Veel kritiek op nieuwe Netflix feature rondom afspeelsnelheid

Veel kritiek op nieuwe Netflix feature rondom afspeelsnelheid

Streamingdienst maakt zich niet populair bij filmmakers.

Eerder deze week lieten we weten dat Netflix in de Android-app een nieuwe feature aan het testen is; de afspeelsnelheid. De geselecteerde testpersonen kunnen in de app content afspelen van 0,5x tot 1,5x. En dit neemt niet iedereen Netflix in dank af.


Ondanks dat de afspeelsnelheid ook te gebruiken is op bijvoorbeeld bepaalde Dvd-spelers en in de Youtube en podcasts-players, zijn de reacties niet mild. Op Netflix kun je nu dus - mits uiteindelijk breed uitgerold - content versneld kijken, waardoor je misschien iets sneller door een wat trage aflevering of scène kan gaan. Screenshot via Android Police:

Bekijk de afbeelding
Reactie Netflix op kritiek
Via vice-president Keela Robison heeft Netflix al een korte reactie gegeven op onderstaande kritiek. "We zijn altijd gevoelig geweest voor de zorgen van de filmmakers en hebben geen grotere schermen, met name tv's, in deze test opgenomen," aldus Robison.

Flink wat kritiek
Via Twitter en andere kanalen hebben meerdere mensen van zich laten horen. Ze zijn niet blij dat er op deze wijze met hun werk wordt opgesprongen. Los van dat het beeld sneller (of langzamer) wordt afgespeeld, veranderen het geluid en de stemmen. Hieronder de reacties van acteur Aaron Paul en filmmaker Judd Apatow.





NieuwsFilm

meest populair