Celebrity

Chris Evans: "Ik ben altijd op zoek naar een uitweg"

Chris Evans twijfelt of hij een punt moet zetten achter zijn carrière

door FilmTotaal om 11:15 in Celebrity
Mede door zijn Marvel-films is Chris Evans op de radars van vele filmmakers te ontdekken. De 38-jarige Amerikaan is momenteel klaar met de superheldenavonturen en wil zich op iets nieuws storten. Opvallend genoeg hoeft dat niet per se een film of tv-serie te zijn: soms denkt Evans er weleens aan om gewoon te nokken.

Dat vertelde hij aan Avengers: Endgame-collega Scarlett Johansson tijdens een aflevering van Variety's Actors on Actors. Eerder zag de acteur een toekomst in het theater en zelfs in de politiek. Soms weet hij het gewoon even niet meer: "Om de zoveel maanden neem ik het besluit te stoppen met acteren. Dit is iets van mij dat al tientallen jaren rondgaat. Ik ben altijd op zoek naar een uitweg, maar ik hou wel van acteren."

Creatief
Om even geen Captain America meer te zijn nam Evans andere rollen aan die minder heroïsch zijn, zoals een moordverdachte in het aankomende Knives Out en een vader met familieproblemen in tv-serie Defending Jacob, die uitgebracht zal worden door streamingdienst Apple TV+. Als Evans het niet meer ziet zitten om in films te spelen, dan zouden series nog weleens de toekomst kunnen zijn.

Evans: "Ik denk dat de creatieve geesten, die aan tv-series werken, momenteel de meeste vrijheid bezitten. Soms voelt het alsof een film overspoeld wordt door notities van de studio. En wat eens een origineel idee was verandert dan opeens in de laagste gemene deler. Dan heb je niet meer te maken met de favoriete film van iedereen, maar een film die lauw is. Ik denk dat mensen daarom verdwijnen, ze zoeken naar streamingdiensten die werkelijk innovatief zijn."

NieuwsFilm

meest populair