Algemeen

Robert Downey Jr. had ander einde voor Iron Man in gedachten

Avengers: Endgame eindigde bijna met een heel andere tekst.

door Jim Pedd om 13:29 in Algemeen
Robert Downey Jr. eindigde in Avengers: Endgame zijn tijd als Iron Man. Hij deed dat in stijl, met de tekst "I am Iron Man". Maar het scheelde niet veel, of Tony Stark was op een heel andere manier vertrokken.

Acteur Downey Jr. sprak met de site Comicbook op de rode loper van de People's Choice Awards. Daar onthulde hij dat hij bijna iets heel anders had gezegd. Hij wilde liever eindigen met de opmerking "oh, snap!". Een opmerking die niet zou passen bij de zwaarte van het moment in de film, maar wel goed past bij Tony Stark en zijn instelling.

Lastig einde
Editor Jeff Ford vertelde recent nog dat het heel moeilijk was om de laatste scène van Iron Man goed gemaakt te krijgen. In de oorspronkelijke versie van Endgame zei het personage niets toen hij de Infinity Gauntlet gebruikte. Dat paste niet goed bij het personage, aangezien we hem goed kennen als iemand die overal een antwoord op heeft.

Vervolgens moest die scène opnieuw opgenomen worden, wat moeilijk was omdat Downey Jr. zijn deel van de opnames al afgerond had en al probeerde te verwerken dat hij na al die jaren klaar was als Iron Man. Uiteindelijk kwam hij terug en leverde dat een behoorlijk iconische tekst op.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Op zich natuurlijk wel prachtig dat je sterft door een opoffering waarmee je Thanos en zijn hele leger uitroeit. Ik denk dat er weinig helden in films zo gestorven zijn.
Toch wat anders dan de dood van Luke in The Last Jedi die alleen op een rots verdween alsof die een slachtoffer was van de snap.
Maar maybe zijn er andere die de dood van Luke wel geslaagd vonden?

Trouwens wel een beetje lullig dat Dr Strange Tony dood liet. Thanos liet zien dat hij Vision terug bracht in Infinity War zonder de omgeving en andere gebeurtenissen te veranderen. Dit had Strange dus ook met Tony kunnen doen want de time stone lag daar gewoon. Ach ja foutje.

PRIME

Avatar

^
Never mess with time, because time will mess back.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Toch wat anders dan de dood van Luke in The Last Jedi die alleen op een rots verdween alsof die een slachtoffer was van de snap."
Inclusief de elektronische/mechanische robothand dat mee verdwijnt en niet eens op de grond valt. Aangezien Bucky/The Winter Soldier ook compleet inclusief zijn Vibranium arm werd weggesnapt, mag je toch gaan concluderen dat Luke ook het slachtoffer is geworden van Thanos. Marvel & Star Wars = Disney Universe.

Frietgezicht

Avatar

@ Prime, indeed!

@ Mof, yep! Netjes dat kleren ook mee verdwijnen anders was het einde van Endgame 18+ geweest maar dan had ik die vrouwelijke helden scene 100x bekeken!

ridjieddo

Avatar

Briljant idee voor een parodie-pornofilm!

NieuwsFilm

meest populair