Gangsterfilm 'Blue Story' na bruut geweld bezoekers uit Engelse bioscopen

Gangsterfilm 'Blue Story' na keihard geweld uit Engelse bioscopen

Onlangs werden er nog vraagtekens gezet bij de DC-film Joker en sommige mensen vonden dat deze niet in de bioscoop kon verschijnen. Dat films tot geweld aan kunnen zetten, wordt nu in het Verenigd Koninkrijk bewezen. De gangsterfilm Blue Story wordt na stevige rellen niet meer vertoond.

In een Vue-bioscoop in Birmingham zouden vele bezoekers met messen en machetes de bioscoopzaal hebben bestormd. De geweldsescalatie met zo'n 100 deels bewapende personen zorgde onder meer voor zeven gewonde agenten. De situatie duurde zo'n 1,5 uur en leidde tot de arrestatie van vijf tieners, waaronder zelfs een meisje van dertien jaar... Blue Story gaat over twee vrienden die rivalen worden nadat zich aansluiten bij strijdende Londense gangs.


Uit de bioscoopzalen
In Engeland is Vue een van de grootste ketens en deze besloot om Blue Story niet meer te vertonen. Ook niet in andere Vue-bioscopen. Dit besluit werd overgenomen door de keten Showcase. Uiteraard is dit een zeer uitzonderlijke situatie en de vraag is of de film ook de voornaamste aanleiding is geweest.

In het verleden leidde de Nederlandse New Kids Turbo uit 2011 tot de nodige problemen in Nederlandse en Duitse bioscoopzalen. Ook in 2003 was er gedoe na de vertoning van de film 8 Mile in onder meer de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt. Recenter zorgde Black voor de nodige ophef in Belgische bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair