Algemeen

Wijlen Heath Ledger was bijna Mad Max geweest in 'Fury Road'

Helaas zullen we nooit weten hoe dat had uitgepakt.

door Zilko Tarici om 14:05 in Algemeen
Het verleden van Hollywood zit vol met verhalen van castingkeuzes die uiteindelijk niet doorgingen: denk bijvoorbeeld aan Tom Cruise als Iron Man of Will Smith als Neo in The Matrix. Een ander 'wat als'-scenario is volgens een nieuw verslag dat van Heath Ledger als Mad Max in George Millers Mad Max: Fury Road.

Hoewel regisseur Miller al in 1998 begon te werken aan het script van Fury Road, kreeg hij de rechten van de franchise pas enkele jaren later weer in handen. Door een groot aantal problemen reed de film uiteindelijk pas in 2015 de bioscopen in. Miller wist daarnaast al vroeg in het proces dat Mel Gibson niet zou terugkeren als Mad Max, mede omdat de regisseur het personage jong wilde houden. De rol ging uiteindelijk naar Tom Hardy, maar het had naar verluidt net zo goed Heath Ledger kunnen zijn.

Van Joker naar Mad Max
Millers eerste keuze zou volgens een verslag van Screenrant niemand minder dan de Australische Oscarwinnaar zijn geweest. Ledger en Miller zouden meerdere gesprekken over de film hebben gevoerd. De acteur zou zelfs bijna op het punt hebben gestaan om te tekenen toen hij op tragische wijze om het leven kwam in 2008. Uiteindelijk zullen we nooit weten hoe de film had uitgepakt als Ledger de rol van Max had gespeeld. Gelukkig vond Miller in Tom Hardy een meer dan waardige vervanger.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

De reden dat hij het niet geworden is, is helaas heel treurig maar hij miste de ruwe uitstraling van Tom Hardy. Aan de andere kant zou je hem ook niet zien als The Joker

Symn

Avatar

Had denk ik veel beter uitgepakt. Hardy acteert nogal vreemd in de film en is eigenlijk net te lelijk voor Max.

Frietgezicht

Avatar

@ McGraig, idd! Je mag natuurlijk niks slechts zeggen over de doden maar op de Joker na is er geen rol van hem die indruk maakt.

Master Of Films

Avatar

Symn "Had denk ik veel beter uitgepakt. Hardy acteert nogal vreemd in de film en is eigenlijk net te lelijk voor Max."
Mee eens. Hardy heeft af en toe van die rare acteer trekjes, waar hij in Venom compleet over de top gaat. En dat pakt niet goed uit. Tevens kan hij geen andere accenten aan, buiten zijn Briste accenten. Niet alles wat hij doet is slecht of raar. Tinker Tailor Soldier Spy, Legend, The Drop, Locke, Peaky Blinders, Bronson & Warrior b.v. laten zien dat hij het wel kan.

Besides Heath Ledger is een jonge Mel Gibson, naast dat hij een Australische nationaliteit heeft. Mad Max is echt Australisch. Mel heeft Australische roots in zijn familie. Maar de beste connectie tussen die twee is The Patriot.

centr1no

Avatar

Naast die rol als Joker was er ook alleen misschien zijn rol in Brokeback Mountain die opvielen simpelweg omdat al zijn andere rollen niet zo uitdagend of profilerend zijn geweest.
Ik kan me geen film met Ledger herinneren waarin hij niet volledig overtuigend acteerde en ik denk dat hij prima Mad Max had kunnen spelen.
Hardy was natuurlijk zeer goed en daarom is het altijd moeilijk iemand anders in die rol te zien.

Q Jones18

Avatar

A knights tale vind ik een waardige film en the sin eater

Blockbuster

Avatar

Vergeet ook niet Monster's Ball, daarin was ie ook heel sterk.

En 10 Things I Hate About You is ook een toppertje.

Sunspot

Avatar

Niks aan die film eigenlijk, hoewel Furiosa wel cool was Smiley face

Sunspot

Avatar

@McGraig

Ruwe uitstraling? Valt mee bij Hardy, is meer setting, karakter, kledinge en zo.

Vond juist Ledger veel dreigender als Joker.

Is acteren ook, gezicht op bepaalde manier gebruiken, geholpen door andere zaken, want film, dan is dat te regelen bij de meeste mannen, zelfs de meer vrouwelijke mannen.

Sunspot

Avatar

Ik ken Tom Hardy trouwens sinds Star Trek Nemesis

NieuwsFilm

meest populair