John Boyega (Finn) schuldig aan lekken 'Star Wars'-script

John Boyega (Finn) schuldig aan lekken 'Star Wars'-script

Disney was logischerwijs 'not amused'.

John Boyega, die ruimteheld Finn speelt in de nieuwe Star Wars-trilogie, is degene geweest die het ultrageheime script van The Rise of Skywalker heeft laten rondslingeren waardoor het kon uitlekken. Dat biecht de Britse acteur op in Good Morning America.

Regisseur J.J. Abrams onthulde eerder deze week dat het script voor de negende Star Wars-film een tijdje te koop heeft gestaan op eBay, nadat een van de acteurs het had verloren. Nu is bekend wie deze acteur is: John Boyega. De acteur biechtte deze fout live op televisie op.

"Ik zat middenin een verhuizing en bewaarde het script onder mijn bed. De verhuizers hebben het zo meegenomen en ik was helemaal vergeten dat ik het daar had verstopt", legt Boyega uit. "Een schoonmaker heeft het script enkele weken later meegenomen en te koop aangeboden op eBay". De 'dief' vroeg zo'n 77 euro voor het document. "Hij had er veel meer geld voor kunnen vragen", meent Boyega.

Preek
Gelukkig kwam een werknemer van Disney het script toevallig tegen op de bekende verkoop- en veilingsite. Zo werd voorkomen dat het script daadwerkelijk op straat belandde. Disney was logischer not amused met Boyega's slordigheid. De acteur heeft dan ook van vrijwel alle belangrijke studiobazen een serieus telefoontje ontvangen. "Dat was eng", vertelt hij. "Zelfs Mickey Mouse belde me op".



NieuwsFilm

meest populair