Algemeen

Met hoeveel mensen kun je ongestraft je Disney+ account delen?

Net zoals bij Netflix.

door Bram de Groot om 16:27 in Algemeen
Afhankelijk van je abonnement kun je de inloggegevens van je Netflix-account delen met bijvoorbeeld familie en vrienden zodat zij "gratis" kunnen Netflixen. Dit principe kan ook toegepast worden op je eventuele Disney+ account.

In hoeverre Netflix en Disney+ hierover iets zeggen in de kleine lettertjes is nog maar de vraag, maar in 2016 gaf Netflix-CEO Reed Hastings nog aan dat hij er weinig problemen mee heeft. Anno 2019 is dat anders, aangezien er nu wordt gekeken hoe middels kunstmatige intelligente (AI) het delen van de inloggegevens tegengegaan kan worden. Vooralsnog bevindt zich dit in een testfase.

Account Disney+ delen
Mocht je overwegen om jouw Disney+ account te gaan delen met vrienden en familie, dan kun je voorlopig veel mensen blij maken. Op één account kunnen namelijk tot vier gebruikers gezamenlijk content afspelen, via zeven gebruikersprofielen. Vermoedelijk is dit aantal niet zonder reden op vier gezet. Het delen van de inloggegevens zorgt uiteraard ook voor een verdere adaptatie van het platform.

Een maandabonnement op Disney+ kost slechts 6,99 euro per maand en dat is zeker niet de hoofdprijs. De Blu-ray uitgave van bijvoorbeeld Avengers: Endgame kost nu zo'n 25 piek.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

reporterdavid91

Avatar

7 euro is inderdaad nog geen halve dvd(prijs). Geen geld. Ben benieuwd of Alvin and the Chipmunks er ooit op komt, toch van 20th century fox

DjZiggy

Avatar

Gezien de Nederlandse wet zou dit niet mogen. Disney zou dan iets van deep packet inspectation moeten doen. En dat mag een bedrijf niet. En het loggen van Ip adressen zegt helemaal niets

GreenHornet

Avatar

Gewoon 1 stream per account. Problem solved

ThysRomani

Avatar

Ja of je doet 1 stream per account, maar uiteraard kun je daar niet meer mee aankomen, tenslotte wordt het aangeboden voor meerdere schermen. Daarnaast zit ik op het 4K abonnement met Netflix, waardoor ik ook met meerdere gebruiksprofielen kan Netflixen. En ook al deel ik mijn eigen profiel, ik betaal het. It's mine. My own. My Precious, dus ik moet ik het dan ook kunnen delen met wie ik wil.

David Mills

Avatar

@thysromani....je betaalt natuurlijk voor bruikleen, het is niet jouw eigendom. Dan zou ik ook trotse eigenaar zijn van een sportschool want dat betaal ik ook elke maand.

NieuwsFilm

meest populair