J.K. Rowling hint naar het plot van 'Fantastic Beasts 3'?

J.K. Rowling hint naar het plot van 'Fantastic Beasts 3'?

De tarotkaarten zijn gelegd...

J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken en de Fantastic Beasts-films, houdt ervan om de fans af en toe een cryptische aanwijzing te geven over haar toekomstige projecten. Is dat ook nu weer het geval, en bevat een nieuwe foto hints vaar het plot van Fantastic Beasts 3?

Fans hadden al snel in de gaten dat Rowling op Twitter haar header-afbeelding had veranderd. Op haar vorige Twitter-headers konden al eerder verborgen aanwijzingen en hints worden gespot. Het is dan ook niet vreemd dat de nieuwe foto van drie tarotkaarten een hint is naar een nog te verschijnen project. En misschien is dat wel Fantastic Beasts 3. Tijd om de kaarten te leggen!


Bekijk de afbeelding
De Dood
De middelste kaart is de Dood, een thema dat vaak voorkomt in Rowlings boeken en films. Het skelet symboliseert de dood in de meest letterlijke zin, maar het kan ook figuurlijk worden opgevat. Namelijk het einde van iets: een plan, een vriendschap, een relatie.

In The Crimes of Grindelwald zagen we hoe Queenie (Alison Sudol) zich bij Grindelwald voegt, en zo de relatie met de Dreuzel Jacob (Dan Fogler) verbreekt. Is hun relatie in Fantastic Beasts 3 voorgoed verleden tijd? Of moeten we de kaart toch letterlijk opvatten, en vallen er in deel 3 een heel pak doden?

Zwaarden Aas
De kaart aan de linkerkant is de Zwaarden Aas (Ace of Swords). Deze kaart staat ondersteboven, en dat betekent dat de invloed van de kaart van de lezer weggaat. De Zwaarden Aas betekent hier dat de lezer het niet toelaat dat iets of iemand waarvan hij erg houdt, wordt gezien door hem of haar. Maar de Zwaarden Aas kan ook staan voor een moeilijke keuze, een knoop die moet worden doorgehakt.

Als we dit vertalen naar het plot van Fantastic Beasts, zou dit kunnen slaan op de onuitgesproken liefde/relatie tussen Newt (Eddie Redmayne) en Tina (Katherine Waterston). Newt weet niet goed om te gaan met zijn gevoelens voor Tina, zo blijkt uit de vorige films. Of zou het draaien om Perkamentus (Jude Law) die zijn gevoelens voor Grindelwald (Johnny Depp) niet durft toe te geven?

De Liefde
De derde kaart is de Liefde, of ook wel de Bekers Twee. Deze kaart lijkt voor zich te spreken: liefde is een centraal thema in de Potter-wereld. Dit kan natuurlijk slaan op de liefde van Perkamentus voor Grindelwald, of die van Newt voor Tina. De Bekers Twee-kaart kan ook slaan op een minder passionele vorm van een band hebben, zoals vriendschap en samenwerking.

Als we de drie kaarten samen interpreteren, zou je kunnen zeggen dat er een beslissing moet worden genomen over de liefde of een relatie. De persoon die deze moet maken, wil dat zelf niet. En het heeft de dood of het beëindigen van de relatie tot het gevolg. Met het einde van Crimes of Grindelwald in het achterhoofd, zou dit best wel eens het plot voor Fantastic Beasts kunnen zijn.

Interpretatie
Natuurlijk is dit slechts een interpretatie van een foto, maar gelet op J.K. Rowlings verleden zou het niet vreemd zijn als we inderdaad een dergelijke verklaring moeten zoeken. Of deze theorie klopt, weten we pas definitief in november 2021, wanneer Fantastic Beasts 3 in de zalen moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair