Elizabeth Banks (Charlie's Angels) krijgt hoofdrol in en regisseert horror-remake 'The Invisible Woman'

Elizabeth Banks (Charlie's Angels) krijgt hoofdrol in en regisseert horror-remake 'The Invisible Woman'

Universals horror-remakes komen op stoom!

Na The Invisible Man komt Universal nu ook met The Invisible Woman, ook een remake van een van hun klassieke horrorfilms. Elizabeth Banks (The Hunger Games) speelt de Invisible Woman uit de titel, maar neemt ook de regie op zich.

The Invisible Woman zal op zichzelf staan, en zal dus niets te maken hebben met The Invisible Man, die in maart 2020 verschijnt. Erin Cressida Wilson (The Girl On The Train) schrijft het scenario, dat omschreven wordt als 'Thelma and Louise meets American Psycho'. Voor Banks is dit niet haar eerste regieproject: ze stortte zich al op Pitch Perfect 3 en recent nog de Charlies Angels-remake.

Klassieker uit de jaren 40
Of voor deze remake het plot van de originele film uit 1940 volgt, is niet bekend. In deze horrorklassieker wordt een model een testpersoon voor een gevaarlijk wetenschappelijk experiment. Ze wordt onzichtbaar en neemt wraak tegen haar baas. Maar daardoor raakt ze verwikkeld in een plot met een bende gangsters.

Bekijk de afbeelding

Na het floppen van The Mummy en de implosie van het Dark Universe gooit Universal het duidelijk over een andere boeg: de remakes zijn niet langer met elkaar gelinkt. In plaats daarvan krijgen we veel stand-alone remakes. Na The Invisible Man komt Dexter Fletcher met de Dracula-film Renfield, en Paul Feig gaat aan de slag met Dark Army.

Voor The Invisible Woman is er nog geen releasedatum bekend.

NieuwsFilm

meest populair