Algemeen

Ondanks positieve ontvangst flopt 'Doctor Sleep' in box office

Film gaat waarschijnlijk niet eens winst maken...

door Niels van Arkel om 12:12 in Algemeen
Het leek een uitstekende start voor Doctor Sleep, maar eigenlijk valt het vies tegen. Met een opening van 11,4 miljoen dollar heeft de film nog niet eens de helft van het verwachte bedrag opgeleverd.

Met dit teleurstellende openingsweekend zijn de langetermijnverwachtingen bijgesteld. Dit maakt het niet veel beter: er wordt nu 20 tot 30 miljoen verlies verwacht!

Warner Bros.
Dit is wel pijnlijk voor de studio, Warner Bros. De laatste twee films van de studio, The Goldfinch en Motherless Brooklyn, waren ook al teleurstellend in de box office. Gelukkig heft Joker al deze verliezen compleet op.

Positieve ontvangst
Dit beeld staat in strijd met het beeld dat op Rotten Tomatoes en IMDB ontstond dit weekend. Met een prima 7.7 van de 10 IMDB-score, een critics score van 74% en een publieksscore van 90% op Rotten Tomatoes doet de film het verrassend goed bij de filmkijkers.Doctor Sleep is nu te zien in de bioscoop.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeff1983

Avatar

Waarschijnlijk toch een lastig geval qua doelgroep.. Mensen die The Shining goed kennen zijn toch vooral 35+ en de horrordoelgroep is vooral 20-34 jaar. Midway is ook een film voor 35+ mannen en Joker doet het ook nog vrij goed. Met deze releasedatum, zo kort na IT 2 heeft deze film denk ik geen kans gehad.

Brein8998

Avatar

Daar was ik al bang voor... Zaal was vrijdagavond best wel leeg.

Ik vond het een topfilm. Ik ga vanavond nog een keer.

Frietgezicht

Avatar

@ Jeff, idd gewoon heel lastig. Eigenlijk is dit vooral een film voor liefhebbers (zoals iedereen die hier lid is) die meer van films weten.

De gemiddelde persoon (en daar ken ik er zat van) heeft The Shining gezien, meeste lang geleden, maar vraag je ze naar de regisseur dat weten ze het antwoord niet en als ze langs de bios lopen en een poster zien weten ze niet dat dit een vervolg is.

Ik sprak van het weekend nog met iemand die ik paar jaar geleden die film had aangeraden. Hij zei idd erg goede film maar was zelfs de naam al vergeten. Toen ik zei dat deel 2 draaide vroeg die of het zich weer in het hotel afspeelde met een nieuw gezin.

Dit is geen film voor een enorm groot publiek. De titel niet, de acteurs niet, het verhaal niet en het origineel is een classic maar wel voor film fanaten.

d3c3pticon0608

Avatar

Vond het een zeer sterk vervolg, op in mijn ogen de allerbeste horror film ooit gemaakt.
Jammer dat de box office er niet naar is. Maar ben blij dat deze film is gemaakt. Heb er onwijs van genoten!

tyler durden

Avatar

Gisteren gezien en aangenaam verrast. De sfeer, de geluidsefffecten en de manier van filmen doen het origineel eer aan. De connecties/verwijzingen met het origineel zijn er genoeg, maar niet zo dat je the shining gezien moet hebben om deze film leuk te vinden (zoals mn vriendin). In zn genre (horror/thriller) toch wel een vd betere dit jaar. dikke 7/10

jeff1983

Avatar

@ Frietgezicht: Dat klopt idd helemaal. Het groepje mensen wat aan de poster al ziet dat het met The Shining te maken heeft, is klein. Ik ben zelf nog niet geweest, maar wel heel benieuwd. Dat komt alleen niet door de marketing, ik was namelijk al om bij de aankondiging.

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

Inderdaad, maar niet alleen dat, de titel ook, als Shining in de titel zat, dan zouden voorbijgangers ook gelijkdenken van 'hey, is dat niet...'

Ik wist dat de film eraan zat te komen, maar stel dat ik het toch gemist zou hebben en langs bios zou lopen, posters zou zien ergens, dan zou ik het niet weten, zou het wel opzoeken, vooral ook om McCregor.

Titel is in dit geval belangrijk denk.

Of de acteurs moeten herkenbaar zijn, achtergrond, bepaalde stijl, net als Terminator bijv. Iedereen ziet dat het Terminator is

Spider-fan

Avatar

Dat ze dan toch niet de beslissing nemen commercieel gezien om het The Shining 2 te noemen...
Er staat wel direct onder de titel dat het het vervolg is, maar schijnbaar zien toch maar weinigen dat.

Of ze hadden The Shining in de titel kunnen opnemen, samen met de nieuwe titel, zoals:

The Shining: Doctor Sleep

Maar het kan te maken hebben met dat het origineel te lang geleden is, dat veel hedendaagse bioscoopgangers het niet echt kennen. Dus wellicht zouden ze dan alsnog het gevoel hebben dat het een vervolg is op iets wat ze niet kennen.

De uitbreng vlák na Halloween lijkt ook niet slim. Het is een horrorfilm, ruim op tijd voor Halloween uitbrengen, lijkt slimmer dan nét erna.

NieuwsFilm