Blu-ray

Blu-ray review fascinerende 'Vox Lux' met ijzersterke Natalie Portman

Ook met Jude Law en de voice-over van Willem Dafoe.

door Bram de Groot om 19:00 in Blu-ray
Regie: Brady Corbet | Cast: Natalie Portman (Celeste), Jude Law (de manager), Raffey Cassidy (jonge Celeste), Stacey Martin (Eleanor), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Bioscooprelease: 18.04.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Met grote namen als Natalie Portman en Jude Law en de voice-over van Willem Dafoe verscheen eerder dit jaar het opvallende muzikale drama Vox Lux in de bioscoop, van regisseur Brady Corbet die in 2015 debuteerde met The Childhood of a Leader. Een grote release was het niet, opvallend was de film zeker wel door de creatieve insteek en de uitstekende rol van Natalie Portman. Een financiële flop werd de film jammer genoeg ook.

Zowel in de States als daarbuiten wist het 11 miljoen dollar kostende Vox Lux geen indruk te maken op het grote publiek. Er werd namelijk slechts ruim 2 miljoen dollar opgehaald. De film deed het wisselend bij de critici en staat op 61% op Rotten Tomatoes, met een 6.47/10 als gemiddelde beoordeling.


Opvallende blik op de 21e eeuw

In Vox Lux zingt overlevend slachtoffer Celeste tijdens de herdenking van een schietpartij op school, een hartverscheurend lied die van haar een onverwachte ster maakt. Met de hulp van haar gedreven manager groeit Celeste uit tot een wereldberoemde popster. In 2017 is de nu 31-jarige Celeste bezig met haar comeback terwijl schandalen en persoonlijke problemen haar carrière bedreigen.

Blu-ray uitgave: Vox Lux

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.66 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461876614 | Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Vox Lux zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de een visueel sterk affiche en de nodige sterren van verschillende recensies. De achterkant belooft weinig goeds voor wat betreft de extra's. Dit binnenkant van de inlay is verrassend bedrukt met een foto uit de film. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Met een opvallende formaat van 1.66 : 1 (dus met kleine zwarte balken in breedbeeldweergave) ziet het beeld er ruim voldoende uit. De vaak mooie, kunstige beelden zien er pakkend uit, in kleur en scherpte. Met een vermoedelijk bedoelde ruis krijgt het beeld een extra filmische uitstraling en is het beeld iets tegenstrijdig (waarschijnlijk ook opzettelijk) met de tijdsgeest. De geluidstrack is DTS-HD 5.1 en daarmee erg standaard. De nadruk ligt regelmatig op de dialoog, al is er ook voldoende muzikaal vertier. Al met al een nette uitgave.

Bonusmateriaal

Los van de taalselectie (Nederlands / Frans) zijn er geen extra's op de schijf gebrand. Er is ook geen hoofdmenu. Hieronder een interview met Portman en de regisseur, via Build Series:


Heb jij Vox Lux gezien, en wat vond je er dan van? EN ben je dan van plan om deze film nog een keer te kijken?

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Johan67

Avatar

Zie 2 plaatjes van X-Men: Dark Phoenix! Wellicht verkeerde bestanden bijgevoegd?

SunChaser

Avatar

Ik kon er geen touw aan vastknopen aan deze film

Sunspot

Avatar

Ziet er wel leuk uit, maa ris denk niks voor mij zo een film.

Vind dans zeker leuk, maar dan in he techt zien, shows. Niet dat ik veel zie, is meer familieleden paar die dansen, is echt cool om dan te zien in zo een zaal

Maar in films, clips en zo vind ik het maar matig, niet veel aan

Frietgezicht

Avatar

Keertje kijken met 300x versnel functie van netflix

hQuinn

Avatar

Het eerste deel vond ik zeer boeiend. De tweede helft - met een volwassen Portman - had genoeg potentie, die mijns inziens middelmatig werd uitgewerkt. Dat ligt niet aan Portman, maar aan het narratief dat fantasieloos voortkabbelt op de vermoeide stroom van clichés die gepaard gaan met beroemdheid, om uiteindelijk met een pijnlijk slecht optreden uit te gaan als een nietszeggende nachtkaars.

NieuwsFilm

meest populair