Grote illegale streamingdienst opgedoekt

Grote illegale streamingdienst opgedoekt

Strijd tegen illegale content gaat door.

Download jij nog wel eens illegaal? Zo ja, dan zijn er uiteraard verschillende manieren om dat te doen. Denk maar aan P2P-(streaming)diensten, nieuwsgroepen en de websites waar je content gewoon kunt downloaden. Soms zelfs betaald.

Nu is er in Thailand een grote illegale website opgedoekt, namelijk Movies2free. Deze website wist dagelijks circa 10 miljoen bezoekers te trekken en stond hoog op de lijst met grootste illegale content-verspreiders. Op Movies2free stonden naar verluidt meer dan drieduizend films en de eigenaren verdienden maandelijks zo'n 164 duizend dollar.

Eigenaar niet gepakt
De Thaise autoriteiten hebben een 22-jarige man aangehouden die als administrator werkte voor de site. De eigenaar is niet gepakt. Dit zou een 30 jarige Thai zijn die buiten Thailand woonachtig is. De site beschikte over hypermoderne apparatuur om de overheid lange tijd op afstand te houden. Movies2free startte in 2014.

De streamingsite werd door vele partijen gebruikt om films te downloaden en vervolgens op Dvd door te verkopen. Afgelopen weken staan films als Joker en The Lion King bovenaan de lijst met de meest illegaal gedownloade films.

NieuwsFilm

meest populair