Wijlen Heath Ledger was bijna Mad Max geweest in 'Fury Road'

Wijlen Heath Ledger was bijna Mad Max geweest in 'Fury Road'

Helaas zullen we nooit weten hoe dat had uitgepakt.

Het verleden van Hollywood zit vol met verhalen van castingkeuzes die uiteindelijk niet doorgingen: denk bijvoorbeeld aan Tom Cruise als Iron Man of Will Smith als Neo in The Matrix. Een ander 'wat als'-scenario is volgens een nieuw verslag dat van Heath Ledger als Mad Max in George Millers Mad Max: Fury Road.

Hoewel regisseur Miller al in 1998 begon te werken aan het script van Fury Road, kreeg hij de rechten van de franchise pas enkele jaren later weer in handen. Door een groot aantal problemen reed de film uiteindelijk pas in 2015 de bioscopen in. Miller wist daarnaast al vroeg in het proces dat Mel Gibson niet zou terugkeren als Mad Max, mede omdat de regisseur het personage jong wilde houden. De rol ging uiteindelijk naar Tom Hardy, maar het had naar verluidt net zo goed Heath Ledger kunnen zijn.

Van Joker naar Mad Max
Millers eerste keuze zou volgens een verslag van Screenrant niemand minder dan de Australische Oscarwinnaar zijn geweest. Ledger en Miller zouden meerdere gesprekken over de film hebben gevoerd. De acteur zou zelfs bijna op het punt hebben gestaan om te tekenen toen hij op tragische wijze om het leven kwam in 2008. Uiteindelijk zullen we nooit weten hoe de film had uitgepakt als Ledger de rol van Max had gespeeld. Gelukkig vond Miller in Tom Hardy een meer dan waardige vervanger.

NieuwsFilm

meest populair