 55 procent terugvloeit naar de investeerders. Hoe hoger de opbrengst in de States, hoe hoger het percentage wordt. Van een opbrengst in China zou slechts een beperkt percentage overblijven voor de investeerders.

Cary Joji Fukunaga's No Time To Die met Daniel Craig, te verschijnen op 2 april, zou dus minimaal $500 tot $550 miljoen moeten opbrengen. Waarschijnlijk is dit geen probleem. Skyfall noteerde $1.108,6 miljoen en Spectre kwam tot een eveneens mooie $880,7 miljoen wereldwijd.

NieuwsFilm

meest populair