Marvel-baas Kevin Feige wuift kritiek weg en duidt toekomstverwachtingen MCU!

Marvel-baas Kevin Feige wuift kritiek weg en duidt toekomstverwachtingen MCU!

En hoe denkt hij over het aankomende succes.

In 2005 / 2006 werd duidelijk wat voor plannen Marvel Studios en ene Kevin Feige hadden met de personages waarover zij films konden maken. De doorgaans onbekende Iron Man moest een franchise aftrappen die uiteindelijk moest eindigen in een Avengers-film. Anno 2019 staat er de veruit grootste filmfranchise.

Bekijk de afbeelding
Een paar weken geleden uitte Martin Scorsese de nodige kritiek op de Marvel-films en velen reageerden. Nu is het Marvel Studios-kopman Feige die eindelijk reageert. "Ik denk dat het niet waar is," zei Feige tegenover The Hollywood Reporter. En verder:


"Ik vind het jammer. Ik denk dat ikzelf en iedereen die aan deze films werkt dol is op 'cinema', dol is op films, graag naar de film gaat, graag een gemeenschappelijke ervaring heeft in een bioscoop en films bekijkt met andere mensen...

Ik vind het leuk om met ons succes risico's te nemen en andere plekken te ontdekken. Iedereen heeft een andere definitie van 'cinema'. Iedereen heeft een andere definitie van kunst. Iedereen heeft een andere definitie van risico.

Sommige mensen denken dat het geen 'cinema' is. Iedereen heeft recht op hun mening. Iedereen heeft het recht om die mening te herhalen. Iedereen heeft het recht om over die mening te schrijven. En ik kijk uit naar wat er zal gebeuren. Ondertussen gaan wij door met het maken van films."

En dat worden er veel!
Het is ondertussen bekend dat Marvel Studios komende jaren all-in gaat. Naast tot vier films per jaar verschijnen er ook meerdere Marvel-series op Disney+, zelfs een animatieserie. Tegenover THR zei Feige hoe hij denkt over het waarmaken van de verwachten:


"Om aan die verwachtingen te voldoen en ze in veel gevallen te overtreffen? Ik verwerk het nog steeds, om eerlijk te zijn. Omdat ons doel vijf jaar lang het leveren van een finale was, op een manier die niet zou worden verwacht door het publiek. En om te zien hoe het publiek over de hele wereld reageerde op deze personages waar ik al meer dan 10 jaar mee samenleef, waar zij al meer dan 10 jaar mee hebben geleefd, was echt een waanzinnig emotionele ervaring."

Voor de komende drie jaar zijn er al zo'n zestien films en series aangekondigd.

NieuwsFilm

meest populair