Algemeen

Of 'Joker 2' er nu wel of niet komt blijft een beetje een vaag verhaal

Maar Todd Phillips geeft tekst en uitleg.

door Bram de Groot om 18:49 in Algemeen
Afgelopen dinsdag meldde de website The Hollywood Reporter het nieuws dat Joker 2 officieel was, maar niet veel later plaatste Deadline het tegenbericht dat dit nieuws clickbait is en dat er nog helemaal niets officieel is.

Nu komt Joker-regisseur Todd Phillips zelf met tekst en uitleg. Is Joker 2 nu wel of niet in de maak? In gesprek met IndieWire gaf Phillips de "echte waarheid" prijs:


"Natuurlijk hebben Joaquin en ik erover gesproken, toen we de wereld rondreisden met Warner Bros. naar Toronto en Venetië, en andere plaatsen. Maar wat betreft contracten; we hebben zelfs nog geen contract om een vervolg te schrijven. We hebben Joaquin nooit benaderd om voor een vervolg terug te keren. Of dat zal gebeuren? Nogmaals, ik denk dat het artikel gewoon wat op de zaken vooruitliep."

Dus ja, clickbait?
En zo ja, het lijkt er toch verdacht veel op dat THR een clickbaitje plaatste. Toch zal ook deze bekende website de nodige bronnen hebben. Misschien speelt er wel iets achter de schermen, want ja... een film die meer dan een miljard ophaalt moet in Hollywood ongetwijfeld een vervolg krijgen.

Hieronder een nieuwe video over het opnemen van Joker.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Popcultuurfreak

Avatar

Ze moeten altijd al beginnen over vervolgen tegenwoordig voordat de dvd's uberhaupt uit zijn.
KUNNEN WE HIER NOG EEN FRANCHISE VAN MAKEN? Wordt er al gevraagd voordat een film al uit is.

Rick Dalton

Avatar

Vrij logisch Pop, er moet immers ook brood op de plank komen. Dit is ook maar hun baan, natuurlijk willen die hier zoveel mogelijk uithalen.

ridjieddo

Avatar

Heerlijk ironisch dat Scorcese franchises en superheldenfilns afbrandt maar wel producent is van dit stukje cinema dat nu een vervolg krijgt en waarschijnlijk een franchise wordt.

Master Of Films

Avatar

ridjieddo "Heerlijk ironisch dat Scorcese franchises en superheldenfilns afbrandt maar wel producent is van dit stukje cinema dat nu een vervolg krijgt en waarschijnlijk een franchise wordt."
Correctie: Hij was ooit als producent betrokken, maar.....
Instead, Scorsese quietly left the comic book-based film, and his producing partner, Emma Tillinger Koskoff, took over Joker producing duties and rolled over most of the crew from Irishman to work on Joker (De Niro also straddled both films).

How Martin Scorsese Paved the Way for 'Joker'
De ironie zit in werkelijkheid ergens anders. Smiley face
Ironically, Scorsese and Phillips will likely be battling one another in this year’s awards-season race given the reviews both Irishman and Joker have mustered to date.

Pronk47

Avatar

Die komt er wel hoor

Popcultuurfreak

Avatar

@Rick
Dat is nooit waarom Joker gemaakt was. Het was duidelijk een arthouse film. Het feit dat jij dit normaal vind geeft aan hoe cynisch iedereen denkt over Hollywood.
Het mocht eens een keer anders gaan...

NieuwsFilm

meest populair