Algemeen

Grote illegale streamingdienst opgedoekt

Strijd tegen illegale content gaat door.

door Bram de Groot om 12:42 in Algemeen
Download jij nog wel eens illegaal? Zo ja, dan zijn er uiteraard verschillende manieren om dat te doen. Denk maar aan P2P-(streaming)diensten, nieuwsgroepen en de websites waar je content gewoon kunt downloaden. Soms zelfs betaald.

Nu is er in Thailand een grote illegale website opgedoekt, namelijk Movies2free. Deze website wist dagelijks circa 10 miljoen bezoekers te trekken en stond hoog op de lijst met grootste illegale content-verspreiders. Op Movies2free stonden naar verluidt meer dan drieduizend films en de eigenaren verdienden maandelijks zo'n 164 duizend dollar.

Eigenaar niet gepakt
De Thaise autoriteiten hebben een 22-jarige man aangehouden die als administrator werkte voor de site. De eigenaar is niet gepakt. Dit zou een 30 jarige Thai zijn die buiten Thailand woonachtig is. De site beschikte over hypermoderne apparatuur om de overheid lange tijd op afstand te houden. Movies2free startte in 2014.

De streamingsite werd door vele partijen gebruikt om films te downloaden en vervolgens op Dvd door te verkopen. Afgelopen weken staan films als Joker en The Lion King bovenaan de lijst met de meest illegaal gedownloade films.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Afgelopen weken staan films als Joker en The Lion King bovenaan de lijst met de meest illegaal gedownloade films.


Ik neem aan dat de Joker nog niet in goede kwaliteit te streamen is?
Lion King staat bovenaan door mensen zoals mof.

Molemanski

Avatar

@frietgezicht

Nee. Films die nog draaien in de bios en niet vanuit een andere bron (itunes, amazon prime, on demand) zijn alleen in cam-kwaliteit te vinden. Er zijn genoeg mensen die dat prima vinden om alsnog mee te kunnen praten over films.

Verschrikkelijk is het. Ik heb Joker zelf 2 keer gezien in cinema wel Smiley face.

Lion King daarentegen is sinds 11 oktober digitaal gegaan, dus vrij recent. Blueray, itunes en weet ik het allemaal, geen cam meer, zoals Joker.

Dan heb je dus altijd mensen die dit direct online zetten op de een of andere manier. Om deze redenen staan Joker en Lion King bovenaan. (Gok ik)

HvLee

Avatar

Misschien het streaming landschap nog meer versplinteren en de fysieke media nóg duurder maken, oh nee, wacht.

Niet dat het downloaden goed te praten is, maar als voorbeeld heb ik Prime Video, maar het laatste seizoen van MrRobot kan ik niet kijken, terwijl hij wel in de lijst staat, maar niet voor mijn regio.

Ik betaal graag voor kwaliteit en amusement, maar dan zonder allerlei beperkingen. Zit nu al aan 4 streaming diensten.

EmirErdem

Avatar

Genoeg turkse sites waarop je kan checken

chefry1983

Avatar

Het downloaden gaat binnenkort weer pieken vanwege de versplintering van de streaming markt

centr1no

Avatar

Molemanski "Nee. Films die nog draaien in de bios en niet vanuit een andere bron (itunes, amazon prime, on demand) zijn alleen in cam-kwaliteit te vinden."
Niet waar.
Er zijn vaak ruim voor het officieel digitaal verschijnen van een film al downloads beschikbaar die komen van screeners t.b.v. filmfestivals of versies die weken voor release naar distributeurs worden gestuurd zodat zij de ondertiteling en nasynchronisatie op tijd klaar kunnen hebben.
Vrij bekend zijn de 'KORSUB' versies die een redelijke beeldkwaliteit hebben maar helaas voorzien zijn van een ingebakken Koreaanse ondertiteling waarvan nu ook al Joker beschikbaar is.
Chefry1983 "Het downloaden gaat binnenkort weer pieken vanwege de versplintering van de streaming markt."
Wereldwijd gezien zal het downloaden sowieso alleen maar toenemen omdat in veel landen (zoals Thailand) steeds meer mensen internet en mobiele telefoons hebben, maar bioscopen voor een groot deel van de bevolking niet beschikbaar of betaalbaar zijn.
De versplintering van de streamingmarkt is echt een luxeprobleem waar die mensen totaal niet bij stil staan.

NieuwsFilm

meest populair