Disney houdt klassiekers als 'Alien' en 'Fight Club' vast in de kluis

Disney houdt klassiekers als 'Alien' en 'Fight Club' vast in de kluis

Geen vertoningen meer van klassieke films van Fox...

Disney heeft heel veel klassieke films van Fox in de kluis gestopt. De Disney-kluis bevat films die een tijdlang niet beschikbaar zijn voor het publiek. De films verdwijnen enige tijd in de kluis, om vervolgens weer terug te komen. Disney doet dat naar eigen zeggen zodat de films interessant blijven voor de jeugd. Nu dreigen dus ook films van Fox te verdwijnen.

Dat schrijft Vulture op basis van uitgebreid onderzoek naar de status van Fox-films binnen Disney. Het blijkt dat films als Planet of the Apes en Alien, evenals Fight Club en Moulin Rouge allemaal in de Disney-kluis geplaatst zijn. Bioscopen die ze wilden vertonen mogen dat dan ook ineens niet meer.

Honderd jaar
Fox heeft de afgelopen honderd jaar tal van klassiekers vrijgegeven. De studio maakte films in alle genres, met een breed repertoire als resultaat. Alhoewel Disney niet wilde reageren op het nieuws van Vulture, zei een woordvoerder wel dat de vintage Fox-films nog gewoon vertoond mogen worden in non-profit bioscopen.

De vraag is dus vooral wat dit precies gaat betekenen. Hoe dan ook leidt het tot minder vertoningen van films als Alien, zodat Disney die (vermoedelijk) uiteindelijk op zijn streamingdienst Disney+ kan plaatsen.

NieuwsFilm

meest populair