Algemeen

Marvel besluit vrijwel alle acteurs van 'Avengers: Endgame' in te zenden voor Oscars!

De studio gaat een grote campagne voeren voor het aankomende awardsseizoen.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Disney heeft zijn Oscarcampagne voor Avengers: Endgame flink opgeschroefd. De studio heeft namelijk besloten nu ook campagne te gaan voeren voor de belangrijkste acteurs en actrices uit Marvels superheldenblockbuster. Eerder drongen fans daar al op aan.

Avengers: Endgame is misschien geen Oscarfilm, maar wel een unieke presentatie in de recente filmgeschiedenis. Disney hoopt met Endgame de nodige nominaties in de wacht te slepen voor de komende Academy Awards. De studio zond de film eerder al in voor alle technische categorieën (zoals beste visuele effecten en geluid) en de twee belangrijke prijzen voor beste film en regie.

Disney heeft nu besloten de campagne voor Avengers: Endgame uit te breiden en heeft bekendgemaakt ook vrijwel alle grote namen uit de film in te zenden voor de Oscars. Hieronder een overzicht!

Beste mannelijke bijrol
Robert Downey Jr. (Iron Man)
Chris Evans (Captain America)
Mark Ruffalo (The Hulk)
Chris Hemsworth (Thor)
Jeremy Renner (Hawkeye)
Josh Brolin (Thanos)
Paul Rudd (Ant-Man)
Don Cheadle (War Machine)

Beste vrouwelijk bijrol
Scarlett Johansson (Black Widow)
Gwyneth Paltrow (Pepper Potts)
Zoe Saldana (Gamora)
Karen Gillan (Nebula)
Brie Larson (Captain Marvel)

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik mis Walking Phoenix oh wacht

Robbepost

Avatar

Hahahaha.......!
De grappigste vind ik Brie die nog geen 5 minuten aan screentime heeft.

Rick Dalton

Avatar

Ik vond Endgame een goeie en leuke film, maar zeker niet zoveel Oscars waard. Ik weet dat dit niet allemaal nominees worden, maar ik vind wel dat Disney een beetje reëel moet blijven. RDJ, Chris Evans en heel misschien ScarJo kan ik nog wel begrijpen. Maar dat is dan meer omdat die het MCU gaan verlaten en een erg goeie prestatie hebben geleverd in de afgelopen jaren.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "De grappigste vind ik Brie die nog geen 5 minuten aan screentime heeft."
Zou wel heel gaaf zijn als ze wint. Smiley face

Timothy

Avatar

Volgens mij kan Josh Brolin niet worden toegelaten omdat Thanos volledig is opgebouwd uit CGI en motion capture. Dat kostte Andy Serkis destijds ook (helaas) zijn nominatie als Cesar.

RoberPaulsen

Avatar

Serieus? Dit is hilarisch, ik heb toch vrij weinig Oscar-waardige acteerprestaties gezien in Endgame. Zeker niet slecht begrijp me niet verkeerd, maar Oscar-waardig? Nee.
Er kwam er geen een ook maar enigszins in de buurt van Phoenix

@Timothy Aan de ene kant snap ik het wel, is het niet vrijwel uitsluitend voice-acting? Niet dat dat niet knap is, maar er is dan zeker wel een verschil

@MoF Als Brie wint is dat het ultieme bewijs dat Disney de Oscars in haar zak heeft

TwinsA

Avatar

Dit besluit is een beetje ver gezocht, ik wens hun succes maar mijn keuze voor dit jaar gaat naar The Joker.

Popcultuurfreak

Avatar

Met Infinity War hadden ze het met Josh Brolin mogen doen. Nu een beetje te laat voor.

Frietgezicht

Avatar

Is dit niet meer een soort statement? Mensen gaan er hier (natuurlijk) weer helemaal serieus op in maar kan mij niet voorstellen dat Marvel serieus is.
Omdat dit genre in die categorie nooit serieus genomen wordt en de recente negatieve uitlatingen van wat regisseurs lijkt dit eerder een soort statement. Alleen Downey ofzo had ik nog wel serieus genomen.

ridjieddo

Avatar

RDJ's vertolking van Tony Stark en hoe je hem in een stuk of 10-15 films ziet groeien vind ik wel Oscar-waardig. Maar ja, daar heb je geen specifieke prijs voor. Beste mannelijke franchise rol? Nog steeds niet hetzelfde niveau als Phoenix/Joker, maar zeker een sterke acteerprestatie dat wat mij betreft een Oscar-achtige prijs verdient.

Artificialis

Avatar

Met of zonder Oscars is het succes overweldigend geweest. Alsof dat goudkleurige beeldje nog iets gaat uitmaken. De Oscars zijn ten dode opgeschreven. Ze zullen waarschijnlijk nog eerder verdwijnen dan de bioscopen.

Koroshiya1

Avatar

Dit is gewoon een heeeeele vroege 1 april grap van Disney. Niets meer en niets minder.

RoberPaulsen

Avatar

@Friet dat klinkt eigenlijk heel logisch.

JustACook

Avatar

Ook al ben je goede acteur, lang niet iedereen op deze lijst had een rol waar je genoeg (emotionele) diepgang kan laten zien dat je bewijst oscar waardig te zijn.

Ang3l

Avatar

Lachwekkend.

PRIME

Avatar

Inderdaad @frietgezicht.
Zal eerder gewoon een statement zijn, en wellicht wel besloten na het hele debacle waarbij een aantal prominente regisseurs zich hebben uitgelaten over Marvel films.

Rafael11

Avatar

Ik zie dit meer als een bedankje, een waardering voor ze hebben gedaan voor de MCU. Er is geen reden om hierover te gaan lopen miepen. Tuurlijk, ik vind ook niet dat behalve misschien RDJ en Evans, iemand van deze cast een nominatie verdient.

Eligus

Avatar

Als ze dan al mensen als Captain Marvel een Oscar willen geven, zet dan op z'n minst ook Scarlett Witch op deze lijst. Zou ik zelfs nog terechter vinden dan Captain Marvel.

MatrixFX

Avatar

Ben het niet eens met al die namen.
Maar als Gollum kan winnen, dan toch zeker minimaal RdJ!
Als een acteur/actrice er voor kan zorgen dat de kijker helemaal meeleeft met de personages hebben ze wat mij betreft overtuigende en geweldige acteerwerk geleverd.
Dus een Oscar voor deze man.

NieuwsFilm

meest populair