Algemeen

'...Has Fallen'-franchise met Gerard Butler krijgt drie nieuwe delen!

Ook een serie en een reeks spinoffs behoren tot de toekomstplannen van Lionsgate.

door Zilko Tarici om 13:18 in Algemeen
Alan Siegel, producent van Olympus Has Fallen, London Has Fallen en Angel Has Fallen, heeft tijdens een toespraak op de American Film Market laten weten dat hij nog lang niet klaar is met de franchise. Er zouden wel drie nieuwe delen op de planning staan.

Afgezien van een vierde, vijfde en zesde deel wordt er ook gesproken over een uitbreiding van de franchise in de vorm van spinoff-films en een serie. Zo zouden er in andere landen zomaar tv-versies kunnen opduiken waarin plaatselijke helden net als Mike Banning (Gerard Butler) terroristen uitschakelen.

Een succesvolle actiereeks
De drie films die tot nu toe zijn verschenen hadden een gezamenlijk budget van ca. 170 miljoen dollar. De totale wereldwijde opbrengst van deze films was echter meer dan 500 miljoen dollar. Meer dan genoeg reden voor Lionsgate, distribiteur van de franchise, om er geld in te blijven steken. Lionsgate is momenteel ook betrokken bij The Plane, een nieuwe actie-thriller met Butler. De opnames van die film beginnen volgend jaar.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Vond de 1e nog wel aardig maar snap niet zo goed dat dit een goedlopende franchise is.

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik vind het heerlijke films & Gerard Butler een aangename actie acteur om naar te kijken. Van mij mogen ze komen, hopelijk dan ook met Morgan Freeman. Ook een geweldige acteur.

Blockbuster

Avatar

Doe maar een Amsterdam Has Fallen. En dan à la The Hitman's Bodyguard in de overtreffende trap: half Amsterdam in puin. Vraag anders Roland Emmerich om tips...

Rohieth

Avatar

Als ze de films maar niet te serieus nemen, zoals het laatste deel. Dan zou ik er wel wat in zien.

GreenHornet

Avatar

Laatste nieuws over Terminator Arnie trekt zich terug geen Terminator meer voor mij.

007

Avatar

laat maar komen

Movieman2018

Avatar

Leuke tussendoortjes op Netflix.

Frietgezicht

Avatar

En films als Dredd en de eerste Hellboy films krijgen geen vervolg.. wat een armoe

Noxin

Avatar

Prima actiefilms, doen me denken aan de (goede) Die Hard films.

jeff1983

Avatar

Laat maar komen.. deze films zijn niet voor niks zo succesvol in de bioscoop. Je weet wat je gaat zien, namelijk een actiefilm met een niet al te moeilijk verhaal en cliché one-liners. Prima!

Ik denk dat de nieuwe delen dan wel verder gaan met de iets serieuzere insteek die in Angel has Fallen is ingezet. Iets met Airforce One? Een deel met Nederlands tintje? Ben benieuwd!

NieuwsFilm

meest populair