'Fantastic Beasts 3' bevat meer Zweinstein en Perkamentus!

'Fantastic Beasts 3' bevat meer Zweinstein en Perkamentus!

De Harry Potter-connectie moet duidelijker.

Kan Warner Bros. het tij keren? Dat is de centrale vraag voor Fantastic Beasts 3, nadat The Crimes Of Grindelwald niet het beoogde financiële resultaat haalde. Uitstel en meer Zweinstein zouden de oplossing zijn.

Fantastic Beasts 3 schiet eindelijk uit de startblokken, en na wat vertraging begint men in de lente van 2020 met opnames. Dat uitstel was nodig, omdat het script herschreven moest worden. Nadat The Crimes Of Grindelwald wat tegenviel, kijkt WB vooruit: deel 3 moet beter. En dat betekent ook dat schrijfster J.K. Rowling deze keer versterking kreeg van Steve Kloves, die de scenario's van 7 Potter-films voor zijn rekening nam. Want er moet meer Harry Potter-magie naar de prequels komen.

Meer Zweinstein
Want hoewel Rowling de Wizarding World door en door kent, was ze vóór Fantastic Beasts and Where to Find Them niet echt vertrouwd met scenarioschrijven. Steve Kloves schiet haar nu te hulp. Hij moet de brug slaan tussen Harry Potter en Fantastic Beasts. Eerder durfde hij al een hakbijl te zetten in Rowlings boeken, wat de Fantastic Beasts-reeks ook ten goede kan komen.

Concreet betekent dit dat we meer van Jude Laws Albus Perkamentus gaan zien, en ook meer van de tovenaarsschool Zweinstein. Hoewel Newt Scamander (Eddie Redmayne) naar Rio de Janeiro zal reizen, wil men bij WB toch graag terugkeren naar de vertrouwde kasteelmuren in Schotland. De film zou nog meer directe verwijzingen naar Harry Potter bevatten.



Cast bekend
De cast is ook al voor een stuk bekend, en daar zien we vooral veel terugkerende gezichten. Naast Redmayne en Law keert ook Johnny Depp gewoon weer terug als de duistere tovenaar Grindelwald. Katherine Waterston (Tina), Alison Sudol (Queenie), Dan Fogler (Jacob) en Ezra Miller (Credence) zijn ook niet echt een verrassing. Jessica Williams neemt de rol van Professor Eulalie 'Lally' Hicks op zich, een leerkracht op de Amerikaanse toverschool Ilvermorny.

Fantastic Beasts 3 wordt in november 2021 in de bioscoopzalen verwacht. Warner Bros. blijft ook van plan om de reeks in 5 delen uit te brengen, dus na 2021 mogen we vermoedelijk nog tweemaal naar de zalen om te zien hoe het verhaal afloopt. Regisseur David Yates heeft dus nog werk voor de boeg.

NieuwsFilm

meest populair