Disney maakt nieuwe 'Christmas Carol'

Disney maakt nieuwe 'Christmas Carol'

Disney komt met een nieuwe versie van het klassieke verhaal.

Bill Condon gaat voor Disney een nieuwe versie van A Christmas Carol maken. De film wordt een musical en zal het bekende kerstverhaal van Charles Dickens vanuit een ander perspectief vertellen.

Bill Condon gaat opnieuw een samenwerking aan met Disney. De filmregisseur gaat een musicalversie maken van A Christmas Carol, met de titel 'Marley'. Eerdere regisseerde Condon het sprookje Beauty and the Beast (2017) voor Disney. Condon heeft het script al af en componist Stephen Schwartz (Pocahontas, Wicked) heeft de muziek geschreven.

Over het verhaal
Het verhaal zal verteld worden vanuit het perspectief van Jacob Marley, de overleden zakenpartner van Ebenezer Scrooge. Scrooge is de harteloze vrek die door kerstgeesten uit het verleden, heden en de toekomst wordt bezocht. Deze geven hem een kans om zijn leven te beteren. Marley's geest waarschuwt Scrooge voor de komst van de andere geesten.

Officieel heeft Disney het project nog geen groen licht gegeven, maar aangezien de voorbereidingen al in zo'n vergevorderd stadium zijn, lijkt dat niets meer dan een formaliteit.

NieuwsFilm

meest populair