Waarom Thor niet doodging in 'Avengers: Endgame'

Er is een duidelijk reden voor.

Van de zes originele Avengers keren in ieder geval Iron Man (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) niet terug voor nieuwe verhalen. Black Widow krijgt nog een solofilm en Hawkeye zien we mogelijk alleen nog terug in de Disney+ serie eind 2021. Over Hulk is nog weinig bekend. De enige originele Avenger die een film heeft in Phase 4 & 5 is Thor.

Het personage van Chris Hemsworth kreeg in het Marvel Cinematic Universe heel wat te verduren. Zijn ouders gingen dood, zijn Asgard werd verwoest en ook zijn broer Loki (Tom Hiddleston) kwam aan zijn einde in Infinity War. En dan wist hij ook niet af te rekenen met Josh Brolins Thanos. Dit zijn gelijk de redenen waarom Thor moest blijven leven in Endgame.

Schrijver verklaren
In gesprek met Vanity Fair onderbouwde co-schrijver Christopher Markus de keuze om Thor niet te laten sterven: "Het was niet nodig om te weten of bepaalde personages meer verhalen zouden krijgen, het is gewoon dat... Thor heeft ingeleverd en ingeleverd, en heel veel verloren. Het zou geen goed einde zijn geweest om hem te doden. Het was beter om ervoor te zorgen dat hij redelijk tevreden zou zijn met zichzelf - en met zijn huidige gewicht."

Overigens verloor Thor ook nog eens zijn liefde Jane Foster, de rol van Natalie Portman, uit het oog. Zij keert echter terug in de vierde Thor-film Thor: Love and Thunder. Deze verschijnt eind 2021.

NieuwsFilm

meest populair