Algemeen

Nieuwe Universal Monsterfilm 'Renfield' wordt een soort 'Dracula'-spinoff

Dexter Fletcher en Robert Kirkman duiken in de rijke geschiedenis van de filmmaatschappij.

door Timothy van Damme om 10:04 in Algemeen
Dexter Fletcher (de regisseur die Bohemian Rhapsody heeft afgerond) is aangetrokken om Universal monsterfilm Renfield te maken. Hiervoor zal hij hulp krijgen van Robert Kirkman, de man achter de comics van The Walking Dead. Deze bedacht het plot en zal de film produceren.

Renfield speelt zich af in de wereld van Dracula. Het personage speelt namelijk een rol in de originele roman van Bram Stoker. Hij is de mentaal gestoorde patiënt die in de ban raakt van de meestervampier en zelf ook bloed gaat drinken in de hoop onsterfelijk te worden. Hij wist een enkele keer ook de vertaling naar het witte doek te halen, zoals in de klassieker uit 1931 en Francis Ford Coppola's versie uit 1992.

Monster Universe
De film zal geen duistere vertelling worden, maar eerder het licht werpen op de giftige relatie tussen de twee mannen. Het idee komt van Robert Kirkman, die het script overliet aan Ryan Ridley (een schrijver van het populaire Rick & Morty). Na diverse mislukte pogingen om een Monster Universe uit de grond te stampen, geeft Universal nu de voorkeur aan films die op zichzelf staan.

Dexter Fletcher werd vooral bekend als acteur, met memorabele rollen in bijvoorbeeld Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Kick-Ass. In 2011 maakte hij zijn regiedebuut met Wild Bill. Het eerder aangekondigde Sherlock Holmes 3 zal waarschijnlijk opgeschoven worden.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Master, can I have a kitten?

NieuwsFilm

meest populair