Algemeen

Gangsterfilm 'Blue Story' na bruut geweld bezoekers uit Engelse bioscopen

Gangsterfilm 'Blue Story' na keihard geweld uit Engelse bioscopen

door Bram de Groot om 22:03 in Algemeen
Onlangs werden er nog vraagtekens gezet bij de DC-film Joker en sommige mensen vonden dat deze niet in de bioscoop kon verschijnen. Dat films tot geweld aan kunnen zetten, wordt nu in het Verenigd Koninkrijk bewezen. De gangsterfilm Blue Story wordt na stevige rellen niet meer vertoond.

In een Vue-bioscoop in Birmingham zouden vele bezoekers met messen en machetes de bioscoopzaal hebben bestormd. De geweldsescalatie met zo'n 100 deels bewapende personen zorgde onder meer voor zeven gewonde agenten. De situatie duurde zo'n 1,5 uur en leidde tot de arrestatie van vijf tieners, waaronder zelfs een meisje van dertien jaar... Blue Story gaat over twee vrienden die rivalen worden nadat zich aansluiten bij strijdende Londense gangs.


Uit de bioscoopzalen
In Engeland is Vue een van de grootste ketens en deze besloot om Blue Story niet meer te vertonen. Ook niet in andere Vue-bioscopen. Dit besluit werd overgenomen door de keten Showcase. Uiteraard is dit een zeer uitzonderlijke situatie en de vraag is of de film ook de voornaamste aanleiding is geweest.

In het verleden leidde de Nederlandse New Kids Turbo uit 2011 tot de nodige problemen in Nederlandse en Duitse bioscoopzalen. Ook in 2003 was er gedoe na de vertoning van de film 8 Mile in onder meer de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt. Recenter zorgde Black voor de nodige ophef in Belgische bioscopen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Van de Joker was gewoon Fake News.

Ang3l

Avatar

Ik kan me dit met Black in Belgie nog wel herinneren. Mooie film, dat wel.

shellghost

Avatar

Je laat je toch niet de les lezen door een paar klotekoters die een pak slaag nodig hebben?? The fuck.

Frietgezicht

Avatar

In het verleden leidde de Nederlandse New Kids Turbo uit 2011 tot de nodige problemen in Nederlandse en Duitse bioscoopzalen. Ook in 2003 was er gedoe na de vertoning van de film 8 Mile in onder meer de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt.

Kan mij niks herinneren daarvan.
Wel een keertje verplicht mee naar een zaal vol marokkanen(na het succes van Shouf Shouf Habibi hadden we opeens allemaal films met marokkanen) en dat was een erg vervelend publiek.

kokosnoot

Avatar

Dat zegt 10 keer meer over de wijken waar deze film werd vertoont dan over de film zelf. Wat zitten daar een boel rotte appels die het spoor kwijt zijn.

Dus in dat soort aan lager wal geraakte wijken gewoon dit soort films niet uitbrengen. Maar meteen overal dan verbieden?

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Kan mij niks herinneren daarvan."
Hoeft ook niet. Daar heb je anderen mensen voor. Zoals werknemers van de Trouw en die schreven....

Ter gelegenheid van het offerfeest gingen de jongeren gisteravond samen naar een bioscoop in de binnenstad, Pathé de Munt. Volgens de politie ging het om jongeren tussen de 12 en 15 jaar, die onder begeleiding van ouderen naar de film gingen.

Tijdens de voorstelling -de film '8 mile' over de blanke rapper Eminem- veroorzaakten de jongeren al gauw problemen. Omdat dit baldadige gedrag niet verminderde, greep de Pathé-directie in. De film werd gestopt en alle tachtig jongeren werden door het beveiligingspersoneel uit de zaal verwijderd.

Frietgezicht

Avatar

^ Offerfeest. Ook marokkanen dus. Smiley face

Sunspot

Avatar

Engeland is ook verrot op veel plekken.

Sowieso heeft het niks met de film te maken, weer van die trieste mensen die het moeten verpesten

STYD

Avatar

Frietgezicht, waarom post jij nog überhaupt reacties?? Laat me rade pro zwarte piet? Pro Wilders en Pro FvD?

Frietgezicht

Avatar

^ ? Uhh nee! Allemaal tegen! Nu jij weer. Bij jou in Urk zijn het zeker de boeren die offerfeesten hebben? Smiley face

Psycho-M

Avatar

Hahaha mooie reactie Frietgezicht. :D

Psycho-M

Avatar

Overigens, Vue vertoonde de film tijdelijk niet.
Hij draait nu weer in de bioscopen maar met een aangescherpt beveiligingsbeleid:
“We took the decision to temporarily suspend screenings of Blue Story to enable us to assess the situation. After careful consideration and discussions with the distributor in the last 24 hours, we have come up with a plan to re-instate screenings of the film supported with increased security protocols and will be doing so from this evening. We want to reassure our guests that their safety – and that of our staff members – is our absolute priority."

kokosnoot

Avatar

Bedankt Psycho-M, dat is leuke aanvullende info!

NieuwsFilm

meest populair