Robert Downey Jr. had ander einde voor Iron Man in gedachten

Avengers: Endgame eindigde bijna met een heel andere tekst.

Robert Downey Jr. eindigde in Avengers: Endgame zijn tijd als Iron Man. Hij deed dat in stijl, met de tekst "I am Iron Man". Maar het scheelde niet veel, of Tony Stark was op een heel andere manier vertrokken.

Acteur Downey Jr. sprak met de site Comicbook op de rode loper van de People's Choice Awards. Daar onthulde hij dat hij bijna iets heel anders had gezegd. Hij wilde liever eindigen met de opmerking "oh, snap!". Een opmerking die niet zou passen bij de zwaarte van het moment in de film, maar wel goed past bij Tony Stark en zijn instelling.

Lastig einde
Editor Jeff Ford vertelde recent nog dat het heel moeilijk was om de laatste scène van Iron Man goed gemaakt te krijgen. In de oorspronkelijke versie van Endgame zei het personage niets toen hij de Infinity Gauntlet gebruikte. Dat paste niet goed bij het personage, aangezien we hem goed kennen als iemand die overal een antwoord op heeft.

Vervolgens moest die scène opnieuw opgenomen worden, wat moeilijk was omdat Downey Jr. zijn deel van de opnames al afgerond had en al probeerde te verwerken dat hij na al die jaren klaar was als Iron Man. Uiteindelijk kwam hij terug en leverde dat een behoorlijk iconische tekst op.

NieuwsFilm

meest populair