Algemeen

Alternatief einde van 'Terminator 2' betekende het einde van de franchise

Had dat niet beter geweest?

door Niels van Arkel om 17:26 in Algemeen
Het is een van de populairste franchises ooit: The Terminator. Na de eerste film en zijn opvolger, Terminator 2: Judgement Day, volgde er een tijdperk van inspiratieloze sequels. Nu de franchise na het verschijnen van Terminator: Dark Fate officieel voorbij is, is het tijd om terug te kijken.

Zo blijkt nu dat in een alternatief einde van Terminator 2 er al een definitief einde had kunnen komen aan de franchise.Sarah Conner
In de alternatieve slotscène horen we Sarah Conner als voice-over. Zij legt uit dat Judgement Day nooit heeft plaatsgevonden. Het is dertig jaar later en Sarah zit op een bankje in het park. Zij ziet haar John, die het heeft geschopt tot senator, spelen met zijn dochter.

Judgement Day
Als de gebeurtenissen aan het einde van Terminator 2 nooit hadden plaatsgevonden, had geen enkele film uit de rij teleurstellende sequels gemaakt kunnen worden. Als er nog een Terminator-film zou zijn gekomen, hadden we waarschijnlijk compleet andere Terminators gevolgd.

Vind jij het jammer dat deze alternatieve slotscène de bioscoopversie nooit heeft gehaald?Terminator: Dark Fate is in de meeste bioscopen nog te zien.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Kan me die scene herinneren jaren na T2 te hebben gezien. Was goed zo eigenlijk wel.

Stofzuigerslang

Avatar

Men had T3 moeten maken over Judgement Day. De oorlog vanaf de start en de ontwikkeling van John Connor.

ThaBEN

Avatar

@Stofzuigerslang
Dat roep ik al jaren. Laat het gevecht van de rebellen onder leiding van John Conner en Kyle Reese tegen Skynet zien en hoe ze de T800 weten te vangen en te herprogrammeren. En laat de film eindigen exact op het moment dat ze Arnie terugsturen naar het verleden om Sarah en John te helpen.
Het lijkt zo een no-brainer dat het vreemd is dat ze dat verhaal nog nooit hebben uitgediept.

GreenHornet

Avatar

Mee eens hierboven.
Het blijkt dat ze het wel hebben gedaan in andere tijdlijn.

Sunspot

Avatar

@Boven

Yep, dat wil iedereen al sinds T2! Snap ook niet waarom ze dat niet gewoon hebben gedaan.

Zou perfect kunnen zijn, maar nee, moeten weer herhalen, totaal andere toekomst versie (Salvation) en weer herhalen, dan alles opeens veranderen, waraniemand om vraagt pfff

Master Of Films

Avatar

Kortom, die alternatieve slotscène van T2 maken we gewoon canon met of zonder goedkeuring van JC. Hij heeft al te duidelijk gemaakt dat voor hem Terminator is afgesloten met T2. Dus bye, bye Dark Sega Genesis Fate.

SeanDeNiro

Avatar

Het script hebben we al, nu nog een regisseur (JC) & wat acteurs (AS/LH/EF).
Als ik de Alien reeks vergelijk met TT dan wint Alien het met gemak.

Dust1981

Avatar

De franchise is niet dood. Ik geloof nooit dat er binnen een aantal jaar niet terug iemand brood in ziet om de reeks terug op te starten met een sequel of reboot. Hollywood houdt nu éénmaal van bestaande formules.

Sunspot

Avatar

@Dust1981

En het is enige in zijn soort zowat, alles ligt ook al klaar om een top film te maken, mwordt niet echt gebruik van gemaakt helaas :(

Civilian Supreme

Avatar

Deze scene is er terecht uitgelaten, was too much geweest. Grappig ook dat ze totaal niet lijkt op Hamilton van nu. Make up was toen nog niet erg overtuigend. Vond die droomscene met Reese eigenlijk wel een geslaagde deleted scene.

neo123

Avatar

Het originele einde is perfect, het houdt de film mooi open en je kunt zelf aanvulling geven aan wat de toekomst de hoofdpersonages kan gaan brengen. Om een sterk personage als Sarah ineens oud te zien werkt niet.

Artificialis

Avatar

Ah ja, dat alternatieve einde paste inderdaad niet goed in de film. In tegenstelling tot andere scènes is deze volgens mij ook nooit in een Director's Cut terecht gekomen.

Laten we het ook niet zwaarder maken dan het is. De rest van de franchise zijn best vermakelijke actiefilms. Ik kijk T3 en T4 met enige regelmaat terug. En ook Dark Fate zal ik er op z'n tijd nog wel eens bij pakken. T:SCC is ook zeker het herkijken waard. Het lukt mij alleen niet om mij met Genysis te vermaken. Op Schwarzenegger na kan ik geen van de andere personages uitstaan. Vreselijke castingkeuzes voor Sarah, Kyle en John in die film.

Sunspot

Avatar

^

De serie is zeker bekijken waard, had meer afleveringen verdiend

Jeroen Pasman

Avatar

Dat betekenden de vervolgfilms ook !
ROFLMAOWPIMP

NieuwsFilm

meest populair