Rebecca Ferguson over 'Dune' en haar rol als Lady Jessica

Rebecca Ferguson over 'Dune' en haar rol als Lady Jessica

Misschien wel de meest interessante film van 2020.

In 2020 verschijnt er een aantal interessante blockbusters. Denk maar aan Christopher Nolans Tenet, Kenneth Branaghs Death on the Nile of Cary Joji Fukunaga's No Time To Die. En dan is er ook nog Denis Villeneuve's Dune, een nieuwe verfilming van het bekende scifi-boek van Frank Herbert.

In de nieuwe Dune-film speelt actrice Rebecca Ferguson het personage Lady Jessica. Zij is Paul Atreides' (Timothee Chalamet) moeder en vrouw van Duke Leto Atreides (Oscar Isaac). Ze wordt een opvallend krachtig personage. Ferguson over wat we van haar kunnen verwachten.


"Het verhaal eert volledig de kracht van Jessica - de Bene Gesserit die ze is, ook al is ze een bijvrouw en heeft ze niet zoveel rechten als de koning of haar zoon. Denis kiest ervoor om daar waar nodig haar empowerment en krachtige momenten te laten zien. Ik denk dat Frank Herbert, toen hij het verhaal schreef, logischerwijs niet echt in een gelijkwaardige omgeving leefde. En het boek is geweldig! Er zitten mooie momenten in. Het gaat niet over waar we zijn, of waar we zouden moeten zijn."

Indrukwekkende cast
In de film zijn heel wat grote namen te zien. Naast Ferguson, Chalamet en Isaac spelen ook Stellan Skarsgård (Baron Vladimir), Dave Bautista ("Beast" Rabban), Josh Brolin (Gurney Halleck), Zendaya (Chani), Charlotte Rampling (Reverend Mother Mohiam), Javier Bardem (Stilgar), Jason Momoa (Duncan Idaho), David Dastmalchian (Piter De Vries), Stephen McKinley Henderson (onbekend) en Chen Chang rollen in Dune die gepland staat voor 19 november 2020.

NieuwsFilm

meest populair