Nieuwe 'Star Wars'-trilogie van Rian Johnson lijkt 'far, far away...'

Regisseur komt wat onzeker over zijn betrokkenheid.

Ondanks dat er films zijn aangekondigd voor 2022, 2024 en 2026 is nog compleet onduidelijk welke richting het Star Wars-filmuniversum kiest. Recent werd bekend dat minimaal één film rond het ontstaan de Jedi is geschrapt en nu lijkt ook een ander groot project op losse schroeven te staan.

Onlangs werd duidelijk dat David Benioff en D.B. Weiss, de makers van HBO's Game of Thrones, zijn vertrokken bij Lucasfilm. Zijn wilden naar verluidt één film of zelfs een trilogie maken over het ontstaan van de Jedi. Het lijkt er nu op dat in 2022 dan de eerste film uit Rian Johnsons aangekondigde Star Wars-trilogie moet gaan verschijnen. De regisseur lijkt echter niet zo zeker van zijn zaak.

Bekijk de afbeelding
Johnson onzeker
Binnenkort verschijnt van Johnson (The Last Jedi) de film Knives Out en tijdens de perstour werd hem door Deadline gevraagd of hij weet of zijn trilogie een prioriteit is na het vertrek van Benioff en Weiss. "We zijn nog steeds bezig met Lucasfilm en we wachten af," aldus Johnson. "Op dit moment heb ik geen updates."

Recent onderstreepte Disney-baas Bob Iger aan dat ze te hard van stapel zijn gelopen en mogelijk hanteren ze nu bij de films een "less is more"-aanpak. Op Disney+ verschijnt in ieder geval ieder jaar een nieuwe tv-serie in het Star Wars-universum.

NieuwsFilm

meest populair