Krijgt de nieuwe en bejubelde 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' ook een eigen film?

Krijgt de nieuwe en bejubelde 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' ook een eigen film?

Disney-baas Alan Horn doet verder een boekje open over Disney+ en monopolies.

Disney+ is nu officieel op de wereld losgelaten, en deed dat met een hele hoop series en films. De Star Wars-reeks The Mandalorian is nu al populair. Is een film gebaseerd op de reeks een logisch vervolg?

Wat opvalt bij de nieuwe, exclusieve content op Disney+ is dat er vooral veel tv-series zijn of nog zullen komen. The Mandalorian en allerhande Marvel-spin-offs zijn de grote blikvangers. Alan Horn, een van de grote bazen bij Disney, kreeg de vraag of de omgekeerde beweging niet mogelijk zou zijn. Kan een van die nieuwe reeksen op termijn een film krijgen die in de bioscopen wordt uitgebracht?

Een bepaalde druk
Volgens Horn is dat inderdaad mogelijk. Hij ziet vooral potentieel in The Mandalorian, zo legt hij uit. "The Mandalorian bewijst nu al dat het populair is, dus als die reeks zó aanslaat, kunnen we de omgekeerde beweging gaan maken en er een bioscoopfilm van maken. Een twee uur durende film of zo, o.k."



Horn kreeg ook de vraag of de keuze om films exclusief op Disney+ uit te brengen niet nefast is voor de films die Disney in de bioscoop uitbrengt. Horn geeft toe dat er zo "een bepaalde druk wordt uitgeoefend" op de afdeling die belast is met bioscoopfilms, maar dat streaming een beslissing was "als antwoord op onze eigen druk."

Gigantisch marktaandeel
Een veelgehoorde bezorgdheid is dat Disney door alle overnames een té groot deel van de entertainmentmarkt in handen heeft. Horn: "Natuurlijk hebben we een gigantisch groot stuk van de markt in handen, maar dat komt omdat mensen naar de bioscoop gaan en geld geven om onze films te zien. Daar ga ik niet m'n excuses voor aanbieden."

"Ik denk dat onze films erg verschillend van elkaar zijn, maar het is rechtvaardig om te zeggen dat we een behoorlijk groot stuk van de box office in handen hebben. Maar dat is niet mijn taak, het is mijn taak om het maken van deze films in goede banen te leiden."

NieuwsFilm

meest populair