Celebrity

Disney-actrice niet 'Aziatisch genoeg' voor auditie 'Crazy Rich Asians'?

Regisseur Jon Chu heeft de lucht gelukkig inmiddels al geklaard.

door FilmTotaal om 16:24 in Celebrity
Brenda Song (London Tipton uit de Disney-serie The Suite Life of Zack and Cody) heeft naar eigen zeggen géén auditie mogen doen voor de filmhit Crazy Rich Asians omdat ze 'niet Aziatisch genoeg' zou zijn. Die uitspraak deed ze in het blad Teen Vogue. Regisseur Jon Chu heeft inmiddels de lucht geklaard.

Het zit Brenda Song (31) niet lekker dat ze geen auditie heeft mogen doen voor een rolletje in Crazy Rich Asians. Song is groot fan van het boek van Kevin Kwan en zette haar manager direct aan het werk om een auditie regelen toen ze hoorde van de verfilming. "Ik ben niet uitgenodigd voor de audities", zegt de actrice in Teen Vogue. "Mijn imago was schijnbaar niet Aziatisch genoeg". Song baalde zo van de afwijzing dat ze zich moest herpakken met een rondreis.

Reactie regisseur
"Ik vind Brenda geweldig en vind het verschrikkelijk, nee walgelijk, als er zoiets richting haar zou zijn gecommuniceerd", reageert regisseur Jon Chu op de berichtgeving in diverse bladen. "Ik zou zoiets nooit zeggen". Wat is er volgens hem gaande? "De waarheid is dat ik natúúrlijk weet wie ze is en dat ze sowieso geen auditie had hoeven doen", vertelt hij. Song paste dus simpelweg niet in de cast die Chu voor ogen had. "Ik vind het erg dat ze denkt dat het meer is dan dat".

NieuwsFilm

meest populair