Algemeen

Disney+ start met enorme achterstand op Netflix

De inhaalrace is gestart: eerste 10 miljoen abonnees binnen!

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Met meer dan 150 miljoen abonnees heeft Netflix heel wat kijkers. Ook de Original Netflix-content is enorm. Disney+ begint dus duidelijk met een enorme achterstand. De nieuwe aanmeldingen op de eerste dag bleken wel enorm!

Eerder deze week startte Disney+ in onder meer de Verenigde Staten, Canada en uiteraard Nederland. Het blijkt dat er voor de aanvang 1,9 miljoen bestellingen waren om vanaf de start op Disney+ te kunnen inschakelen. En dit is drie procent van het aantal abonnees van Netflix.

De nieuwe aanmeldingen op de eerste dag bleken gigantisch. Het aantal aanmeldingen zou namelijk al op 10 miljoen staan en de app is al meer dan 3,2 miljoen keer gedownload. Desondanks is duidelijk dat Disney+ nog een flinke achterstand moet wegwerken.

Hoge verwachten bij Disney+
In het eerste jaar wilt Disney 10 tot 18 miljoen abonnees hebben en in 2024 zou de teller op 60 tot 90 miljoen abonnees staan. Komende maanden wordt Disney+ in veel andere landen uitgerold. De vraag is ook welke impact dit heeft op Netflix.

Na het enorm aantal aanmeldingen op de eerste dag, gaat de oorlog nu pas echt beginnen. Want weet de (beperkte nieuwe) content lang genoeg te overtuigen om de abonnees langer te binden? En wat zal de impact zijn van de vele andere groeiende streamingdiensten? En dan starten in 2020 ook nog HBO Max en Peacock.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

flep

Avatar

Hoezo achterstand? Met hoeveel abonnees is Netflix gestart? Je kunt de opstart toch niet vergelijken met iets wat al jaren loopt.

GreenHornet

Avatar

Disney doet ook aan censuur

Ang3l

Avatar

@Flep: Je denkt toch niet dat journalistiek anno 2019 iets is waarbij mensen zich verdiept hebben? Of iets met wetenschap en statistiek en zo? Clickbait jonguh!

Moviemagic

Avatar

Netflix heeft ook meer doelgroepen dan Disney+.

Luizelgespuizel

Avatar

Joh is nogal logisch als je net lanceert en de andere partij is al jaren op de markt. Beetje overbodig nieuws bericht.

Goku32

Avatar

Ze winnen nooit van nedje, of ze moeten met echt iets heel vet komen, en daar bedoel ik niet mee de mandelorian per 1 aflevering steeds. Daar doe ik het niet voor

Popcultuurfreak

Avatar

Ze maken het ook niet heel aantrekkelijk behalve voor kinderen en die hard Disney fans.

ExtraDip3000

Avatar

"DISNEY+ START MET ENORME ACHTERSTAND OP NETFLIX" .... Man man man...

10 miljoen eerste dag is super veel!

Sunspot

Avatar

Hoef het niet, allemaal kindvriendelijk, films die ik echt wil zien, zie ik wel op andere manieren.

Fuckit, ga niet meerdere diensten nemen voorlopig, vooral niet voor Disney.

Wil gewoon kunnen kiezen tussen kindvriendelijk, horror, harde actie etc, in 1 abbo.

NieuwsFilm

meest populair