Algemeen

Doctor Doom grote slechterik in 'Black Panther 2'?

Een nieuw gerucht claimt dat Marvel de bekende superschurk snel wil introduceren.

door Jeffrey Kouters om 18:09 in Algemeen
Moet Black Panther, de koning van Wakanda, het in zijn tweede solofilm opnemen tegen niemand minder dan Doctor Doom? Een nieuw gerucht suggereert dat Marvel van plan is om de überbekende schurk te introduceren in Black Panther 2.


Doctor Doom is één van Marvels meest iconische slechteriken. Doom is vooral bekend als aartsvijand van de Fantastic Four, maar heeft het veel andere helden in de loop der jaren ook moeilijk gemaakt. Marvel heeft dit personage lang niet mogen gebruiken in zijn films, omdat de rechten in handen waren van Fox (inmiddels overgenomen door Disney). Gezien de populariteit van de superschurk, is het niet vreemd dat Marvel nu al zou werken aan zijn introductie.

Afrika veroveren
Maar wanneer kunnen we Doctor Doom voor het eerst verwachten in Marvels filmuniversum? Volgens een nieuw gerucht, verspreid door de bekende primeurtjesjager Charles Murphy, zal Doom worden geïntroduceerd in Black Panther 2. "Victor Von Doom wil zijn rijk uitbreiden door delen van Afrika te veroveren. Uiteindelijk stuit hij op weerstand van Wakanda en zijn leider, de Black Panther", schrijft Murphy op zijn blog.

Geloofwaardig of niet?
Hoe geloofwaardig is dit gerucht? Murphy merkt zelf op dat hij het gerucht nog niet heeft kunnen verifiëren. In het verleden had de blogger het ook niet altijd bij het juiste eind. Dit gerucht moeten we dan ook maar met een flink korreltje zout nemen, maar interessant is het zeker wel. Een bekende verhaallijn uit de comics waarin Doctor Doom en Black Panther het tegen elkaar opnamen is Doomwar (2010). Dus inspiratie is er genoeg.

Black Panther 2 moet in mei 2022 in de bioscopen verschijnen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Past prima in de stramien van BP: de villian is weer interessanter dan de daadwerkelijke held.

Goku32

Avatar

Hopelijk wel de goeie Doom dit x. Want als het om doom aan komt word het elke x weer verkloot. Snap niet waarom ze een villian als Thanos en zo goed kunnen neerzetten. Maar elke x als het om doom gaat word het verkloot. Zo moeilijk is het niet.

Ang3l

Avatar

Ik snap de appeal van Doom eigenlijk nooit zo.
(Maar fgoed, die van Wolverine ook niet).

Popcultuurfreak

Avatar

Het zou mij zeker naar de bioscoop brengen.
Nooit gedacht dat ik interesse zou krijgen in BP 2.
Begrijp me niet verkeerd, maar de eerste film vond ik echt heel overschat. Ik snap wat het voor mensen betekend, maar ik vond het wat middelmatig. Vooral de cgi in sommige scenes.

Robbepost

Avatar

In de Coogler cut van BP1 schijnt Victor von Doom al een rol te henben!

Sunspot

Avatar

Doom is ubervet, maar hoop da thet dan alleen introductie is, zie hem liever niet in een BP film.

kokosnoot

Avatar

Zou ik erg leuk vinden! In 1 van de fantastic four comics..huurt the Black Panther Doom in om elektronisch Wakanda oa met robots beter te bewaken. Uiteindelijk keert Doom zich natuurlijk tegen Wakanda.

Zie dat wel zitten mits ze Van Doom ook echt Doom maken en geen watje

Colruiter

Avatar

Ik vind dat het accent vanaf 2021 echt wel mag verschuiven naar de Fox-helden (X-men, FF, X-Force, X-Factor, X-calibur, New Mutants)- en villains (Doom, Apocalyps, Sinister, Genosha, the Brood, Magneto) en de huidige MCU-helden die in de comics regelmatig bumpen met die helden en villains zoals Spiderman, Strange en Captain Marvel.

Juppie34

Avatar

@Colruiter, ik snap jou punt betreft Fox-helden maar het productie proces is bij Marvel/Disney is lange baan visie. Ze hebben dit jaar pas de rechten bemachtigd. Dus ze zullen goed nadenken over het inpassen van de Fox helden en ze niet "even" ergens tussen proppen.

NieuwsFilm

meest populair