'Joker' maakt net zoveel winst als 'Avengers: Infinity War'!

Lage kosten, hoge opbrengst voor DC-film.

Na de teleurstellingen rond onder meer Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) en Justice League (2017) wist Warner Bros. met de kaskraker Aquaman (2018), het goed ontvangen Shazam! en het recente Joker weer beter in het nieuws te komen. De laatste lijkt zelfs het grootste succes van de afgelopen jaren.

Met een productiebudget van waarschijnlijk zo'n 55 tot 70 miljoen dollar was Joker een verhoudingsgewijs goedkope comicfilm. Aquaman kostte minimaal drie keer zoveel om te maken. Deadline meldt nu dat het Joker-drama van The Hangover-regisseur Todd Phillips een kleine 500 miljoen winst gaat draaien.

Vergelijkbaar met Avengers: Infinity War
Volgens Deadline gaan de investeerders minstens 464 miljoen dollar overhouden na de bioscooprelease en de tv- en entertainmentverschijning. Dit bedrag loopt verder op als de wereldwijde box office-score verder komt dan 900 miljoen wereldwijd.

Deze score komt overeen met het bedrag dat Disney overhield aan Avengers: Infinity War. Deze wordt door Deadline geschat op een half miljard. Die film was uiteraard veel prijziger om te maken, maar was ook de inleiding tot een nog veel succesvollere film, Avengers: Endgame.

NieuwsFilm

meest populair