Waarom Captain America de hamer van Thor kan gebruiken in 'Avengers: Endgame'

Waarom Captain America de hamer van Thor kan gebruiken in 'Avengers: Endgame'

Het mysterie is hiermee niet opgelost.

In Avengers: Age of Ultron uit 2015 zien we in een grappige scène hoe de Avengers proberen om de hamer van Chris Hemsworths Thor op te tillen. Niemand lukt het, al lijkt Mjolnir wel een beetje te bewegen als Chris Evans' Captain America de hamer aanraakt.

Ondertussen is bekend dat Captain America waardig genoeg is om de hamer te hanteren, aangezien hij tijdens de veldslag in Avengers: Endgame Mjolnir met volle kracht gebruikt tegen Thanos. Maar hoe kan het eigenlijk dat Captain America ook bliksem kan oproepen? Zeker omdat in Thor: Ragnarok duidelijk werd dat Thor - de God of Thunder - de hamer helemaal niet nodig heeft om bliksem op te roepen.


Gewoon omdat het gaaf is!
In gesprek met Slash Film heeft schrijver Christopher Markus hier een antwoord op. "Op een gegeven moment hebben we hier zeker over gesproken, omdat met name in Ragnarok vastgesteld wordt dat Thor de bliksem kan oproepen zonder de hamer. Ik denk zelfs dat Odin zegt, 'Het was nooit de hamer.'" zei co-schrijver Christopher Markus. "En toch roept Cap de bliksem op met de hamer. Je verzint die dingen en dan denk je: 'Het is te geweldig om het niet te doen! En we hebben het er later wel over.'"

NieuwsFilm

meest populair