Schrijvers 'Avengers: Endgame' dissen Martin Scorsese na Marvel-kritiek

Schrijvers 'Avengers: Endgame' dissen Martin Scorsese na Marvel-kritiek

Zou Scorsese al spijt hebben van zijn opmerkingen?

Christopher Markus en Stephen McFeely, de scenaristen van Avengers: Endgame, hebben nu ook gereageerd op de kritiek die filmmaker Martin Scorsese onlangs uitte op Marvel. Scorsese meent dat superheldenfilms 'geen cinema' zijn.

Martin Scorsese heeft al bakken vol kritiek over zich heen gekregen na zijn opmerkingen over de films van Marvel. Hij vergeleek de films met pretparken en beweerde dat deze weinig met cinema te maken hebben.

Op de rode loper van de Academy's Governors Awards hebben nu ook scenarioschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely, die jaren hebben gewerkt voor Marvel Studios, gereageerd op Scorseses kritiek. Dat deden zij voor de camera van Variety.

"Iedereen heeft natuurlijk het recht om zijn mening te uiten", begint Markus. "Deze film [Endgame] heeft duidelijk een hele hoop mensen weten te bereiken en vermaken".

Markus spreekt van een 'unieke gebeurtenis' in de filmgeschiedenis. "Als dit geen cinema is, dan weet ik het ook niet meer", zegt hij. "De film was een wereldwijd fenomeen en wist vele mensen met elkaar te verbinden".

McFeely is het met zijn schrijfpartner eens. "Er zijn liefhebbers voor allerlei soorten films en deze film heeft duidelijk een heleboel liefhebbers".



NieuwsFilm

meest populair