Algemeen

Gloednieuwe foto van Jared Leto als Joker in 'Suicide Squad'

Inclusief bericht van regisseur David Ayer.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
David Ayer heeft op Instagram een nieuwe foto van de Joker (Jared Leto) en zijn even gekke vriendin Harley Quinn (Margot Robbie) uit Suicide Squad gepost. De foto lijkt van een verwijderde scène te zijn. Ook kan Ayer het niet laten om zijn onvrede te uiten over zijn film.

David Ayer is niet trots op zijn Suicide Squad (2016). De uiteindelijke film over het slechterikenteam schijnt flink af te wijken van zijn oorspronkelijke visie. Op Instagram heeft de regisseur een nieuwe foto gedeeld van de Joker, waarop hij een pistool tegen het hoofd van Harley Quinn houdt.

Dromen zijn bedrog
"Films zijn fragiel. Ze zijn als dromen, beklijvende momenten die je visie ontvlucht zijn. Ze hebben hun eigen logica en waarheid", schrijft Ayer bij de foto. "Als je de bestemming verandert nadat de reis is voltooid, verandert de reis dan ook niet?"

Ayers oorspronkelijke visie clasht dus behoorlijk met het eindproduct. Zo was Suicide Squad eigenlijk vooral Harley Quinns avontuur, meent hij. "In veel opzichten was Suicide Squad haar film. Haar poging om te ontsnappen uit haar relatie met de Joker was de belangrijke emotionele verhaallijn die door de film liep", legt de filmmaker uit.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Volgens mij is hier zoveel interessant materiaal uitgeknipt. Leto krijgt oneindig veel crap voor zijn Joker performance maar het personage krijgt in de film ook nergens de ruimte waardoor t negatief uitsteekt. Deze foto (en de video voor Skrillex’ Purple Lamborghini waar Leto ook inzit) hinten naar zoveel potentieel voor de SS Joker. Een soort variant op de Arkham games Joker.

RoberPaulsen

Avatar

@Rob maar Leto blijft een slechte acteur. In Blade Runner was hij eigenlijk de main bad guy maar kreeg maar heel weinig screen time. Waarschijnlijk opgedrongen door de filmmaatschappij dat hij erin moest, Villeneuve heeft zijn aandeel gelukkig beperkt kunnen houden

Steve-O

Avatar

Ik vind ook dat Leto teveel kritiek heeft gehad. Ja, er zaten wat dubieuze momenten in zijn performance maar ook erg sterke. Het is sowieso jammer dat de productie enorm gehaast was. Ik vind het ook spijtig dat Leto niet terugkeert als de Joker in Birds of Prey. Ik had hem graag nog een keer als de Joker willen zien, met dit maal dan wel een beter script maarja, wat wil je als een script in zes weken geschreven moet worden...

Master Of Films

Avatar

Steve-O "Ik vind het ook spijtig dat Leto niet terugkeert als de Joker in Birds of Prey."
Wat de filmmakers van BoP meteen kunnen gebruiken (of misbruiken) voor de huishoudelijke geweld excuus in de relatie tussen Joker & Harley. Harley verbreekt de relatie en Joker wordt hiermee (min of meer) geïnsinueerd als een misogynist. Duidelijk dat er sowieso al geen plaats is voor The Joker in BoP (naar verwachting dat het een politieke geladen film gaat worden).

RobzZ01

Avatar

@RobertPaulsen

Wat een onzin. Kijk maar eens even naar Requiem for a Dream of Dallas Buyers Club.

Frietgezicht

Avatar

^ Is de kritiek van iedereen dan per se op Leto gericht? Ik vind zijn Joker niks maar het uiterlijk, de dialogen, scenes enz zijn voor hem bedacht/geschreven. Als Phoenix deze Joker had gespeeld was het ook niet de Joker uit de film Joker geweest. Leto valt weinig te verwijten.

Mackey79

Avatar

Leto een slecht acteur? Ok dan.... ????

Het probleem is nooit Leto geweest maar zijn versie van The Joker. The Joker in SS is een Marilyn Manson wannabe met enorm veel bling bling en is gevoelig voor materialisme. Dat druist compleet tegen de anarchistische natuur van het personage. The Joker wil chaos en anarchie, geen Lambo, tattoos en geld. In SS is het een ordinaire gangster en dat is een verkrachting van het personage.

Ik snap dat ze na Heath Ledger een compleet andere richting wilden uitgaan maar ze zijn er in doorgeslagen waardoor The Joker dus The Joker niet meer is. Verre van zelfs. Maar dit komt maar deels door Leto. Niet door de vertolking, want die was waarschijnlijk wel hoe ze moest zijn. Maar hij zal ook ideeën gehad hebben die toegepast zijn geweest op het personage en het eindresultaat is dus tenenkrommend.

Maar Leto een slecht acteur? Nope!

Noxin

Avatar

@RoberPaulsen Kijk eens Mr. Nobody, daarin zie je dat Jared Leto wel degelijk kan acteren.

jeffreydevil

Avatar

Slechtste joker ooit ( alleen al hoe het uit ziet al)
Niet de schuld van David Ayer

Biggles

Avatar

Tjaa ze hadden in Suicide Squad alleen Amanda Waller, The Joker, Harley Quinn& Batman het verhaal laten zijn. Om een soort origin te maken van de Suïcide Squad. En in een tweede film de uitbreiding met de rest van de characters en gebeurtenissen en waarom de keus voor de slechteriken als interventie team. Dan had Leto’s Joker meer screen time gehad en hadden we zijn versie beter begrepen.

ridjieddo

Avatar

Nogmaals: Leto moet het met zijn overacting beter bij dramafilms houden. In Blade Runner 2049 vond ik hem al niks en in Suicide Squad ook veel te overdreven. Natuurlijk komt dat deels door Ayer en de schrijvers, maar de acteur zal altijd zijn eigen draai geven. En het leek nergens naar. Phoenix zou een veel betere SS Joker neerzetten. Maw: Slecht geschreven Joker in SS en slechte vertolking door Leto.

Popcultuurfreak

Avatar

Beetje laat voor Leto nu denk je niet?
Warner Bros is vast bang dat ze in de verkeerde Joker hebben geïnvesteerd.

Sunspot

Avatar

Zou deze Joker wel een kans willen geven, meer screentime.

Maar idd, zoals hierboven al is gezegd, het was een bling bling Joker, veel te geforceerd kwam het vaak over, dat acteren.

maar goed, hij mag het nog keer proberen, maar dan met meer scenes

Sunspot

Avatar

@Ridjieddo

haha, klopt, vond het ook te overdreven acteren in Blade Runner 2049.

Daarom, bewijst maar weer is dat 'method acting' niet zomaar even werkt.

fletcher

Avatar

@RoberPaulsen als je kijkt voor een main bad bad guy in Blade Runner dan heb je die films niet Begrepen.

Dat sommigen Leto overdreven vonden acteren in 2049 kan ik begrijpen. Persoonlijk vond ik zijn acteerwerk juist erg sterk, maar dat is in dit geval erg subjectief.

NieuwsFilm

meest populair