Disney+ start met enorme achterstand op Netflix

Disney+ start met enorme achterstand op Netflix

De inhaalrace is gestart: eerste 10 miljoen abonnees binnen!

Met meer dan 150 miljoen abonnees heeft Netflix heel wat kijkers. Ook de Original Netflix-content is enorm. Disney+ begint dus duidelijk met een enorme achterstand. De nieuwe aanmeldingen op de eerste dag bleken wel enorm!

Eerder deze week startte Disney+ in onder meer de Verenigde Staten, Canada en uiteraard Nederland. Het blijkt dat er voor de aanvang 1,9 miljoen bestellingen waren om vanaf de start op Disney+ te kunnen inschakelen. En dit is drie procent van het aantal abonnees van Netflix.

De nieuwe aanmeldingen op de eerste dag bleken gigantisch. Het aantal aanmeldingen zou namelijk al op 10 miljoen staan en de app is al meer dan 3,2 miljoen keer gedownload. Desondanks is duidelijk dat Disney+ nog een flinke achterstand moet wegwerken.

Hoge verwachten bij Disney+
In het eerste jaar wilt Disney 10 tot 18 miljoen abonnees hebben en in 2024 zou de teller op 60 tot 90 miljoen abonnees staan. Komende maanden wordt Disney+ in veel andere landen uitgerold. De vraag is ook welke impact dit heeft op Netflix.

Na het enorm aantal aanmeldingen op de eerste dag, gaat de oorlog nu pas echt beginnen. Want weet de (beperkte nieuwe) content lang genoeg te overtuigen om de abonnees langer te binden? En wat zal de impact zijn van de vele andere groeiende streamingdiensten? En dan starten in 2020 ook nog HBO Max en Peacock.

NieuwsFilm

meest populair