Algemeen

Krijgt de nieuwe en bejubelde 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' ook een eigen film?

Disney-baas Alan Horn doet verder een boekje open over Disney+ en monopolies.

door Corneel Vanfleteren om 17:24 in Algemeen
Disney+ is nu officieel op de wereld losgelaten, en deed dat met een hele hoop series en films. De Star Wars-reeks The Mandalorian is nu al populair. Is een film gebaseerd op de reeks een logisch vervolg?

Wat opvalt bij de nieuwe, exclusieve content op Disney+ is dat er vooral veel tv-series zijn of nog zullen komen. The Mandalorian en allerhande Marvel-spin-offs zijn de grote blikvangers. Alan Horn, een van de grote bazen bij Disney, kreeg de vraag of de omgekeerde beweging niet mogelijk zou zijn. Kan een van die nieuwe reeksen op termijn een film krijgen die in de bioscopen wordt uitgebracht?

Een bepaalde druk
Volgens Horn is dat inderdaad mogelijk. Hij ziet vooral potentieel in The Mandalorian, zo legt hij uit. "The Mandalorian bewijst nu al dat het populair is, dus als die reeks zó aanslaat, kunnen we de omgekeerde beweging gaan maken en er een bioscoopfilm van maken. Een twee uur durende film of zo, o.k."Horn kreeg ook de vraag of de keuze om films exclusief op Disney+ uit te brengen niet nefast is voor de films die Disney in de bioscoop uitbrengt. Horn geeft toe dat er zo "een bepaalde druk wordt uitgeoefend" op de afdeling die belast is met bioscoopfilms, maar dat streaming een beslissing was "als antwoord op onze eigen druk."

Gigantisch marktaandeel
Een veelgehoorde bezorgdheid is dat Disney door alle overnames een té groot deel van de entertainmentmarkt in handen heeft. Horn: "Natuurlijk hebben we een gigantisch groot stuk van de markt in handen, maar dat komt omdat mensen naar de bioscoop gaan en geld geven om onze films te zien. Daar ga ik niet m'n excuses voor aanbieden."

"Ik denk dat onze films erg verschillend van elkaar zijn, maar het is rechtvaardig om te zeggen dat we een behoorlijk groot stuk van de box office in handen hebben. Maar dat is niet mijn taak, het is mijn taak om het maken van deze films in goede banen te leiden."

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dodo voorhees

Avatar

Ik zou het geweldig vinden een film van de mandalorian te zien is nu al beter dan the last jedi en solo.

Civilian Supreme

Avatar

Een beetje vroeg voor niet?!
Begin een beetje geirriteerd te worden van die voorbarige aankondigingen. Ik snap dat ze vertrouwen in hun product willen tonen maar richt je nu eerst eens op het huidige product.
Met films net zo, is de film nog niet uit kondigen ze al een trilogie aan. (Zie bijv. Terminator)

SteefL

Avatar

Ik vind vooralsnog The Mandalorian niet slecht, maar die 9s en 10en die mensen geven zijn echt overdreven hoog. Het heeft wel potentie, dat is goed te zien. Voor mij is de muziek in een film of serie mede bepalend voor de (herkenbare) sfeer, en ik vond de muziek in de eerste aflevering mij niet helpen bij het Star Wars gevoel. Maar goed, altijd wel wat te zeuren zo, haha. Ben benieuwd naar de volgende afleveringen!

SAS1982

Avatar

@Steefl

Dat heb ik dus ook de muziek in de film, moest er ook ff inkomen.

Mr-Monkey

Avatar

Wat overdreven weer 1 afleveren gezien een nu al de hemel in prijzen
Wacht daar nu even mee tot na het seizoen en geef dan een oordeel.

Raki-Pure

Avatar

The pilot was veelbelovend. Wat mij betreft mag dit naar het witte doek. De ondertiteling was ruk btw … maar ah de kinderziektes moeten er nog uit.

Kreeg vaak het gevoel dat Clint Eastwood onder de helm zat Smiley face

Frietgezicht

Avatar

afl 2 is sinds vandaag al te zien. Dat duurt geen week dus deze keer.

I have spoken

Chris23

Avatar

Afl 2 was al veeel beter; goed zelfs.
Alleen te kort.
Fallen order is ook vet tot nu toe (nog nie zo ver)

David Mills

Avatar

Aflevering 2: 28 minuten en vervolgens 5 min aftiteling .... dit is wel heel erg kort. Is gewoon een lang speelfilm in 9 delen gesplitst. Daar ga ik geen abonnement meer voor nemen.

NieuwsFilm

meest populair