Aanvalsplan prijzige HBO Max per mei 2020 bekend!

Aanvalsplan prijzige HBO Max per mei 2020 bekend!

WarnerMedia onthuld content voor HBO Max.

WarnerMedia heeft de nodige details onthuld over zijn streamingplatform HBO Max. Zo weten we nu wat de prijs wordt en welke films en series - ook met Max Originals - er gaan verschijnen. HBO Max start in mei 2020.

Kosten en details
Het lijkt erop dat HBO Max gelijk de duurste streamingdienst wordt. In de States gaat de dienst 14,99 dollar per maand kosten, met ongetwijfeld een Nederlandse tarief van 14,99 euro per maand. In 2021 komt er een vermoedelijk gratis of goedkopere versie met advertenties. Nieuwe series worden per week gelanceerd en dus niet in één keer zoals we dat van Netflix kennen. Downloaden van content is ook mogelijk.

Veel originele content!
Naast dat er gelijk 10.000 uur aan "premium content" beschikbaar komt, zet HBO Max ook volop in op originele films en series. Er zouden in 2020 al 31 Max Originals-series en 36 HBO Originals moeten verschijnen. In 2021 komen er nog eens 50 Max Originals-series en 38 HBO Originals. Hieronder een aantal van de series die in 2020 of later verschijnen:

- De Game of Thrones-prequel House of the Dragon die zich 300 jaar voor de originele serie afspeelt en zich focust op House Targaryen.
- Raised by Wolves van Ridley Scott over twee androids die een menselijk kind opvoeden op een mysterieuze planeet.
- Dune: The Sisterhood van Denis Villeneuve, een serie die vermoedelijk aansluit op de film die in 2020 verschijnt.
- DC Superhero High van Elizabeth Banks, een komedieserie over een school met vaardige kinderen.
- Tooned Out van Robert Zemeckis, een live-action animatieserie.
- De DC-serie Green Lantern en de DC-anthologieserie Strange Adventures van producent Greg Berlanti.

Overige series zijn The Fungies, Station Eleven, Made for Love, Circe, Americanah, Michael Manns Tokyo Vice, Flight Attendant, Love Life, een Gossip Girl-revival, Doom Patrol, de animatieserie Gremlins en waarschijnlijk nog veel meer. Meer over deze en bovenstaande series lees je uiteraard op Serietotaal.

Originele films
De vraag is nog hoe HBO Max omgaat met films. Duidelijk is wel dat er met Grease: Rydell High een nieuw vervolg komt op de musical-klassieker Grease uit 1978. Daarnaast zijn er films met de titels Unpregnant, Hello Sunshine, Let Them All Talk, Super Intelligence en Bobbie Sue aangekondigd.

Variety meldde dat HBO Max waarschijnlijk ook veel blockbuster-waardige films wil lanceren, mogelijk ook met grote DC-films. Daarnaast is bekend geworden dat alle Studio Ghibli-films te zien zijn bij HBO Max.

Overige / bestaande content
Ook zet HBO Max in op nieuwe content rond de Looney Tunes en de creaties van Hanna Barbera. Daarnaast verschijnt er ook alternatieve, niet geschreven content, zoals een show met Conan O'Brien.

HBO Max heel wat bestaande content toevoegen, met alle DC-films van afgelopen 40 jaar, de HBO series en films de series The West Wing, The Fresh Prince of Bel-Air, Friends en The Big Bang Theory, nagenoeg alle The CW-content en animatieseries als South Park en Rick and Morty. Ook Sesame Street wordt toegevoegd en zal er veel BBC-content worden meegegeven. Te denken valt aan Doctor Who, Luther en Top Gear.


Weten welke streamingdiensten er in Nederland zijn? We hebben er bijna 20 voor je op een rij gezet!

NieuwsFilm

meest populair