Star Wars regisseurs Rian Johnson en J.J. Abrams over kritiek op 'The Last Jedi'

Star Wars regisseurs Rian Johnson en J.J. Abrams over kritiek op 'The Last Jedi'

Johnson kan het niet zo goed hebben, terwijl Abrams zich er meer in detail over uitlaat.

Ondanks het feit dat de nieuwe Star Wars film: The Rise of Skywalker, zonder twijfel aan de box-office eind dit jaar weer een groot succes zal worden, werd zijn voorganger, The Last Jedi, niet overal even goed onthaald. De film van Rian Johnson werd voornamelijk online flink bekritiseerd vanwege het feit dat vrouwen te prominente rollen hadden. Hier laat de regisseur zich nu over uit.

Deze reacties kwamen voornamelijk van internet-''trollen'', iets waar Johnson niet zo goed tegen kan. De regisseur maakte recentelijk de sterk onthaalde Knives Out film en liet zich erover uit tijdens een interview: ''Iemand die negatief reageert op diversiteit, fuck them'' Ook J.J. Abrams, de regisseur van het eerste en laatste deel van de nieuwe trilogie, liet recentelijk van zich horen.

Abrams reactie
''Het probleem bij deze mensen is niet Star Wars, maar het feit dat ze zich bedreigd voelen'' begint Abrams. ''Star Wars is een gigantisch universum, je kan er zowat alles wel in vinden. Als iemand zich bedreigt voelt door een vrouw en hierdoor wil uithalen, kan dat ook al in de eerste Star Wars films. Daar zou je ook van kunnen zeggen dat George Lucas Leia een prominente rol gaf, dat ze haar eigen mening uitte en sterk was. Iedereen die op zoek is naar een probleem kan er wel een vinden. Daar is het internet 'voor' gemaakt''.

''Het is absoluut niet onze intentie om minder te doen met de verhalen van mannelijke personages, maar we vragen onszelf af: ''Wat is eerlijk?'' Onze films hebben niks te maken met onderdrukking, maar juist met eerlijkheid''.

NieuwsFilm

meest populair