Algemeen

Schrijvers 'Avengers: Endgame' dissen Martin Scorsese na Marvel-kritiek

Zou Scorsese al spijt hebben van zijn opmerkingen?

door Jeffrey Kouters om 11:37 in Algemeen
Christopher Markus en Stephen McFeely, de scenaristen van Avengers: Endgame, hebben nu ook gereageerd op de kritiek die filmmaker Martin Scorsese onlangs uitte op Marvel. Scorsese meent dat superheldenfilms 'geen cinema' zijn.

Martin Scorsese heeft al bakken vol kritiek over zich heen gekregen na zijn opmerkingen over de films van Marvel. Hij vergeleek de films met pretparken en beweerde dat deze weinig met cinema te maken hebben.

Op de rode loper van de Academy's Governors Awards hebben nu ook scenarioschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely, die jaren hebben gewerkt voor Marvel Studios, gereageerd op Scorseses kritiek. Dat deden zij voor de camera van Variety.

"Iedereen heeft natuurlijk het recht om zijn mening te uiten", begint Markus. "Deze film [Endgame] heeft duidelijk een hele hoop mensen weten te bereiken en vermaken".

Markus spreekt van een 'unieke gebeurtenis' in de filmgeschiedenis. "Als dit geen cinema is, dan weet ik het ook niet meer", zegt hij. "De film was een wereldwijd fenomeen en wist vele mensen met elkaar te verbinden".

McFeely is het met zijn schrijfpartner eens. "Er zijn liefhebbers voor allerlei soorten films en deze film heeft duidelijk een heleboel liefhebbers".19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Martin Scorsese you Failed this City

dondeestagb

Avatar

''Dissen''.....?? Alsjeblieft zeg...

PRIME

Avatar

@GreenHornet

Nu nog je naam veranderen naar Green Arrow

Ang3l

Avatar

Dit is geen dus. Dit is een nette reply.

eltorro

Avatar

Dus elke keer als een bekend persoon kritiek uit op Marvel films krijgen we een maand lang berichten van personen die zeggen dat de films wel cinema zijn..

Maanridder

Avatar

Ik dacht dat we in het Westen vrijheid van meningsuiting hadden. We zijn er namelijk als de kippen bij om andere landen op de vingers te tikken bij het ontbreken ervan. Maar Martin Scorcese en Coppola hebben als cinema-grootheden 1x hun mening gegeven over het MCU en de hel breekt los en ze worden nog net niet met pek en veren in een gaskamer gestopt door al die overgewaardeerde en overbetaalde acteurs uit het MCU.

Luizelgespuizel

Avatar

Er moet nog een Marvel film komen die het niveau van de gemiddelde Scorsese film behaalt.

GreenHornet

Avatar

Een Marvel film dat lijkt op Joker zullen we nooit krijgen.

Rutherford

Avatar

Wat een gedoe om niets.

centr1no

Avatar

maanridder "Ik dacht dat we in het Westen vrijheid van meningsuiting hadden. "
Vrijheid van meningsuiting is dat wat het zegt. De vrijheid je mening te uiten. Het zegt op geen enkele manier dat je je mening zonder weerwoord of consequenties kan uiten.
Net zoals Scorsese zijn mening mag uiten, mogen mensen die het met die mening niet eens zijn hun mening ook uiten.
Als je een mening uit die ondoordacht, uitzonderlijk en beledigend is en waar ook nog eens een grote groep mensen anders over denken, dan kun je kritiek verwachten.
Aangezien Scorsese zijn eerste uitspraken ondertussen al twee keer heeft 'genuanceerd' heeft hij zelf ook in de gaten dat hij iets doms heeft geroepen.

Symn

Avatar

'Coming to getter in a group' is dat cinema? Dat heeft toch geen hol met cinema te maken?

Hiss

Avatar

@Symn Ja inderdaad. Met die definitie is Ajax-Feyenoord ook cinema.

Coola

Avatar

Marvel films zijn pure cinema en dat... dat is eigenlijk wel een dik feit.

Sunspot

Avatar

Grote fout ook vanaf het begin, hadden ze nou gelijk gezegd dat het meer ging over dat alle films kansen moeten krigjen, diepere, kleinere films ook etc.

Dat dacht ik vanaf het begin al en later ook uitgelegd door o.a. Scorsece.

Sowieso niet slim, je weet dat je dan een stortvloed over je heen krijgt.

Maar nogmaals, MCU is cinema, alleen anders, dat weten Coppola en Scorcese ook heus wel, snap ook niet waarom ze het zo simpel zeiden, alsof ze het haten dat MCU haha

Sunspot

Avatar

@boven

Yep, dit is geen dissen idd

Sunspot

Avatar

@GReenhornet

Sowieso moet je niet echt dieper materiaal verwachten van Disney, is ook niet hun bedoeling. Hoewel er een aantal mooie scenes in hun films zitten, maar is dan vaak toevallig, door de acteurs, vehraal, toevallig zo, 1 momentje

Daarom, ze hadden beter kunnen zeggen dat het popcornfilms zijn

Oh god, denk nu weer aan de Xmen, was zo goed bij Fox in handen, meer realisme, menselijk. De series ook.

Tuurlijk gaan de actiescenes vet zijn, maar verder moet je niet veel verwachten, dat weet ik ook straks.

centr1no

Avatar

^
Ik weet zeker dat Marvel er juist voor heeft gekozen om het allemaal redelijk oppervlakkig te houden. Het moet luchtig vermaak blijven.

NieuwsFilm

meest populair