Algemeen

De Slag om de Schelde wordt de eerste Nederlandse Netflix-film

De streamingdienst slaat de handen ineen met diverse lokale productiepartijen

door Timothy van Damme om 16:58 in Algemeen
Netflix stort zich meer en meer op lokale content, die vervolgens over de hele wereld ingezet kan worden. De Slag om de Schelde wordt de eerste Nederlandse film die geproduceerd zal worden door de streamingdienst. Deze zeer belangrijke slag (waarbij onder andere de Antwerpse haven in geallieerde handen viel) is zelfs in Nederland niet heel bekend, maar The Forgotten Battle - zoals de prent waarschijnlijk internationaal zal heten - hoopt het verhaal internationaal aan de man te brengen.

Hoewel de echte slag de basis voor de film is, zal zoals vaak bij historische films, een aantal fictieve personages centraal staan. In dit geval een jonge Nederlander die aan Duitse zijde vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een meisje dat in het verzet zit.

14 miljoen euro
Matthijs van Heijningen jr. (The Thing) zal het epos regisseren, terwijl relatief onbekende acteurs als Gijs Blom, Susan Radder (beiden speelden in Pijnstillers) en Jamie Flatters (Avatar 2) de hoofdrollen zullen vertolken. Paula van der Oest schreef het scenario van de oorlogsfilm.

Het productiebudget van De Slag om de Schelde bedraagt maar liefst 14 miljoen euro, het grootste bedrag voor een Nederlandse film sinds tien jaar. De opnames zijn vandaag van start gegaan in Litouwen. De Slag om de Schelde draait ondanks de deal vanaf 26 november 2020 in de bioscoop en zal daarna zijn weg naar Netflix vinden.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TwinsA

Avatar

Ben benieuwd.

Rick Dalton

Avatar

Nieuwe oorlogs films vind ik altijd wel leuk, normaal ben ik ook niet zo van de Nederlandse films maar deze is een uitzondering. We zullen zien.

Sunspot

Avatar

Yep, ook zeer benieuwd

KekeBaas

Avatar

Hoe komt de auteur erbij dat Gijs Blom een relatief onbekende acteur is?

Timothy

Avatar

@KekeBaas: relatief onbekend. Uiteraard zal hij bij een deel van de mensen bekend zijn, maar het is zeker geen grote (bankable) naam in de filmwereld. Wat allerminst een belemmering hoeft te zijn hoor.

NieuwsFilm

meest populair