Blu-ray review 'Ma' - Zou jij zo gaan feesten met je buurvrouw?

Octavia Spencer wordt creepy in deze Jason Blum-film.

Bekijk de afbeeldingRegie: Tate Taylor | Cast: Octavia Spencer (Sue Ann / Ma), Diana Silver (Maggie), Juliette Lewis (Erica), McKaley Miller (Haley), Corey Fogelmanis (Andy), Luke Evans (Ben), Allison Janney (Doctor Brooks), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: 30.05.2019 | Recensie: 2,5 ster

En eerder dit jaar was er weer eens een nieuwe - licht opvallende - horrorthriller van Blumhouse Pictures! Dit keer wist Jason Blum onder meer Oscarwinnares Octavia Spencer (The Help, 2011) en golden-oldie Juliette Lewis (Cape Fear, 1992) te strikken. Spencer speelt in Ma een nogal opvallende oudere buurvrouw die het gemunt heeft op een feestende buurttieners... en waarom ook niet! De film bleek een volgend succesje voor Blumhouse.

In de States startte het $5 miljoen kostende Ma met een zeer nette $18,0 miljoen en eindigde wereldwijd op een prima $60,6 miljoen. De ontvangst was er wisselend met 54% op Rotten Tomatoes, met een 5.62/10 als gemiddelde beoordeling.


Griezelige buurvrouw!

In Ma is Sue Ann een eenzame vrouw in haar rustige stadje in Ohio. Wanneer een tiener haar vraagt om wat drank voor haar en haar groep vrienden te kopen, biedt Sue Ann de kelder van haar huis aan voor de kinderen om te kunnen feesten. Er zijn wel wat huisregels: Iemand moet nuchter blijven. Niet vloeken. Ga nooit naar boven. En noem haar 'Ma'. Na diverse feestjes begint de gastvrijheid van Ma in een obsessie te veranderen. Wat begon als een droom voor jongeren wordt al snel een afgrijselijke nachtmerrie wanneer het huis van Ma verandert van de beste plek in de stad, naar de verschrikkelijkste plek op aarde.

Blu-ray uitgave: Ma

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083189891 | Met dank aan: Universal Pictures Benelux NV

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van Ma zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont vooral Octavia Spencer en het wordt duidelijk dat een alternatief einde is toegevoegd als één van de extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Universal Pictures levert een nette High Definition-uitgave op van deze verder wat standaard productie. De scherpte is gewoon goed, met voldoende kleur, soms iets wat donker aangezet. Van storende zaken geen spraken. Het is al met al een nette, degelijke uitgave. Dit geldt ook voor de geluidstrack die standaard DTS-HD 5.1 is, met muziek van de verder weinig bekende Gregory Tripi.

Bonusmateriaal

Zoals de hoes al aankondigt, bieden de extra's onder meer een alternatieve slotscène, van zo'n twee minuten. Daarnaast kun je ook nog kijken naar reeks verwijderde scènes, met de titels Moving In, Brain Food, First Days, Late Bloomer, Mom's Earrings, Hobo Attack, Sex-Ed Interrupted, Dinner for Louie, Liquor Store Staredown, Fornicating Hooligans, Campus Creeping en Long Distance Girlfriend.

Er staan twee zeer korte featurettes op de schijf met de titels Creating Sue Ann en Party at Ma's over respectievelijk het personage van Octavia Spencer en de feesten van de tieners. De extra's zijn dus vrij basic.


Heb jij Ma gezien, en wat vond je er dan van? En ben je dan van plan om deze film nog een keer te kijken?

NieuwsFilm

meest populair