Algemeen

Veel kritiek op nieuwe Netflix feature rondom afspeelsnelheid

Streamingdienst maakt zich niet populair bij filmmakers.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Eerder deze week lieten we weten dat Netflix in de Android-app een nieuwe feature aan het testen is; de afspeelsnelheid. De geselecteerde testpersonen kunnen in de app content afspelen van 0,5x tot 1,5x. En dit neemt niet iedereen Netflix in dank af.


Ondanks dat de afspeelsnelheid ook te gebruiken is op bijvoorbeeld bepaalde Dvd-spelers en in de Youtube en podcasts-players, zijn de reacties niet mild. Op Netflix kun je nu dus - mits uiteindelijk breed uitgerold - content versneld kijken, waardoor je misschien iets sneller door een wat trage aflevering of scène kan gaan. Screenshot via Android Police:


Reactie Netflix op kritiek
Via vice-president Keela Robison heeft Netflix al een korte reactie gegeven op onderstaande kritiek. "We zijn altijd gevoelig geweest voor de zorgen van de filmmakers en hebben geen grotere schermen, met name tv's, in deze test opgenomen," aldus Robison.

Flink wat kritiek
Via Twitter en andere kanalen hebben meerdere mensen van zich laten horen. Ze zijn niet blij dat er op deze wijze met hun werk wordt opgesprongen. Los van dat het beeld sneller (of langzamer) wordt afgespeeld, veranderen het geluid en de stemmen. Hieronder de reacties van acteur Aaron Paul en filmmaker Judd Apatow.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Waar komt die gevoeligheid vandaan joh? Alsof iedereen ineens massaal dit gaat doen, en alsof je niet nu ook al versneld kan afspelen.

Moviemagic

Avatar

Wat een gel*l. Zoals Bram aangeeft zijn de speelsnelheden ook te doen in Dvd-spelers en in de Youtube en podcasts-players. Iedereen snapt ook dat als je iets sneller afspeelt dat het geluid ook anders is. Waar praten ze toch over?

Ang3l

Avatar

De film is ook niet bedoeld om 6x stop te zetten om te gaan poepen. Doe ik toch ook? Mag dat dan straks ook niet meer? Ik bepaal toch zeker wel hoe ik 'm kijk, ALS ik hem (betaald) in huis heb?

Movieman2018

Avatar

Serieus.. Precies dat iedereen de film gaat versnellen.. Who cares? Zolang de film goed is gaat niemand het voor zichzelf verpesten. Nietwaar?

Moviemagic

Avatar

Ang3I "De film is ook niet bedoeld om 6x stop te zetten om te gaan poepen. Doe ik toch ook? "


6 keer is wel erg veel en ik vind dat de filmmaker de grens moeten trekken bij 3.

Master Of Films

Avatar

Vreemde reacties van de filmmakers. Ik kan nog honderen andere manieren vinden om een visie van de filmmaker te gaan verneuken. Vele mensen kijken hun films op een iPhone, terwijl dat ook niet de bedoeling is van de filmmakers. De befaamde zoom button gebruiken bij 2.35:1, omdat men geen zwarte balken wilt zien. En gaat zo maar door. Je hebt als filmmaker nou eenmaal geen controle hoe een kijker naar een film gaat kijken.

SunChaser

Avatar

Ik speel luisterboeken ook af op 125 procent

lamoteg

Avatar

Juist artikel gelezen dat het al niet meer doorgaat. Voorlopig toch ...

bestmovieman86

Avatar

Stop dan ook maar met films uitzenden op televisie, elk kwartier een reclameblok van een kwartier door de film heen, zo zullen de makers het niet bedoeld hebben toch!!!
on-topic vind het een rare en nutteloze functie, als je de tijd niet wilt nemen om een film te kijken zoals deze bedoeld is stop er dan gewoon mee

Gandolfini

Avatar

Wacht, wat?
OK dus je kan vooruitspoelen. Nou, dan ga ik mijn betamax speler en betamax filmcollectie maar weggooien, totaal overbodig nu. Kan ik Netflix afspelen met een telefoon modum, of heb ik dan Isdn nodig?

bigmichiel

Avatar

En daar komen ze nu mee? Dit doen de tv zenders al jaar en dag bij films en series om zodoende meer reclame uit te kunnen zenden. Ga daar dan eerst eens tegenin, die versnelling wordt immers geforceerd i.p.v. optioneel.

dondeestagb

Avatar

Heerlijk om bv. al die momenten van Skylar vooruit te spoelen als ik BB kijken. Wat een gezeik om niks weer.

ThaBEN

Avatar

Wellicht krijgen de content providers betaald voor het aantal minuten dat naar hun content wordt gekeken? Kan me anders ook geen goede reden bedenken waarom ze zo defensief zijn.
Ikzelf val regelmatig in slaap als ik laat in de avond samen met het vrouwtje series ben aan het kijken. Kan handig zijn om op die manier even versneld terug te kijken wat er ook alweer in de laatste episode gebeurd was.
Dat is ook de enige nuttige toepassing die ik kan bedenken.

Lurch

Avatar

^ Nou ik vind anders dat er vaak heel saaie stukken in series zitten. Of scenes die achteraf niet of nauwelijks iets toevoegen aan het verhaal. Dan is het zeker prettig om die wat versneld af te kunnen spelen.
Vroeger toen je nog mocht downloaden heb ik dat echt heel vaak gebruikt in bijv. VLC media player. Ideaal!
Minder vaak met films trouwens.

Hiss

Avatar

Ik ben het helemaal met de makers eens. Kijk iets in het tempo zoals het door hen bedoeld is of kijk niet. Dit soort windowshopping in nieuws, boeken, muziek en nu blijkbaar ook in series en films levert in mijn beleving echt enorme geestelijke armoede op.

Sunspot

Avatar

Haha, wat een gelul man. Is toch gewoon net als bij zoveel dingen, Youtube, programma's.

Kan leuk zijn met bepaalde scenes, nog eens goed bekijken, of omdat het cool is.

Welke mongool gaat nou werkelikijk de functie gebruiken om versneld een film te kijken. En als die er zijn, ga je gang!

Is gewoon een leuke toevoeging, wta een gezeik joh haha. Iets wat er allang had moeten zijn.

Laat kijkers zelf beslissen man, wat een gezeik! Haha, triest

Sunspot

Avatar

Vind je het gek dat mensen misschien willen, zoveel aanbod ook. En sowieso, bij de beter series/films weet je dat je niet even moet skippen, want dan kan je nogal wat missen.

He tmaakt allemaal niet uit, die optie moet er gewoon zijn, laat de kijkers zelf beslissen, alles is allang betaald aan iedereen ook, niet zo zeuren.

En vraag me af hoe filmmakers zelf doen thuis. volgens mij zijn die zo vol van hun eigen films/series, richting dat e alles links laten liggen, tenzij het ze werkelijk aanspreekt, ideeen kunnen jatten haha

GreenHornet

Avatar

Waarom moet je kritiek op iets hebben als ze het testen zijn. Ze hebben iedergeval genoeg feedback gekregen.

Goku32

Avatar

Hahahahahahahah dit systeem gebruikt een vriend van mij al als die een game aan het spelen is Hahahahahahaha versnellen door de filmpjes heen

NieuwsFilm

meest populair